Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Sådana bjudningar straffar sig på alla nivåer

Malmö FF:s målvakt Dušan Melichárek kommer inte att glömma Maksimir-stadion på länge, länge. Men även om han får ta på sig två av målen som Dinamo Zagreb skickade in är det bara att vara ärlig: det svenska mästarlaget räckte inte till i Kroatien utan gick under med man och allt.

Även om returen i Malmö återstår så känns det oöverstigligt att MFF ska vända på 4-1 förlusten och ta en plats i Champions Leagues gruppspel. Det är nu elva år sedan ett allsvenskt lag deltog (då var det Helsingborg) och det dröjer minst ett år till för att det ska bli verklighet.

Då ska man ändå veta att Uefa-basen Michel Platini sedan ett par år tillbaka gjort vägen till miljonerna i Champions lättare för mindre länder som Sverige. Det värsta var att Malmö på många sätt föll på eget grepp genom diverse bjudningar i försvarspelet, sådant som straffar sig på alla nivåer, och då hjälper inga lättare vägar

Även om man kan säga att många av MFF-spelarna inte kom upp i riktigt toppslag så är det bara att konstatera att en startelva med spelare som Dušan Melichárek, Markus Halsti, Miljan Mutavdzic och vänsterback Jiloan Hamad innehåller för många svaga kort.

Vet inte hur många gånger Malmö tappade bollen i farliga lägen och därmed bjöd kroaterna på anfall. Visst var Agon Mehmetis kvittering snygg och vass men annars fanns inte mycket till MFF-spel eller chanser utan istället handlade det om tappade bollar och svagt passningsspel från ett lag som låg långt bak i planen.

Känslan var länge att det inte skulle hålla, för att det stor 1-1 i paus var inte riktigt rätt, och det rasslade på efter en knapp timme där MFF:s försvarspel återigen bjöd till och plötsligt blev det 2-1, 3-1 och 4-1. Ja, det var hemskt att se för alla som hoppades på svenskt i Champions League i höst.

Så många gick bort sig så ofta och man uppträdde oerfaret och osmart. Emellanåt verkade man inte kunna kontrollera sina impulser och gjorde felaktiga brytningsförsök, blev övertända och kom fel in i situationerna, som när Melicharek ordnade en straff åt Sammir att dra in.

Men Dinamo Zagreb, som trots allt missat Champions League en massa år, är ett klart starkare lag än Glasgow Rangers. När MFF slog ut det skotska laget höjde man sig rejält och det räckte precis, men det kroatiska gänget som ju har en klasslirare som Sammir var något helt annat och 4-1 var i underkant.

Tycker fortfarande att det var synd att Malmö FF fick Dinamo Zagreb i lottningen, för det var ett för svårt lag. Tänk om man fått FC Köpenhamn…ja, ja, det är som det är och MFF får ladda om till returen och försöka och sedan finns trots allt gruppspelet i Europa League.

***

Imponerad av Odense som slog Villarreal.

***

Om Zlatan Ibrahimovic inte kan spela EM-kvalet i Budapest på grund av att han körde vidare på skadad ankel i Malmö så var det ett felval att fortsätta av Sveriges lagkapten. Även om jag fattar att han inte ville kliva av på Swedbank Stadion när alla var där för hans skull.

Fattar dock inte att det bara är en stukning och att det ändå handlar om ett par veckor utan spel. Behöver nästan doktor Kåmark för att analysera den skadan. Oavsett läge så vet man vad som kommer att dominera rapporteringen inför ödesmatchen i Ungern.

***

Nej, det blev inte 20 i handicap. F*n.

***

Undrar om FC Köpenhamn undrar om tränarvalet Roland Nilsson? Efter pisk mot Plzen så dök aktiekursen 13 procent.

***

Ex-förbundskaptenen Lars Lagerbäck debuterade som expert i Viasat-studion i samband med Dinamo Zagreb-Malmö FF. Han var mer än godkänd, men jag tycker det blir för mycket av likartade analyser med både honom och Ola Andersson i studion. Saknar en resurs som Erik Niva där.

Sedan måste jag erkänna att det fascinerar mig att Lagerbäck som alltid haft en direkt negativ inställning till medier nu gärna sitter med i en kommersiell tv-kanal när det smäller till i plånboken.

***

Helsingborg kliver in i Europa Leagues playoff torsdag kväll och det väntar möte med Standard Liège borta och ni ser matchen i TV4Sport, 20:15. Tror HIF har möjligheterna att ta sig till gruppspelet, även om det naturligtvis blir jämnt.

***

Efter fyra veckors semester och ytterligare några veckor på plats i Skåne då jag pendlade till jobbet vänder jag hem till Stockholm på torsdag. Förstår inte att sommaren gick så snabbt och att det kunde regna så förbannat mycket. De sista veckorna var som att bo i Göteborg eller vara med i Blade Runner.

Dags att starta om med en massa kul arbete: Fotbollsmåndag (22 augusti), HIF-Standard, Europa League (25 augusti) Fotbollskanalen Europa (28 augusti), EM-kval mot Ungern och San Marino (2 september och 6 september) och allsvenskan, Premier League och en hel del annat.

***

Leeds Uniteds dåre till ägare, Ken Bates, förnekar sig inte. I programmet inför mötet med Hull fick han ett tokspel på alla “idioter” som har mage att protestera mot hans styre. Han förklarade att uppbyggandet av Leeds är som bra sex och just nu är han på det långa förspelet av det som ska bli ett klimax mycket längre fram.

Dessutom hade inte idioterna som protesterade någon rätt att göra det, för Bates räddade klubben 2005 och 2007 när ingen annan ville göra det. Fast det var den Monaco-baserade ägaren som lyckades dribbla bort skulderna och ända behålla klubben, och det skuldfri, och sedan länge äga den via skatteparadis.

Och det verkar mer som om Leeds ägare berikar sig själv för trots försäljningar av spelare så kommer det inte in några nyförvärv, och starten av ligan har varit minst sagt svag även om Hull-krossen med 4-1 var ett steg i rätt riktning. Fast det är nog få Leeds-fans som vill vara del av Bates förspel, utan det handlar nog mest om att han ska nå ekonomisk klimax snarare än att klubben ska lyfta.

Publicerad 2011-08-17 kl 22:39

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons