Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

En podd för intresserade av medier och fotboll

Lundhs blogg

Har under lång tid velat intervjua Guardians svenska fotbollschef Marcus Christenson. I veckans podd är han äntligen gäst och ger en inblick i hur det är att bevaka Premier League-klubbar, om hur storklubbar styr mer och mer och att han får nöja sig med en eller två spelarintervjuer per klubb och säsong.

Poddintervjun hittar ni via denna länk.

För en del av Fotbollskanalens läsare är Christenson välkänd, han bloggade för oss under de första åren. Dessutom har han medverkat i Offside och Dagens Nyheter genom åren och säkert en del andra svenska medier som jag inte har full koll på. Därmed har han en unik inblick i både svenska och engelska medier.

Jag inser samtidigt att Christenson inte är ett namn som alla känner till men med tanke på hans position på Guardian – Englands näst största tidning på nätet – så tillhör han definitivt en av de mäktigaste svenskarna i fotbollsvärlden. För den journalistik Guardian bedriver ger avtryck i betydligt fler länder än bara England.

ANNONS

Även kul att läsa att han uppskattar inramningen i allsvenskan och anser att den ofta slår Premier Leagues matcher. Och att han föreslagit för sin chef på Guardian att tidningen ska slopa spelreklam.

 

 

 

Publicerad 2019-03-18 10:34

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto