POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
10å

Planparodin i allsvenskan fortsätter

Sitter på X2000 på väg till Hässlehåla för att hämta en hyrbil där för vidare färd till Hällevik och Strandvallen. Då visar det sig: regn hotar Mjällby-Malmö FF. Under fredagen fick åkern/planen godkänt men regnande i natt gör att nu kanske man måste skjuta upp matchen.

Det skulle vara sista matchen på den mattan som sedan ska rivas upp, eller åtminstone ska man riva upp resterna av gräsmattan och ersätta den med något nytt. Visar sig att Mjällby säljer bitar av mattan för 100 spänn styck och det är bara att gå in på Mjällbys hemsida.

Ja, det har naturligtvis var en tuff vinter men så som klubbarna/kommunerna misskött det här med fotbollsplaner i Sverige 2010 är bedrövligt. Det är en ren parodi att vi spelar allsvensk fotboll på åkrar.

Syftet att starta tidigt var ju att det skulle stärka de allsvenska klubbarna när de ska ut i Europa. Men Champions League och Europa League avgörs inte på åkrar utan på gräsplaner. Okej för att det kostar mycket pengar att lägga mattor som klarar sig, det kostar ännu mer när åskådarna struntar i att gå för att kvaliteten är för dålig på fotbollen.

Den här halvsatsningen kommer att bli kostsam för svensk fotboll över några år. Det är inte så att det inte hade varit bra att köra i gång tidigt, problemet är bara att alldeles för få klubbar förberedde sina fotbollsplaner för denna tidiga start. Och då hade man lika gärna kunnat skippa det helt.

*****

Hur kunde IFK Göteborg lägga så många miljoner på Pär Ericsson? Känns som att han passade i Gais spelidé, annat med IFK:s.

*****

Philadelphia Flyers gjorde det omöjliga. Inte nog med att de vände 0-3 i matcher mot Boston, i den avgörande sjunde matchen reste man sig trots 0-3 i första perioden. Mot Stanley Cup.

[youtubeplay id=”tcUlZYRXjac” size=”large”]

Får se om jag hittar min gamla Lindros-tröja nu…och kolla klippet till slut för att se killen i Bruins-outfit som bölar på slutet.

*****

Bilderna på Rooney som nedgången halvluffare är grymma…och det värsta är att om man läser på om hans olika turer som ung så är den utvecklingen för utseendet inte helt otänkbar och utan stålarna så, ja, man vet aldrig.

*****

IFK Norrköping mot allsvenskan. Kul, naturligtvis. Och det är en kris med följande stålbad som svetsat samman klubben, men det var en del offer på vägen.

Publicerad 2010-05-15 kl 11:24

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto