Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Varför kan inte bara SvFF erkänna att det blev fel?

Lider med Anders Svensson som inte gjort något mer än spelat landskamper men nu hamnat i cirkusen kring bilgåvan från Svenska fotbollsförbundet. Naturligtvis är det inte heller fel att hylla en spelare som gjort stora insatser.

Men det är fascinerade hur tondövt det svenska fotbollsförbundet är. Inte heller verkar det finnas någon bollkänsla. Fortfarande dagen efter är jag mållös till missen att helt ignorera Therese Sjögran som har flest landskamper av alla.

Ett förbund som säger sig värna och stå för jämlikhet gör så fel när det verkligen gäller inför en miljon tv-tittare och alla inom fotbollen. De sätter ett helt annat värde på herrarna än på damerna i ett läge där de kunde framstått som framsynta.

Alla tramsiga försök av Karl-Erik Nilsson, Mikael Santoft och andra i SvFF att försöka tråckla sig ur självmålet med att påstå att de har det under kontroll och tänker uppmärksamma Sjögran vid annat tillfälle är otroliga.

Jag tror mer på att Elvis lever, att Jesus ska återuppstå, att det är tomten som delar ut julklappar till alla i hela världen och att Leeds ska vinna Premier League och att Landskrona tar allsvenskan och når Champions League än på de utspelen.

Vi känner igen dem från tidigare SvFF-haverier. Där Nilsson anser att man hanterat affären Gerndt väl trots att alla vet att så inte är fallet. Eller dikeskörningen med 50 cents och hörlurarna. Eller när informationschefen säger att ord står mot ord i Gerndt-fallet.

Varför kunde inte bara Karl-Erik Nilsson visa att han tar ansvar och sagt att det blivit fel? Sträckt upp handen och erkänt att man inte hanterat det bra. Och därefter agerat för att det ska bli så bra som möjligt och rätat upp det hela.

Alla gör vi fel och det är mycket bättre att erkänna det och försöka rätta till och gå vidare. Alla får mer respekt för personer och organisationer som erkänner sina brister istället för att i efterhand försöka låtsas att man hade allt under kontroll.

Är det en bil som gäller om man slår landskampsrekordet? Ja, i så fall borde en Volvo vara på väg hem till Therese Sjögran också. Hennes karriär är inte mer levande än Anders Svenssons och allt annat vore fel.

Det finns naturligtvis skillnader på herrar och damer och SvFF kan inte göra något att marknaden i form av tv-bolag, sponsorer, publik och så vidare värderar herrar högre än damer.

Däremot kan man i sådana här symbolfrågor visa var SvFF står i frågan – och det är att damer och herrar är lika mycket värda. Det borde vara en självklarhet och egentligen har SvFF-styrelsen underkänt sig själv, men en andra chans är alltid okej.

Publicerad 2013-11-12 kl 12:13

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons