Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Budapest brukar vara rena "tossedahimmet"

De gånger jag varit på Ferenc Puskas-stadion i Budapest för kvalmatcher med landslaget har det varit rena “tossedahimmet” – nytt Malmö-uttryck får dårhus som taxichaffis lärde mig – och det är vad jag väntar mig på fredag kväll igen.

I samband med VM-kvalet 2005 så var det minst sagt rörigt kvällen före match då Ungern med förbundskaptenen Lothar Matthäus vägrade lämna planen. Till slut klev Henrik Larsson in och bara bröt det ungerska träningspasset.

Dessutom hade det ungerska förbundet skickat lättklädda damer till den svenska presskonferensen (det var Kentaro som styrde förbundet då ihop med en porrfilmsproducent) samma dag och det var en aning rörigt.

Efter matchen vägrade de ungerska vakterna släppa de svenska journalisterna till mixed zone. Det var upprört på läktarna för vi var många som ville snacka med Zlatan som ju bombat in det svenska segermålet i matchens slutskede. Ja, jag erkänner, jag var en av dem som var förbannade.

Även 2009 var det ett dårhus när Zlatan återigen avgjorde ett VM-kval i matchens slutskede och Lars Lagerbäck hade förberett att ha med sig Lars-Åke Lagrell på presskonferensen för tappade poäng hade ju inneburit att förbundskaptenen skulle få lämna in.

Och inför matchen hade vi åkt genom en radda vägspärrar med hjälp att jag hade flashat passerkortet från TV4. Det var spänd stämning i den ungerska huvudstaden efter att en massa dårar försökt slå sönder ett pridetåg och säkerheten var därefter, men Tv4 gick hem.

Fast det har ju slutat lyckligt både 2005:

…och 2009:

[youtubeplay id=”RjusiXvo5sM” size=”large”]

***

Mathias Ranegie till Helsingborg eller Malmö? Ja, det kan säkert bli bra och problemet för Häcken är att spelaren vill i väg och att hans ålder gör att det är svårt att få ut de där jättesummorna oavsett hur många mål han gör. Vad kan Hisings-klubben kräma ut? Tolv miljoner kronor?

***

Barcelona gjorde 5-0 på Villarreal. Det efter en helg med en rad sjuka resultat i både Spanien (Real M vann borta med 6-0. och England (United-Arsenal 8-2, Tottenham-Man C 1-5. Jag hoppas att Michel Platinis nya ekonomiska regler sätter stopp för utvecklingen för det är inte roligt. Åtminstone tycker inte jag det.

***

Zlatan Ibrahimovic kör 13:00. Snackar alltså.

***

Tossedahimmet. Vilket ord.

 

 

Publicerad 2011-08-30 kl 10:56

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons