Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS
4:17

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren ses en tv-intervju med Emil Forsberg

Forsberg förnekar icke-relation till Janne Andersson: "Jag har aldrig gnällt"

SOLNA. Emil Forsbergs agent Hasan Cetinkaya sågade nyligen Janne Andersson, bland annat för hanteringen av just Forsberg.
Nu ger RB Leipzig-stjärnan själv sin syn på situationen i landslaget och den uppmärksammade intervjun.
- Jag har en proffsig relation till Janne och har aldrig gnällt om min roll, säger Forsberg till Fotbollskanalen.

För några veckor sedan gick Hasan Cetinkaya hårt åt förbundskaptenen Janne Andersson och landslagsledningen i en intervju med Aftonbladet. Då sa agenten, som bland annat företräder den blågula stjärnan Emil Forsberg, följande:

- De som styr det svenska landslaget har sitt sätt att spela fotboll, sitt sätt att se på Emil, sitt sätt att hantera Emil... Och ska man analysera kan man göra en jämförelse med RB Leipzig och konstatera att allt är tvärtom i landslaget. För det första har inte ens Emil en roll i svenska landslaget, hans roll existerar inte ens. Egentligen är han inte en defensiv vänsterytter eller en offensiv vänsterback – Emil Forsberg är en Nummer 10, en artist, en poängmaskin, en spelare som tar både straffar och alla andra fasta situationer. I landslaget missade han en straff borta mot Bulgarien, och det första Janne Andersson gör är att gå ut öppet inför det svenska folket och kasta bort Emil som straffskytt. I samma veva missar han en straff i RB Leipzig också. Rangnick säger direkt: ”Du tar nästa!”. Där har du skillnaden. I landslaget blir Emil utbytt efter 60 minuter i en VM-kvartsfinal mot England, trots att han själv gjort målet som tagit dem dit. Men trots att han behandlas på det här sättet fotbollsmässigt är Emil ändå alltid Sveriges bästa spelare, hela tiden.

ANNONS

Vidare förklarade Cetinkaya att han tycker att Forsberg behandlats fel av förbundet eftersom han inte fick Guldbollen 2017 (SvFF har tre av sex platser i juryn). Agenten sa också:

- Saken är den att jag inte tror att Janne Andersson har en relation med Emil. Jag tror inte att han har en relation med några andra än några få äldre spelare. Och det är ju en ledarfråga. Om Janne väljer att jobba på det sättet så är det hans sätt att leda ett lag. Om inte han vill bygga en relation med alla spelare så kan inte jag klandra honom, det är hans val. Men om du blir utbytt efter 60 minuter mot Rumänien efter att ha varit Sveriges bästa spelare utan att det funnits någon kommunikation om det före matchen – då är det något som brister.

- Emil hade kunnat säga att landslaget kan fara åt helvete, att han inte är med under Jannes ledning. Som flera andra tidigare landslagsstjärnor har gjort... Men det här visar hur stor Emil är, när han gång på gång sväljer det. När han står där utan uppbackning från ledarna visar han vilken patriot han är, hur mycket han brinner för Sverige och svenska landslaget. En annan spelare som gjort 50 poäng för ett topplag i Bundesliga hade bett landslaget fara åt helvete – det lovar jag dig. Och den här bilden måste fram i Sverige nu.

ANNONS

Nu ger Emil Forsberg själv sin syn på situationen i Blågult och sin agents intervju. Han hävdar att han inte tänker "så mycket" runt intervjun.

- Jag tycker att det var en öppen och ärlig intervju i vilken han sa vad han kände. Så för mig är det inga konstigheter. Han har gjort ett fantastiskt jobb för mig och många andra spelare. Han är alltid där för oss. Han ville säga vad han tycker och mer än så är det inte. Det är ju som han också säger i intervjun: jag är här och jag älskar att spela för landslaget, säger Forsberg.

Att Janne inte har en relation till dig, säger han bland annat, hur tänker du runt det?
- Jag tänker inte så mycket. Han säger ju att han inte tror att vi har en relation men jag har en proffsig relation till Janne. Vi pratar och har en relation som vi ska ha. Det har aldrig varit några problem. Sen att Hasan har åsikter... han har det. Han kommer alltid säga vad han tycker. För mig är det inget konstigt. Vi har många där ute som säger vad de tycker. Jag är fortfarande här, jag älskar att spela för landslaget och jag vill att det ska gå så bra som möjligt.

ANNONS

Hasan är inte nöjd med hur du används på planen och vilken roll du får. Är du själv nöjd med den, eller vad har du för tankar runt det?
- För mig är det samma sak. Det är klart att jag önskat att spela på ett annat sätt men det är inte det vi gör här i landslaget, och det har jag heller inga problem med. Jag är här för att jag älskar att spela för landslaget. För mig så tänker jag inte på det. Jag är här för att jag vill hjälpa landslaget och ha så mycket framgång som möjligt. Sen kommer det alltid finnas åsikter och Hasan är en stark man. Han säger vad han tycker.

På frågan om Forsberg har en dialog med Janne Andersson om sin roll på planen svarar mittfältaren:

- Det är klart att vi har en diskussion. Det tror jag alla har, och jag och Janne har en bra diskussion kring det där. Men samtidigt är det Janne som är tränare och den som bestämmer. Jag gör det som han säger till mig att göra. Det har jag gjort ända sedan han blev förbundskapten. Jag har aldrig gnällt på det heller, det kan ni fråga honom själv om. För mig är det inget konstigt.

ANNONS

Hasan berättade också i intervjun att det var han som fattade beslutet att du skulle lämna samlingen (efter hemmamatchen mot Rumänien i mars). Vad kan du säga om det?
- Vi pratade och han sa: "Åk hem, om du har ont i ljumsken så är det klart att du ska åka hem". Det var inget konstigt med det. Jag pratade även med landslagsledningen sen och då fattade vi alla beslutet att jag skulle åka hem. För mig var det inga konstigheter i det.

Vad fick du för reaktioner efter att han gjorde intervjun? 
- Jag vet inte, vad ska jag få för reaktioner?

Det kanske finns folk som läst den och hör av sig?
- Alla jag har pratat med älskade intervjun. Det är klart att man kan ha synpunkter på alla möjliga saker men de jag har pratat med tycker att det var en öppen intervju. Han har starka åsikter och han står för de åsikterna. Alla har rätt till sin åsikt, så är det.

Har du pratat med Janne om Hasans synpunkter?
- Nej, vi har inte pratat direkt om det så. Vi har pratat om landslaget och vad vi ska göra här. Det är det som är fokus. Jag här för att spela två viktiga landskamper för att hjälpa Sverige. Det är det som är mitt och Jannes fokus.

ANNONS

På frågan om det som Cetinkaya sagt om Forsbergs relation till Janne Andersson inte stämmer svarar RB Leipzig-stjärnan följande:

- Han sa att han inte tror att jag har en relation till Janne. Så för mig är det så här: han gick ut och sa vad han tyckte och för mig så är det inga konstigheter. Alla har rätt till sin åsikt.

- Vad är det jag inte ska hålla med om? Han säger att han tror att vi inte har en relation. Jag säger att jag och Janne har en proffsig relation där vi pratar med varandra om fotbollen kring landslaget. För mig är det inget konstigt. Han säger vad han känner och tror. Jag behöver inte gå ut och svara på om det stämmer eller inte. Jag säger bara som det är.

Forsberg säger senare i intervjun:

- Han sa vad han tyckte. Vad är grejen med det? Jag förstår inte. Vi har folk som går ut och pratar om fotboll hit och dit. Ni journalister går ut och säger: så borde vi (landslaget) spela. Nu gick han ut och sa vad han tyckte och för mig är det inget konstigt. Absolut inte.

- Han kommer alltid köra sitt race. Det är tack vare honom jag står här i dag också. För mig var det en öppen och ärlig intervju. Sen, som ni ser, så är jag här och spelar för landslaget. Jag älskar att vara här. Jag har aldrig gnällt på min roll här. Jag har aldrig sagt något om min roll här. Jag är här för att jag vill att det ska gå så bra som möjligt för landslaget.

ANNONS

Kan du inte tycka att det ligger i ditt intresse att tala om för din agent att du tycker som du tycker nu, så att han inte behöver tycka saker som han tror?
- Men han ville säga vad han kände. För mig är det inga konstigheter. Han ville säga som han sa och mer än så var det inte. 

Publicerad 2019-10-10 kl 13:25

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto