Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Dyrt för FCK att scouta så dåligt

Roland Nilsson fick sparken av FC Köpenhamn efter ett drygt halvår som tränare i den danska mästarklubben. FCK leder ligan överlägset men nådde inte Champions Leagues gruppspel och åkte ur Europa League. Dessutom har inte samarbetet fungerat, enligt FCK.

Dansk press talar om att svensken tappade omklädningsrummet, och inte fick spelarna med sig och spelet har varit för dåligt i perioder och taktiken bristfällig. Att ersätta Ståle Solbakken var naturligtvis inte lätt, och sedan kan man undra om Nilsson valde rätt när han fortsatte med ännu en ny assistent i FC Köpenhamn i form av Martin Pringle?

ANNONS

Jag vidhåller vad jag skrev i mars i år: “Är inte heller övertygad om att Roland Nilsson blir en succé i FC Köpenhamn. Han var okej i starten i Gais men tappade. I Malmö var han direkt svag i ett par säsonger innan det lyfte. Där kan man verkligen fråga sig hur mycket som var hans verk? Förvånande att FCK bara går på Sveriges mästartränare, och inte gör en grundlig research.”

Även om FCK har en stor budget är det dyrt att fimpa en tränare med kontrakt till 2014, men det troliga är att den danska storklubben hade någon väg ut där det innebär att man inte behöver betala hela vägen ut. Samtidigt är det bara att konstatera att Nilsson landar mjukt ekonomiskt, men inte sportsligt.

Under tiden i Gais var det Hans Gren som stod för mycket ansvar och de hårda tag som krävdes och i Malmö skar det sig länge mellan Gren och spelarna och när Pep Clotet Ruiz kom in så lossnade det för klubben som blev svenska mästare. Samtidigt behövde FCK tränare och man gick på hetaste lediga alternativet i Skandinavien: Roland Nilsson.

ANNONS

Det är chockerande att så stor verksamheter rekryterar sina viktigaste medarbetare på ett sådant slappt sätt. Bakom ett SM-guld kan dölja sig mycket mer än bara insatsen av Roland Nilsson, och det borde inte vara så svårt att gräva fram detaljerna kring.

Roland Nilsson hade en fin karriär som spelare men som tränare är det blandat, och hans utstrålning är inte direkt den som gör att man rycker till. Kanske är det också det som fäller honom? Både i omklädningsrummet och i en storklubb som FC Köpenhamn där man måste vara mer medial.

Vart nu, då? Ja, Nilsson har säkert ingen panik att börja jobba och om ett par år är det säkert möjligt att kliva på ett allsvenskt jobb igen. Däremot är vägen till Europa stängd efter turen över bron till Köpenhamn.

***

Neil Warnock kickad av QPR. Bitter för honom. Kanske något för Leeds? Mark Hughes ryktas ta över QPR, samma man som lämnade Fulham för ambitionen att nå klubbar som han representerat som spelare: Manchester United, Barcelona och Bayern München

ANNONS

***

Snusar du? Gamle Lugi– och Sävehofs-spelaren Paul Überlacker har skrivit en intressant bok om snuset och faran att fastna i det. Här kan du provläsa en del.

***

Agon Mehmeti – den rögade ålen –  debutera i serie A. Imponerande. Vad heter ål på italienska?

Serie%20A-h%C3%B6jdpunkt:%20Mehmeti%20kommer%20in

***

22 plusgrader, sol och noll procents chans till regn i Qatar på lördag. Härligt! Då tränar landslaget för första gången i Doha, Qatar i ett industriområde vid ringvägen E.

***

Imponerande att Småkronorna drog närmare 600 000 tittare mitt i natten.

***

Att döma av twitter är de flesta MFF-fans skadeglada när Roland Nilsson fått sparken. Vidhåller att han har rätt att lämna sett till att Malmö rekryterar Rikard Norling från Assyriska.

***

Bengt Ohlsson red till attack mot kulturvänstern över tre sidor i DN och nu går Åsa Linderborg till motattack i Bladet. Får ge kulturkoftorna att de inte håller igen. Heja!

Publicerad 2012-01-09 kl 12:40

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto