Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Får vi en repris av Herenveen-krossen, HIF

Lundhs blogg

Helsingborgs IF inleder hemmaspelet i Europa League med match mot holländska Twente. Just holländska klubbar är en bra bit före svenska och i Uefa:s ranking är ligan 9:a där Sverige var 28:a. Ja, ni fattar och under de fem senaste säsongerna har HIF, Kalmar, IFK Göteborg och Malmö alla fått stryk och åkt ut mot holländska lag.

Enda undantaget är när Helsingborg krossade Heerenven hösten 2007 och vann hemma med 5-1 efter att ha förlorat borta med 5-3 och de enda som är kvar i dagens lag är Christoffer Andersson och Erik Wahlstedt. Även om en repris inte är särskilt trolig så är det häftigt att se när det var möjligt:

[youtubeplay id=”S4GQJL2s7Hc” size=”large”]

Har svårt att se Twente tappa det så eftersom man till skillnad från många andra holländska lag inte släpper så fritt i defensiven. Däremot tror jag det är helt rätt av HIF att gå över mer till 4-5-1 och försöka spela än mer cyniskt och resultatinriktat än vad man gjorde i Valencia mot Levante senast, för det är ett måste med poäng här.

ANNONS

Helsingborg har tre hemmamatcher kvar och det bör egentligen bli segrar i alla tre om hoppet om avancemang ska leva på allvar och på något sätt hoppas jag att Åge Hareide visat lite bra bilder för laget för att få dem att tro att det är möjligt. Det är en tuff uppgift men det är inte helt omöjligt, bara nästan.

***

SUPERLIVE är alltid kul men det tar på krafterna med flera timmars direktsändning utan paus…kanske därför min klädgarderob blev kvar på Bromma?

***

Inte helt förvånad över uppgifterna att Panaxia stoppat in pengar i AIK. De har florerat ett tag och det återstår att se om det går att bevisa.

***

Klart att det är trist att tappa en rättighet som VM-kvalet Tyskland-Sverige, precis som det är kul när TV4 köper in nya rättigheter. Den här branschen är sådan att det svänger om sådant och när man själv tappar något då är det inget roligt. För oss långt i från förhandlingsbordet eller excel-arken är det också svårt att bedöma hur, varför och vad händer nu.

ANNONS

Däremot är det inte så svårt att se de större perspektiven i en värld där mediabranschen nu är extremt pressad – TV4:s ägarfamilj Bonnier har ju en hel del tidningar, tidskrifter och annat som sliter med intäkterna – och vi har en verklighet där även priset på de bästa sporträttigheterna bara ökar och ökar i kostnad.

På något sätt tror jag att tittarna framöver får tänka sig att skaffa betalkanaler även för landskamperna. I princip finns ingen fotbollsliga kvar i fri-tv i Sverige och de senaste 20 åren har fotbollen flyttat från public service via reklam-tv och till betal-tv. När nu Uefa har lovat att sälja alla EM-kvalmatcher till EM 2016 för alla nationer i ett paket och garanterat drygt tio miljarder i intäkter så är det en verklighet.

***

Dnipro kan bli en läskig upplevelse för AIK. Minns Malmö-Metalist i fjol.

ANNONS

***

Apropå Uefa och försäljning av alla EM-kvalmatcher för alla nationer, varför är jag inte förvånad över att Michel Platini gett försäljningsuppdraget till agentföretaget CAA Eleven som leds av en fransman och en gammal polare till Uefa-basen?

Publicerad 2012-10-04 17:55

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto