Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Hysén-klass på Zlatans presskonferens

10å

En gång i tiden satte Expressen agendan i Sverige. Så var det under VM-kvalet till Italien 1990 och då Glenn Hysén gjorde en bragdmatch mot EnglandWembley och fick sex getingar av Sveriges då överlägset största tidning. Det blev “Hysén-klass” för mig och många andra.

ANNONS

Zlatan Ibrahimovic höll Hysén-klass när han i dag gjorde sin enda presskonferens inför EM-kvalet mot Ungern på fredag. Det var packat och man var tvungen att vara på plats 45 minuter i förväg för att få en plats i frontlinjen. Inget snack om vem som dominerar.

Lunchkrogen Sturegatan 15 är egentligen en lite för enkel omgivning för en av Sveriges få världsstjärnor. Zlatan Ibrahimovic satte sig ner några minuter efter utsatt tid och svarade sedan på ett batteri frågor med humor, allvar, engagemang och utan att ducka en enda.

Till och med Johanna Garås fråga på övertid: “om han har problem med Lionel Messi” fick ett svar. Zlatan svarade: “Aboslut inte”. Så nu vet vi det. Egentligen hyllade Zlatan alla utom “filosofen” som är Pep Guardiola som slutade prata med honom i mars. Anledningen? Det visste inte Zlatan och han trodde aldrig att han skulle få reda på det. Han nämnde aldrig Guardiola vid namn under hela tiden.

ANNONS

Tänk vilken lycka det är för svensk fotboll att han gjorde comeback. Allt ljus riktas plötsligt på landslaget och i mitten finns en världsstjärna som lämnar få oberörda. Det smäller även till i kassakistan för Lagrell o Co och Zlatan sa sig göra detta gratis för svensk fotboll – och det är ju kanon.

Zlatan droppade en radda one-liners om att han alltid är en vinnare, att vi i presspacket är de enda som inte skulle känt oss hemma i landslaget, att det var som vanligt när hela pressen var samlad för honom, att han redan har två barn och inte vill vara en pappa i landslaget, att Ronaldinho kom in i omklädningsrummet och undrade om väskorna var packade.

Enda jag egentligen inte gillade var det engelska stuket där SVT fick inleda presskonferensen och ställa frågor. En kanal som knappt har någon fotboll och ändå får inleda av någon slags gammal hävd. Visst, TV4 fick följa med några frågor – fast jag gillar mer “Äta eller ätas”-stuket.

ANNONS
Publicerad 2010-09-01 kl 15:55

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto