POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Sverige hade behövt Martin Olsson

Zlatan kan inte spela i dag. Fast på fredag? Nja. Sett till vad superstjärnan sade på presskonferensen så får Sverige ställa upp utan honom. Eller hur tolkar ni det?

***

Djurgården får registrera bråkmakare och det är ett litet steg på vägen mot att effektivt kunna jobba för att befria fotbollen från det här. Samtidigt tar aldrig det jobbet slut. Det är många steg kvar och sedan måste man hålla i arbetet, för det är för enkelt att säga att det bara handlar om arga män.

Ta bara rapporterna från Holland där man fick ställa in cupfinalen mellan Ajax och Feyenoords U17-lag för att man var så rädd för oroligheter. Även Holland är ett land som emellanåt lyftas fram som ett exempel där man kommit långt i kampen mot huliganer.

Att sedan förbundet bötfäller Dif för vad fansen skrikit ramsor till en domare är att gå för långt. Naturligtvis vore det härligt om fotbollen och dess läktare befriades från all skit som folk skriker men det är omöjligt för SvFF att avgöra vem som har ansvar för vad som skriks. Problemet är inte minst att spelare och tränare skriker en hel del. Vi kan ju börja där.

***

Vi öppnar upp för beställning av bägge pikétröjorna igen! Du kan beställa både nr 4 LUNDH och nr 10 EKWALL – dock är bägge slut i storleken XL. Du beställer genom att skicka namn, adress, tröjstorlek och vilken (4 eller 10) du vill ha till ekwall@tv4.se Priset är 399 kronor (inkl frakt).

***

Förbannat synd att Martin Olsson inte kommer till landskampen mot Moldavien. Sverige hade haft nytta av en spelare med sådan energi, intensitet och ambition. Han hade fått upp rörelsen och tempot på kanten och det hade man behövt. Men det finns många saker som är viktigare än fotboll, oavsett vad Bill Shankly och andra har sagt.

Olsson har verkligen gjort en stark säsong i Blackburn, en klubb som haft problem, och de gånger han fått chansen i landslaget så har han tagit dem. Både mot Bosnien och senast mot Moldavien när han kom in. Han har en vinnarskalle och en attityd som är smittsam och har farten.

***

Zlatans ilska mot Malmö FF skojar man inte bort. För även om man kan ifrågasätta säkerheten så måste ansvaret ligga på dåren som rusar in och inte på klubben. Blir lite dumt att han går in och sågar MFF där.

***

Landskamper på hemmaplan är alltid de svåraste att hantera. För inte nog med att man ska hänga med på träningar, presskonferenser och kollsamtal och sedan leverera en strid ström av material så pågår livet som vanligt. Därför sitter jag nu och skriver på en parkbänk samtidigt som sonen tränar fotboll.

Fick hasta i väg på cykel för att möta upp med honom och en polare och sedan styra dem genom 08-trafiken på väg till träningen. Piska upp datorn och försöka tjuvåka på en skolas trådlösa bredband, men när inte det gick fick jag krypa till korset och ta fram ett mobilt bredband. Tekniken gör det lättare att hålla i gång, men man får inga pauser.

***

 

Publicerad 2011-05-31 kl 21:36

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå