POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

En solklar vinnare i VM

I källaren hemma hos mig finns ett par flyttkartonger fyllda med fotbollströjor. Ett tag köpte jag många och för mina favoritlag har jag givetvis ett batteri. Den första tröjan jag fick var en Bois-tröja som 6-åring och fick även en Sverige-tröja med en flagga på bröstet till VM 1974. Har alltid varit fascinerad av tröjor.

Minns än min första beställning av en Admiral-tröja från Leeds United. Därefter har alldeles för mycket pengar rullat i väg på tröjor till olika fotbollslag och oavsett var jag reste så ville jag köpa tröjor: Grekland, Turkiet, Kina, Spanien, Belgien, Holland och Skottland och så vidare och det finns en del fina rariteter.

Under tiden i gymnasiet och rätt långt in på universitetet och även när jag knegade i bar älskade jag att ha på mig fotbollströja när jag gick ut. Det var något speciellt med 100 procent nylon…eller inte. Med tiden har det svalnat och det är sällan jag bär dem, men jag kan fortfarande bli frälst av att gå in på Soccer SceneCarnaby Street i London.

Alla de 32 VM-lagens första tröjor.

Alla de 32 VM-lagens första tröjor.

VM innebär även nya dräkter för lagen som ska delta och det är alltid häftigt att kolla in dem. Är en “sucker” för enkel och ren design med någon detalj. I grunden är Nike den stora vinnaren för mig så här inför VM och där Kroatien tar guldet, England plockar silvret och Australien tar hem bronset.

Puma har några gånger kunnat få till det med riktigt coola dräkter men har inte riktigt lyckats i år, inte ens med Italien. Även om Algeriet tar en fjärdeplats tack var en renhet och tajthet som jag gillar följt av Elfenbenskusten och Frankrike, Grekland och Holland på delad femteplats.

Vet inte varför men den här omgångens Adidas är inte hundra även om Argentina och Spanien funkar så har Tyskland gått bort sig helt med någon konstig variant. Honduras är en outsider från Joma och jag gillar H:et på tröjan.

Fulast då? Kamerun är med i botten, och Nike har inte fått till det med Portugal och även Iran är rätt trist. Mexiko, Costa Rica, Colombia och Ecuador är inte heller några höjdare. En del av lagen tar dock revansch med bortatröjorna.

Hemma och bortatröjor för 31 av lagen, Bosnien saknas.

Hemma och bortatröjor för 31 av lagen, Bosnien saknas.

Belgien, Tyskland och USA är alla bättre i sina andradräkter. Även Spanien och Italien tar ett par kliv. Den engelska hade varit ännu bättre med röda shorts.

Kroatien är svagare, vilket även Holland är vilket även gäller Ryssland och Sydkorea. Så här i förväg så känns inte 2014 som något starkt VM dräktmässigt och Nike har redan avgjort det.

Eller vad anser ni? Vilka är de snyggaste dräkterna?

Publicerad 2014-06-10 kl 07:48

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå