Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Sorgligt att Zlatan skippade EU-valet av ointresse

Podden med Anders Svensson är just nu Sveriges mest lyssnade och ni hittar den på följande ställen: Itunes: https://itunes.apple.com/se/podcast/lundh/id857275128?mt=2 … … Android: https://feeds.feedburner.com/lundh  Desktop: https://blogg.fotbollskanalen.se/lundhpod

***

Zlatan Ibrahimovic körde på i full fart på presskonferensen i källaren på Scandic Park och gav sin syn på en rad ämnen, men det enda trista var att han inte röstade i EU-valet (“intresserar mig inte”” och var helt nollställd på Simon Banks fråga om de högerextremas framgångar både i Frankrike och Sverige.

[youtubeplay id=”AruLnw_lAgE” size=”large”]

ANNONS

Annars körde han hårt:

* Paris SG stannar inte av trots Uefa:s Financial Fair Play böter och straff, men Zlatan har stor tilltro till att projektet rullar på och pekade på värvningen av David Luiz och poängterade att de andra klubbarna i Europa är rädda för PSG och därför jobbar man för FFP. Zlatan trodde att PSG skulle bli sista klubben i karriären.

* Tony Flygare försvann och vad som hände på vägen visste inte Zlatan men han konstaterade att han bränt många straffar i karriären och ändå satt han här.

* Zlatan är orolig för framtiden för landslaget. Alldeles för många spelare som spelar i lag som föll ner i division 2 och dessutom många som inte platsar. Som vanligt sköt han in sig på John Guidetti med frågan om hur många matcher han spelade.

* Anders Svenssons kritik var inget som Zlatan tagit del av, och hans passning till Svensson var att han vet var landslaget bor och det är bara att komma hit och snacka med dem om han har problem.

ANNONS

* Zlatan hissade Malmö FF som ger unga spelare chansen och pekade på att en del av dem som vann brons i U17-VM måste få speltid. Det hade dem fått under Zlatan, men just nu fokuserar han på sig själv och inte jobb med talangutveckling.

* Han uppskattade att en rad världsstjärnor från Brasilien vill se honom i VM och det är möjligt att han kanske åker till VM trots allt. Som vinnare tippade han Brasilien.

* Träningsmatcherna mot Danmark och Belgien är meningslösa för spelarna är inställda på semester, enligt Zlatan.

* Zlatan höll med om att han gjort en av sina bästa säsonger någonsin och det trots en del problem i familjen som han inte ville gå in på men som hade tagit på honom.

* Zlatan välkomnade skiftet av spelsystem under Hamrén men trodde inte att det skulle påverka honom utan han har sitt ansvar oavsett.

ANNONS

***

4-3-1-2 är landslagets nya giv under Erik Hamrén. Rätt att förstärka innermittfältet men det blir väldigt öppet på kanterna och frågan är om Sverige har rätt mittfältare för att fylla de rollerna? På träningen var det följande elva: Isaksson – Lustig, Granqvist, Antonsson, Bengtsson – Larsson, Källström, Durmaz – Zlatan – Elmander, Berg

***

Var det Hamrén-effekten? SVT-sportens Johan Kücükaslan hade svårt att få in en fråga och till slut sade Zlatan till presschefen Niklas Bodell om att det var synd om SVT-Sportens man och att han skulle få ställa fråga.

Publicerad 2014-05-26 kl 15:02

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto