Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

AIK vägrar svara på våra frågor, tunga tapp för Dif och situationen för Isak

Det är härligt att se att fler och fler AIK-medlemmar reser sig upp och ryter ifrån mot sin förenings arbetsmetoder. Är övertygad om att klubben känner press.

I onsdags gick klubben ut med att man tillsätter en oberoende utredare.

Fastnade för det här stycket:

“Vi tillsätter omgående en oberoende utredare med uppdrag att kartlägga det senaste årets hot och trakasserier mot anställda och förtroendevalda. Vi tror att det är värdefullt att gå till botten med varje enskilt fall. Vi upplever att ingen har en bra överblick i dag. Målet är att denna kartläggning ska vara klar i januari.”

Givetvis bra och självklart att man tar tag i sådana här problem. Men jag undrar hur en ensam utredare ska genomlysa strukturen OCH gå till botten med varje enskilt fall på en månad. Det låter som en rejäl utmaning.

Undrar även vem som tillsätter en oberoende utredare.

Vi har i flera dagar försökt att få tag på ordförande Per Bystedt. Vi vill ha svar på flera befogade frågor. Men han vägrar att svara.

I måndags skickade han ett sms där han skrev att vi ska mejla frågor. Det gjorde vi direkt samma dag och sedan skickade vi i onsdags iväg ännu ett mejl med kompletterande frågor efter klubbens kommuniké (även då försökte vi ringa). Men vi har ännu inte fått några svar.

Undrar hur mycket Bystedt själv bestämmer? Vet att när klubben skulle gå ut med den här artikeln så var flera personer väldigt oense om hur man skulle formulera sig och det fördes interna diskussioner. Det var strax innan Max Bergander bekräftade, för Fotbollskanalen, att han utsatts för trakasserier.

Vi får se när vi får svar på våra frågor. För svar ska vi ha.

***

Alexander Isak har snart varit i Dortmund i ett år.

Facit:

Två inhopp i Bundesliga på sammanlagt 13 minuter.

Det första i 5-0-segern mot Köln i september och det andra i 1-2-förlusten mot Werder Bremen i början av december.

I Champions League ett inhopp på åtta minuter i 1-1-matchen mot APOEL i oktober.

I den tyska cupen blev det förra säsongen ett inhopp på fyra minuter i 3-0-segern mot Sportfreunde Lotte, som är bottenlag i division 3.

Den här säsongen gjorde Isak en start och två inhopp på sammanlagt 94 minuter i den tyska cupen.

Starten kom i oktober i 5-0-segern mot division 3-laget Magdeburg i oktober.

Inhoppen kom i 4-0-segern mot division 6-laget Rielasingen-Arlen i augusti och i onsdagens 1-2-förlust mot Bayern München blev det ett inhopp i den 88:e minuten.

Så om man summerar: Efter snart ett år har det blivit en start (mot ett division 3-lag) och sex inhopp. Speltid: 119 minuter.

Tidigare i veckan skrev den tyska tidningen Bild att Isak inte har lyckats leva upp till förväntningarna och att klubben nu är på väg att värva in den 18-årige anfallaren Maximiliano Romero för ungefär 120 miljoner kronor.

Vet inte vilka förväntningar Dortmund hade på Isak men känslan är att värvningen av Romero är en signal om att Isak inte är redo.

Det är klart att det säger en del att Isak inte riktigt har fått chansen efter snart ett år i klubben utan att det bara blivit en match från start och det mot ett division 3-lag, och det i en klubb som vanligtvis är bra på att släppa fram unga spelare.

Det är svårt att visa upp sig ordentligt när man bara får några minuter, och oftast mot lag från lägre divisioner.

Men när Isak i onsdagens inhopp mot Bayern München var nära att sätta 2-2 så hade det kanske varit ett mål som hade betytt fler och bättre chanser?

Men nu blev det inget mål.

Det är alltid bra att komma till lägen men på den här nivån som Dortmund är på så är det viktigt att sätta sina chanser.

Nu behöver Alexander Isak få speltid. Om Dortmund tar in Romero så är nog det bästa för svensken att försöka få till en utlåning i januari.

***

Inom loppet av några dagar tappade Djurgården Kim Källström och Magnus Eriksson. Oerhört tungt att tappa så många poäng och kvalitet.

Källström och Eriksson var två av allsvenskans bästa och viktigaste spelare under 2017 och det blir en rejäl utmaning för Super-Bosse att ersätta duon. Jonathan Ring är väl tänkt som ersättare till Eriksson. Ring var väldigt bra i Kalmar FF men misslyckad i Turkiet och vände snabbt hem, spelade ut ett korttidskontrakt och lämnade som Bosman för Djurgården.

Imponerande av Magnus Eriksson att bli Designated Player i MLS, något som tre spelare från varje lag kan vara och som går utanför lönetaket.

Magnus Eriksson har alltid levererat i allsvenskan men har inte varit lika lyckosam utomlands. Efter försök i Belgien, Kina och Danmark blir det nu fjärde gången som han tar chansen utomlands.

***

Väldigt viktigt för Häcken att behålla Paulinho. Speciellt med tanke på att spelare som Ahmed Yasin, Alexander Farnerud och Egzon Binaku har lämnat.

***

Det verkar onekligen vara kaos i Panathinaikos. Laget är bara elva i ligan och det går knappt en dag utan att grekisk media skriver om att det är kaos med ekonomin och spelare som underpresterar.

De senaste dagarna har det skrivits om att flera av de svenska spelarna överväger att stämma klubben på grund av att man inte har fått ut sin lön, att Niklas Hult, Oscar Hiljemark och Mathias Johansson kan lämna i januari och det senaste går att läsa i dag och det är att det har skurit sig mellan Hiljemark och tränaren.

Hiljemark är högaktuell för den svenska VM-truppen, men han är inte given och måste därför vara i en klubb där han får spela. Den centrala mittfältaren är utlånad och det är ingen vågad gissning att han återvänder till Genoa i januari.

***

Skrev i onsdags att Östersund riskerar att tappa Sotirios Papagiannopoulos. Kontraktet går ut nu i december och han vill utomlands. Flera klubbar vill ha försvararen som redan har nobbat danska Midtjylland och klubbar från Polen och Grekland. Det vore en tung förlust för Östersund om man tappar “Sotte” som i år var en av allsvenskans bästa mittbackar och som även varit riktigt bra i Europa League.

“Sotte” är uttagen i den svenska januaritruppen och är nog den mittbacken som ligger bakom Filip Helander. En skada på Andreas Granqvist, Victor Nilsson Lindelöf, Pontus Jansson eller Filip Helander och “Sotte” borde vara högaktuell för Janne Anderssons landslag.

 

Publicerad 2017-12-21 kl 12:55

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons