Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Ronaldo är den störste

10å

Ronaldo slutar och för mig är han tidernas störste brasse. Visst, skadorna förstörde karriären till viss del för honom men att vara främste målskytt i VM:s historia räcker rätt långt. Precis som 62 mål på 97 landskamper. Eller sjukt många mål i alla klubbar han spelat i: Cruzeiro 14 matcher/12 mål, PSV Eindhoven 46/42, Barcelona 37/34, Inter 68/49, Real Madrid 127/83, Milan 20/9 och Corinthians 31/18.

ANNONS

Även om han inte alltid gav intryck att vara ett tekniskt geni som Maradona eller Ronaldinho så hade han även en grym teknik utaöver styrkan och snabbheten. Han var en maskin, om än av brasilianskt snitt och det är bara att njuta:

Han var ett fenomen – O Fenômeno – som tyvärr sänktes av skador de sista åren och kanske även en del ljuvt leverne. Otroligt att han bara är 34 år, det känns som om han varit med för evigt. Minns honom, eller kanske främst tänderna, från reportagen inför VM 1994 där 17-åringen satt på bänken och såg Brasilien vinna.

Bäst var han kanske i Barcelona efter flytten från PSV Eindhoven och känslan var att han kunde göra mål precis när han ville då han spelade för det katalanska laget. Tiden i Inter var mycket knäskador men det var en mäktigt återkomst när han hjälpte brassarna att vinna VM i Japan och Sydkorea 2002.

ANNONS

Synen när han ledde dansen i mixed zone i Yokohama efter finalsegern mot tyskarna ihop med Ronaldinho är bland det häftigaste jag upplevt på plats, även om jag gärna förtränger hans frissa. Då hade Ronaldo gjort två mål på Oliver Kahn och vunnit skytteligan.

Egentligen gillar jag inte att jämföra spelare från olika epoker för att det är i det närmaste omöjligt, men för mig är Ronaldo den störste brassen sett till att jag följer hela hans karriär och glömmer inte när han fick upp farten med bollen och där och då framstod som helt omöjlig att stoppa.

Pelé har jag inte upplevt lika nära utan bara sett klipp och läst om och Ronaldinho har inte varit lika avgörande i VM-slutspel. Hur han rankas i världen? Ja, som tvåa efter Maradona och med Pelé trea, men där det finns ett par killar som Messi och Xavi som närmar sig bakifrån.

ANNONS

Jag inser att en del som mest följt Ronaldo på slutet kommer att minnas en minst sagt överviktig lirare som haft en hel del udda frisyser, men för mig är han  nummer ett som nummer nio. Och vad Zlatan tycker om idolen Ronaldo framgick i detta gulliga klipp från när de äntligen möttes på planen:

***

Ska snacka 51-procentsregeln på Fotboll & Pengar nästa torsdag. Min inställning är klar, begränsningen måste bort även om jag inte tror att det betyder att allt löser sig. Det är precis som med en ny arena, det är en förutsättning, men sedan krävs det en massa arbete för att utnyttja en arena eller nytt kapital.

***

Liverpool-fansen är irriterade över att TV4 Sport inte visar mötet med Sparta Prag men de kan alltid köpa matchen via Csports för 49 spänn eller se den på Canal Plus Fotboll eller så tar de målen när vi kör SUPER-LIVE på fotbollskanalen.se. Som Leeds-fan hade jag inte tvekat att pröjsa 49 spänn, jag hade varit glad över att matchen går att se. Och vem vill inte se Napoli vs Villarreal med glödhete Cavani mot Gusieppi Rossi?

ANNONS

***

Är det Premier League-köpet som ryckt resuserna eller ville inte Viasat ha kvar hockey-VM? Oavsett är det ett klockrent köp för TV4. Och alla som gnäller om reklam kan ju nöja sig med SVT:s kanalbukett. Inte svårare än så.

***

Om Leeds får in Michael Johnson på lån från Manchester City kan man vara med i kampen om att nå Premier League på allvar.

***

Fick mejl av Per Mårtensson som lyfter fram Klaus Fischer som en mästare på cykelsparkar.

I bandomens TV-soffa framför Sportschau (uppvuxen i Bundesligaland) såg jag denna:
Radarparet Rüdiger Abramczik (hy) och Klaus Fischer (nia) som spelade tillsammans i Schalke 04. Har bestämt för mig att de upprepade bragden i klubblaget med, men hittar inte bevis nu.

Bara att instämma:

[youtubeplay id=”UnkHdkD_-UY” size=”large”]

Publicerad 2011-02-14 kl 16:20

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto