POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
DAMALLSVENSKAN
4v

BETYG: Så snygga är alla damallsvenska matchställ

Foto: Bildbyrån

Damallsvenska säsongen är i full gång.
Här betygsätter Fotbollskanalens Max Richnau samtliga damallsvenska hemmaställ.

Alla betyg och kommentarer är endast skribentens åsikt.

Förra årets betygsättning hittas här.

Djurgårdens IF

Betyg: 3

Kommentar: Ni som såg betygsättningen för herrallsvenskan vet att jag vär rätt hård mot det här stället då, men jag ska vara ärlig med att säga att det har växt lite grann på mig. Jag står fast vid att fade på ränderna inte är bra och att olika bredd på ränderna ser märkligt ut, men färgerna är fortsatt väldigt bra och nog ändå förtjänt av en trea. Det räcker dock inte för att behålla titeln för snyggast ställ i serien.

***

Eskilstuna United

Betyg: 3

Kommentar: Eskilstuna har uppdaterat stället genom att ge det mörkare shorts, något jag tycker funkar rätt bra för att höja det ställ som tidigare var lite trist som helblått i samma nyans. Därtill går mycket av reklamen i vitt, vilket gör att den inte stör så mycket trots att det är många loggor. Ett rätt bra ställ för Eskilstuna.

***

Kopparbergs/Göteborg FC

Betyg: 2

Kommentar: Jag tycker att det är lite trist att ett lag som har blått och vitt som klubbfärger kör i ett ställ som är helt svart (eller är det mörkblått?). I den väldigt enkla lösning KGFC kör nu känns det som att det är svårt att komma över en tvåa då det varken känns stilrent eller har snygga detaljer.

***

Kristianstads DFF

Betyg: 2

Kommentar: Orange och svart funkar rätt bra för Kristianstad - men reklamloggorna på tröjan sticker verkligen ut och gör att stället dras ner ordentligt. Nu klarar man sig från underkänt med ett nödrop.

***

Linköpings FC

Betyg: 2

Kommentar: Linköping har livat upp det som tidigare varit ett helblått ställ med ljusröda detaljer på sidorna, vilket faktiskt funkar rätt bra för att liva upp stället och gör att det lirar bättre med klubbmärket. Många loggor i utstickande färger gör dock att Linköping får nöja sig med en stark tvåa.

***

Piteå IF

Betyg: 1

Kommentar: Riktigt synd att behöva gå ner till ettan på det här stället, för jag gillar verkligen den röda färgen. Den lilla röda färg som syns under reklamloggorna, vill säga. Även om jag så klart kan förstå Piteås ekonomiska aspekt i att ta in så mycket reklam så kan det inte bli godkänt med så mycket loggor, tyvärr.

***

FC Rosengård

Betyg: 2

Kommentar: Helvitt lyfter inte riktigt för Rosengård, särskilt som vitt är en färg som gör att reklamloggor tenderar att sticka ut mycket. Klar tvåa.

***