Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Vi fans blev snabbt bortskämda

10å

Efter tolv matcher utan förlust var Leeds United och sniffade på en plats till Premier League. På tisdagskvällen väntade “bogey-laget” och rivalen Cardiff borta och det var en match jag givetvis ville se. Jag vet ju att TV4Sport har rätten till the Championship, men det är inte till alla matcher och tyvärr inte denna.

ANNONS

Jag gav mig ut i den digitala världens undervegetation för att hitta en sändning; my2p2, rojadirect, ustream och allt vad det heter. Inget napp någonstans, på någon sajt stod det att matchen inte tv-sändes och att man fick nöja sig med radio. Fast inte ens på BBC kunde jag hitta en direktsändning.

Jag kollade Leeds-sidan på SvenskaFans för att se om de hade tips i sitt forum. Jag använde mig av Twitter och Facebook. Allt för att få tips, och det fick jag också massor av. Tyvärr var det ingen som funkade. Det närmaste var en tom sida där det stod att sändningen stoppats av rättighetsskäl.

Istället blev det en jakt på målen via dator, mobil och olika sajter: Leedsunited.com, Sky sports, BBC osv. Jag missade Bellamys 1-0 när jag surfade runt i jakt på en livesändning. Robert Snodgrass snygga kvittering tog jag på mobilen via Sky när jag skulle till tvättstugan och det frustrerande 2-1 av Chopra fick jag på BBC:s livetext. Här får ni alla målen.

ANNONS

Leeds är inte borta efter förlusten, absolut inte, men det känns som att helgernas utdelning varit allt för knaper för att man verkligen ska tro på Premier League. Tre oavgjorda mot lag man borde piskat och sedan en förlust på det. Nej, det har inte varit några roliga Leeds-helger.

Fast lika irriterande som det är att inte kunna se sitt favoritlag mer regelbundet. Jag fattar det inte. Tänk, Championship är ju ändå en liga med ett publiksnitt som mäter sig med de största i Europa och det är många klassiska lag. Visst, borde det finnas ett intresse för den? Eller har jag blivit lika bortskämd som många andra fans?

Blir ofta lite iriterad när vi mejlbombas för att en match flyttas av någon anledning. Inser att de som mejlar och skriver inte varit med särskilt länge. Tänk när SvFF satt i Råsundaborgen och bestämde att man bara fick visa matcher när allsvenskan vilade, och det inte var någon konkurrens på tv-sidan. Då man började snacka på tisdagen om vilken match som var trolig i lördagens Tipsextra…och man missade upplösningen i ligan. Och ligor utanför den engelska existerade knappt.

ANNONS

Jag vet inte hur många matcher från Europas ligor man kan se en normal helg numera. Det är väl nästan rubbet och då handlar det om 40-50 matcher om man lägger på en del mindre ligor. Herregud, det är inte konstigt att fansen har andra krav i dag sett till utvecklingen.

För efter de senaste årens ketchupeffekt kan fans se varenda steg spelarna tar i Barcelona, Milan, Bayern, United, Arsenal och så vidare. Och vi vet alla hur svårt det är att gå ner i standard, och acceptera färre matcher och ett mindre utbud.

I dag vill vi ha ALLT och då ingår Leeds matcher.

***

Rafael van der Vaart är inte ensam i familjen om att kunna joxa med trasan. Även Sylvie kan:

[youtubeplay id=”YgUpLh6lLJc” size=”large”]

***

Gillar att John Guidetti har självförtroende men har svårt att se honom slå sig in i Manchester City. Bättre att lira ett halvår till i Burnley.

ANNONS

***

Kan fortfarande inte smälta att Elfsborg tagit in 57 miljoner på två spelare: Bajrami och Avdic. Jag vet att många klagar på dåliga värvningar (visst finns det sådana) och uteblivna sportsliga resultat (med rätta) men grunden måste ju vara att man får ordning på ekonomin.

57 miljoner kronor och med möjlighet till mer. För två spelare som knappt kostat i inköp. Imponerande. Undrar om Stefan Andreasson har del i vinsten? Finns andra sportchefer/klubbdirektörer som haft det?

***

WBA med Jonas Olsson: 2 poäng i snitt per match. WBA utan Olsson: en halv poäng i snitt.

***

Efter all shopping som Manchester City redan gjort så toppar man det nu med Edin Džeko för runt 300 miljoner kronor. Hur går det ihop med Michel Platinis ekonomiska regelverk?

Publicerad 2011-01-05 kl 10:33

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto