Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Vem ska Hamrén ta ut i anfallet?

Lundhs blogg

Hjälp oss att ta fram de fyra mål som ska vara med på Fotbollsgalan på måndag. IN HÄR OCH KOLLA IN MÅLEN OCH RÖSTA.

***

USA-valet dominerar i nyheterna och visst är det fascinerande på många sätt. Barack Obama vs Mitt Romney och jag gillar hur svenska medier piskar upp det med en skön vinkling om att det alltid är skräcksiffror när Romney ser ut att vinna. För egen del är jag skeptisk till alla som har någon som helst religiös koppling och Romney har en stark sådan.

Sedan tror jag inte jorden går under även om republikanen vinner. Minns så väl min gamla geografilärare Gertrud Sandström – som jag gillade, den typen av människor görs inte längre – som hösten 1980 var minst sagt deprimerad efter att Ronald Reagan vunnit valet över Jimmy Carter och hon i det närmaste proklamerade att vår tid var över. Det blev inte riktigt så.

Annons

***

Andreas Thomsson och Peter Swärdh är plötsligt lediga tränare. Överraskande sett vad de åstadkommit i sina respektive klubbar Åtvidaberg och Mjällby. Silly season sätter fart direkt och där ligger Häcken bra till med nya 25 miljoner kronor för Waris Majeed och Sonny Karlsson har ett styvt jobb att finna en ersättare. Viktigast blir kanske att förlänga med Peter Gerhardsson.

***

SUPERLIVE från Harrys i Helsingborg onsdag kväll. Antingen kommer du till Harrys eller så följer du snacket på fotbollskanalen.se mellan 20:00 och 23:00. Ängelholms frispråkige tränare Joakim Persson är gäst och temat är utskällningar. Givetvis har vi tävlingar och sedan ringer vi några tunga fotbollsprofiler.

***

Kolla åtta minuter in i klippet nedan och se på Peter Odemwingies tunga rush och skarpa avslut och det är svårt att i efterhand förstå att Lars Lagerbäck inte satsade mer på honom i VM 2010. Nu är den nigerianske anfallaren en förklaring till att West Bromwich gör succé i Premier League.

Annons

WBA vann hemma mot Southampton med och är nu femma i Premier League efter en överraskande stark start och man kunde egentligen haft fler poäng sett till Manchester City och Newcastle gjorde sena segermål. Är imponerad av den välskötta klubben WBA som trots allt trotsar naturlagen inom fotboll och hänger med.

Nej, jag tror inte att WBA kommer att hålla sig så högt men visst kan Jonas Olsson o Co kriga om en plats i Europa League fram i vår. Sett till vad klubben betalar i löner och skickar in i övergångssummor så borde man inte vara med där, men Steve Clarke har skickligt byggt vidare på den basen som klubben lagt och det är alltid kul när lag överraskar.

Lite som Newcastle av i dag och i viss mån Everton som överpresterar sett till att man sänkt kostnader och inte kan hänga med i kapprustningen där Chelsea och Manchester City är värst men där Manchester United och även Arsenal, Tottenham och Liverpool är med. Daily Telegraph har en bra grafik som visar hur klubbarna pumpat in pengar för transfers och löner.

Annons

I våras kom listan från Deloitte och i topp fem är följande när det gäller löner:

Chelsea – £191m (£174m)
Manchester City – £174m (£133m)
Manchester United – £153m (£132m)
Liverpool – £135m (£121m)
Arsenal – £124m (£111m)

Otroligt att tänka sig att både Manchester City och Chelsea är osäkra på att avancera från Champions Leagues gruppspel. Naturligtvis skönt att pengar inte betyder allt, även om det i det långa loppet är helt avgörande.

***

Att spelarna i Syrianska kunnat hålla klubben kvar i allsvenskan trots att man inte fått lön och att klubben haft strul med pengar hela året är imponerande.

***

Hur gör Kalmar FF med Nanne Bergstrand? Dags att ta in Thomsson vid sidan och låta honom påbörja övertagandet.

***

Förvånad över att Djurgården släpper både James Keene och Daniel Sjölund. Andreas Johansson vänder hem?

Annons

***

Markus Rosenberg verkar ha en bra bit till startelvan i WBA. Johan Elmander, Ola Toivonen och John Guidetti är skadade. Marcus Berg är långt från spel i Hamburg och Mathias Ranégie har avstannat i Udinese. Alexander Gerndt har fullt upp med sin förhandling i hovrätten. Förbundskapten Erik Hamrén får gräva djupt för att få fram anfallsalternativ till Zlatan till mötet med England.

Vem vill ni se i landslaget? Samuel Armenteros? Mikael Ishak? Magnus Eriksson? Mervan Celik? Eller kanske Victor Claesson? Synd att Rasmus Jönsson inte är hetare. Mejla era tankar: olof.lundh@tv4.se

Truppen kommer först efter lunch i morgon. Inte bara är det första landslagspresskonferensen på Friends Arena, SvFF ändrar även på rutinerna och lägger det en onsdag i stället för en tisdag.

***

Joe Jordan tar över Skottland? Ja! Alltid en hjälte även om han lämnade Leeds för Manchester United.

Annons
Publicerad 2012-11-06 11:55

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto