Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Snurrigt värre dag 1

Lundhs blogg

Första dagen på ett mästerskap är alltid förbannat rörig. En massa grejer som ska fixas som transporter, hotell, ackreditering och annat som är långt från själva bollen och jobbet. Dessutom kan man lugnt säga att Sydafrika inte är som Schweiz där vi senast var på EM 2008, och att det mesta tar längre tid.

Men det går inte att ta miste på stoltheten i Sydafrika över att man nu anordnar världens största evenemang. Att det kommer en baksmälla får man ta senare – Lex Grekland efter OS 2004 och Portugal 2004 – men nu handlar det om festen och framför allt VM-premiären mot Mexiko fredag eftermiddag. Tror inte på arrangörslandet i VM, men kanske kan nygamle förbundskaptenen Carlos Alberto Parreira få ordning på laget även i tävlingsmatcher.

*****

Fotbollskanalens Iphone-App äger.

*****

Inget snack om att jag tagit en del intryck av allt som sägs och skrivs om riskerna i Sydafrika, kanske blir man överkänslig men det är inte bara roligt att komma till ens hotell i ett område där jag dragit mig för att gå även utan varningar. Nergånget och med en hel del folk som eldar på gatorna för att hålla värmen och en del bostäder som sett sin bästa tid.

Annons

Att låset på dörren till mitt rum, på hotellet som öppnade i morse, är av typen billigt slanglås gör att man inser att det kanske inte blir så mycket sömn.  Vår chaffis Crucial gör inte heller bästa reklam: absolut inte gå ut på kvällen, han tror att vi kanske kan gå ut  på dagen. Ja, ja, det blir säkert bra, det är ju mer taggtråd runt hotellet än kring ett svenskt fängelse.

*****

Nu en coachmåltid på presscentret på Ellis Park: sladdrig burgare, vitblekt bröd, pommes, majo, ketchup och några gurkskivor.

Not the quality I was looking for.

Publicerad 2010-06-10 16:21

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto