Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hård kamp – men utan nödvändigt resultat

Lundhs blogg

Djurgården och Hammarby behövde vinna. Kan inte klandra spelarna för ansträngningen – men möjligen för kvaliteten. Och ingen fick de nödvändiga tre poängen.

Tele2 Arenas inramning var knappast något man väntat sig för en match som främst handlade om att möjligen nå en tredjeplats alternativt skapa hopp om en fjärdeplats i respektive lag. Djurgården och Hammarby fick utkämpa en match med läktare som verkligen levde upp till namnet derbyt.

Om någon trott på en tydligare manifestation bland supportrar efter Bryssel-dådet i veckan blev man kanske snopen. En tyst minut där tyvärr inte alla klarade av ens det och några enstaka Sverige-tröjor. Ganska väntat egentligen, klubblag är en sak och landslag en annan, och det speglade sig här.

Bajen-klacken signalerade inför avspark tydligt med en banderoll vad man tyckte om polisen Jesper Molanders uttalande i finsk press inför derbyt. Om att han nästan hoppades att något skulle hända. Ja, det är svårt att greppa hur polisen kan fälla sig själv på detta sätt. Nej, det var inget vackert budskap från supportarna men det var knappast förvånande.

Annons

Om nu passionen, trycket, stöttandet och hetsandet på läktarna levde upp till ett laddat derby mellan två lag som delar arena och huvudstad var spelet något annat. Det var mer kamp och ansträngning än vägvinnande och kontrollerat. På något sätt tog lagen ut varandra och det var mer tacklingar, kapningar och kamp är underhållande fotboll.

Domaren Mohammed Al-Hakim hade en hel del att stå i under den långa matchen. Avbrott både för skador och för rökutveckling ryckte sönder matchen och gav 13 minuters tillägg på slutet. Klart att Djurgården kunde ha fått straff när Nahir Besara tog bollen med handen. Dock blåste inte Al-Hakim och klart att det går att förstå protester och påverkan efter det.

Överlag fick Al-Hakim och hans team känna av rejäla reaktioner från både spelare och läktare. Det gick att ta på allas frustration att det inte riktigt gick som det skulle. Varken med spel eller med upplevda domslut. När passningar gick snett signalerade mer än en spelare missnöje med medspelaren som på något sätt hamnat snett.

Annons

Kanske typiskt för säsongen 2023 för de här bägge klubbarna. Ingen har riktigt levt upp till förväntningar och förhoppningar. Här behövde man tre poäng. Dels för äran att ha tagit ett derby, dels för att skapa tro på att nå ännu högre upp i tabellen. Och så slutade det i en hård kamp på konstgräset där rätt få klara möjligheter dök upp.

Den 17-årige Lucar Bergvall fick bästa läget men Oliver Dovin var med på avslutet trots att Djurgårdens mittfältare var fri i straffområdet. Ja, det borde varit mål där. Tätt därefter hade Bergvall en nick i bra läge men då gick bollen över målet. Annars fick man gräva djupt för att hitta klara målchanser i ett derby där krafterna tog ut varandra.

Givetvis återstår det tre omgångar för Hammarby och Djurgården men man måste redan nu börja glänta mot 2024. Hur blir man bättre och kan utmana om SM-guldet och direktplatser i Europa. Det finns stommar i bägge lagen och en del unga spelare som tagit kliv – men det gäller också att hitta rätt med värvningar. När allsvenskan går mot sitt slut börjar en viktig period för respektive sportchef för att få ihop slagstyrka till nästa år.

Annons
Publicerad 2023-10-22 17:46

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto