Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Liverpool har inte råd att dumpa Suarez

Liverpool-Chelsea handlade efter slutsignalen bara om Luis Suarez. Den skicklige och kontroversielle anfallaren hade inte bara hunnit bjuda på en straff, vara delaktig i Pools kvittering och ordna en poäng med ett nickmål på tilläggstidens tilläggstid – 96:40 – utan han bet även Chelseas Branislav Ivanovic.

Ja, herregud, och det är inte första gången Suarez hugger till med tänderna. När Liverpool värvade honom från Ajax för tre år sedan så var Uruguays store man avstängd i sju matcher i den holländska ligan för att ha bitit Otman Bakkal.

ANNONS

[youtubeplay id=”v_Zbk0gHwtM” size=”large”]

Överhuvudtaget har Suarez karriär handlat om rätt många kontroverser, allt från handsen i VM 2010 till de olika skandalerna kring bråken med Patrice Evra och så sent som i VM-kvalet i mars, mot Chile, där han uppges ha slagit till Gonzalo Jara. Rubrikerna har tyvärr handlat om mer än bara hans skicklighet framför målet.

Under den pågående säsongen var känslan att han rätat upp sitt rykte. Den 26-årige anfallaren har gjort 23 mål i ligan och är nominerad till årets spelare och hållit sig i från de värsta kontroverserna…åtminstone fram till att han i söndags eftermiddag bet Ivanovic i samband med kamp i straffområdet.

Vad var det som hände? Sa Ivanovic något? Var det helt oprovocerat? Eller finns det något som kan ursäkta beteendet? Ja, sett till hur Liverpools vd Ian Ayre och manager Brendan Rodgers agerade så verkar de inte finnas utrymme för något annat än en total pudel. Den kom också under kvällen när Suarez bad om ursäkt till allt och alla.

ANNONS

Att det dessutom skedde samma vecka som årsdagen av Hillsborough gör inte saken bättre. Luis Suarez dåliga beteende får den processen att hamna i skuggan och det är knappast något som är uppskattat. Supportergrupperingarna som lagt enorm kraft på allt kring tragedin får ingen energi av att se anfallaren bete sig så.

Skickar Liverpool sin stjärna nu? Alan Hansen, Graeme Souness tillhör dem som inte tror att klubben kan behålla Suarez. Kostnaden blir för stor att ha en stjärna som inte går att lita på, och för en klubb som haft det tungt sportsligt under en del år och blivit lidande av ett par ägarbyten så måste man agera för att visa vad man står för.

Undrar om det verkligen blir så? Suarez är kanske Liverpools viktigaste spelare och en spelare med många år framför sig, och att då få ut ett bra värde när man vill bli av med honom är inte lätt. Lägg till att ekonomin inte är den bästa trots nya amerikanska ägare, och att Rodgers haft svårt att få värva i den utsträckning han vill.

Därför tror jag inte Liverpool kommer att sälja Suarez. Kommunikationen under söndagskvällen tyder på det, och ett eventuellt straff från FA kommer man att acceptera. Sedan handlar det snarare om att klubben måste hjälpa honom än mer och hoppas på att han inser vilka problem han har och att han är villig att jobba med sitt uppträdande och i förlängningen sin image.

ANNONS

***

I inget annat ämne än sport hade en utfrågare kommit undan med att vara dåligt påläst som när SvFF-basen Karl-Erik Nilsson var gäst i Ekots lördagsintervju. Bara det att intervjuaren Monica Saarinen inte blivit briefad alternativt tagit fram uppgiften om SvFF först gav klartecken till Alexander Gerndt efter domen, och ändrade sig efter att det blåste till.

Bara tanken på om jag satt mig och intervjuat Fredrik Reinfeldt eller Stefan Löfvén om deras olika förslag och dribblande utan att ha totalkoll på vad som skett. Ja, det hade naturligtvis inte hänt, eftersom det inte rör idrott, men när det gäller sport så kan man ta det med en klackspark.

Sedan trodde jag alla på Ekot hade koll på att inte ställa mer än en fråga åt gången. Rätt lätt för Nilsson att dribbla när han får tre till fyra frågor åt gången, och dessutom med en del värdeladdade ord. Den gamle politikern hanterade det, han svarade i princip inte på något om huliganer, bolagisering och så vidare. Men det är frågan om det är vad fotbollen behöver? En ledare utan visioner?

ANNONS

***

Fotbollskanalen Europa körde en hel del Luis Suarez men även Zlatan-pussen, Fiorentinas återuppståndelse, Malagas kollaps samt St Etiennes första buckla sedan 1981, och massor av mål.

Fergie Time borrade vi ner oss i Zlatans nästa klubbadress och vi är alla ense om att han vill i väg:

***

Blåvitt fortsätter att excellera med sin cyniska fotboll. Ser nu verkligen fram emot Göteborg-Malmö på torsdag som blir mer än ett klassikermöte mellan Sveriges två framgångsrikaste klubbar, det är en match mellan två olika fotbollsideologier.

***

Kan vara bra att komma ihåg att fotbollen har sina vackra och hoppfulla sidor, som när hela Anfield inför Liverpool-Chelsea uppmärksammade bortgångna Annie Williams, vars son Kevin, 15, dog vid tragedin på Hillsborough, och även offren i Boston med en minuts applåder:

[youtubeplay id=”gkqDorX159s” size=”small”]

De senaste dagarna har den engelska pressen varit fylld av berättelser om Williams som egentligen inte ville släppa i väg sin 15-åriga son till FA-cupsemifinalen i Sheffield men gav efter. Efter den dagen har hon kämpat för rättvisa för sonen och de andra offren. Gör ont att läsa om en familjs hemska öde och att hon dog utan att fått full upprättelse för sonen.

ANNONS

***

Tänk att HIF mer än halverade Mattias Lindströms lön inför säsongen. Fick han in en målbonus?

***

Leeds Uniteds säsong var över i lördags med en förlust i Birmingham. Det betyder att klubben är kvar i Championship även till hösten vilket fick fansen att fira rejält. Det är mina killar:

[youtubeplay id=”kcyw1uJOT4o” size=”medium”]

[youtubeplay id=”jXrbL7BWCw4″ size=”medium”]

***

Apropå att Luis Suarez…är bara några veckor sedan Brendan Rodgers hyllade sin anfallare “for his amazing appetite”.

Publicerad 2013-04-22 kl 14:29

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto