Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

”Vill någon vinna ligan?”

ENGLAND
England

The Independent ställer den relevanta frågan ”Vill någon vinna det här?” efter gårdagens resultat för topplagen i Premier League – förlust för Tottenham (0-1 mot West Ham), förlust för Arsenal (1-2 mot Swansea) och förlust för Manchester City (0-3 mot Liverpool).

Daily Mirror vänder på steken och ser gårdagens resultat ur Leicesters synvinkel. ”Claud has a silver lining”, ett ordspråk vilket fritt översatt (och passande nog) skulle kunna bli ”Ovan molnen är himlen alltid blå”, men ordleken med Claudio Ranieris förnamn går då förstås förlorad. Och den italienske tränaren har det bredaste av leenden på sportettan.

ANNONS

The Times skruvar lite till på kampen om ligatiteln genom att summera den med ”Den är upp till er att förlora, Leicester”. Även om Man United, Man City, Liverpool, Arsenal och Chelsea, dementerat gårdagens rykte om Superligaplaner, så har The Times en fortsättning på det uppmärksammade mötet. ”’Big Five’ funderar på Champions League-matcher i USA”. Även Asien kan vara ett alternativ. Det ska ha varit en av frågorna som lyftes under mötet, inte att bryta sig loss från Champions League.

Daily Mail låter Adam Johnsons dom för sexuellt utnyttjande av minderårig, ta över sporten. Men man gör det i form av en anklagelse mot hans klubb, Sunderland. ”Sveket”, skriver man i stora, feta bokstäver, och följer upp med ”Katastrofalt beslut av Sunderland att inte sparka Johnson tidigare, menar barnrättsorganisation”.

ANNONS

Läs även Peter Hyllmans blogg,”Jaktsäsongen har börjat i Premier League”

 

ITALIEN

Italien

La Gazzetta dello Sport skriver att ”Inter charmade, men Juve sjunger”, en trist översättning av ordleken ”L’Inter incanta, ma canta la Juve”. För Inter vann med 3-0, men förlorade på straffar. ”Cupfinalen står mellan Allegri och Mihajlovic”, skriver Gazzettan, och blickar fram emot mötet Juve-Milan. På tal om Milan skriver tidningen att klubben diskuterar nytt kontrakt till 2019 för unge stjärnmålvakten Donnarumma.

Corriere dello Sport stämplar resultatet på San Siro med ”Alltid Juve”, som vore Turinlaget ett klassiskt tyskt fotbollsmaskineri, vilket det känns som. Tidningen lägger också ett brett ”exklusiv”-band bredvid rubriken ”Abramovitj: Det blir Conte”. Bland annat skriver man ”Vi berättar den dramatiska historien när Chelsea ägare i fredags berättade om det i omklädningsrummet”.

ANNONS

Tuttosport försöker komma undan sin uppbyggnad av matchen igår som en match som Juventus minsann inte skulle förlora, med dagens rubrik ”Det är vackrare så här!”. Sure.

 

SPANIEN

Spanien

Marca skriver om ”Frisk luft” efter gårdagens Real Madrid-seger (3-1 mot Levante) som följer på dagar av svarta rubriker. Matchen summeras med vankelmodiga ”Triumf utan glans men förtjänad”. Tidningen skriver också att ”Mayoral och Lucas Vásquez tog Real Madrid framåt en kämpig afton som komplicerats av skador”.

AS är inne på ett liknande spår med ”Akademin kommer till räddningen”, och tillägget ”Nacho, Vásquez, Casemiro och Mayoral startade” – även om Casemiro knappast är klubbfostrad och tre av de nämnda spelarna är 24+. Tidningen understryker också att lagets fixstjärna var medverkande. ”Cristiano sätter en straff, spelar fram Isco till ett mål och träffar stolpen”. Utbytte Guidetti får för nöja sig med en etta i betyg, på en skala från noll till tre, efter Celta Vigos oavgjorda match (0-0 mot Villarreal).

ANNONS

Sport menar under rubriken ”Rör inte Busi!”, att mittfältsstjärnan Busquets har tre bud på bordet, från Man City, Man United och PSG. Enligt tidningen så är Barça ”inte oroade, då han lovat att förlänga, men ännu finns ingen överenskommelse”. Tidningen nämner förstås också att Barça kan förlänga sin förlustfria svit till 35 matcher om man undviker förlust mot Rayo Vallecano i dag.

Mundo Deportivo ser matchen som ”Rayo mot Neymar” eftersom ”Brasilianaren ställs mot sin favoritmotståndare – han har gjort sex mål på fem matcher mot dem”.

Läs även Adam Pinthorps blogg om Real Madrids senaste stjärnskott

 

FRANKRIKE

Frankrike

L’Equipe sätter varningstexten ”Det kan stå dem dyrt” trots PSG:s cupseger (3-1 mot Saint-Etienne). Tidningen syftar på Blaise Matuidis skada. Mittfältsstjärnan riskerar nu att missa returmötet med Chelsea i Champions League. Trots mediokra sex av tio i betyg, placerar L’Equipe Zlatan bland matchens tre toppspelare, och påpekar att han låg bakom två av målen.

ANNONS

Le Parisien leker med Saint-Etiennes färger och får fram ”Paris går fortfarande vid grönt”. Även Le Parisien är nöjd med Zlatans insats. ”Ännu en lyckad match, visserligen utan mål, men med avgörande passning”, skriver tidningen och ger svensken 6.5 i betyg. Bara Cavani får högre (sju).

 

TYSKLAND

Tyskland

Bild kan inte släppa Hoeness på förstasidan så det får i dag bli ”Hoeness på plats vid första hemmasviten bröts”, alltså när Bayern skrällförlorade (1-2 mot Mainz). För andra känns perspektivet av en tätnad toppstrid mer intressant. Dortmund vann (2-0 mot Darmstadt) och ”Tuchel sparade åtta stjärnor för toppmötet”, som rubriken påpekar. Dortmund är nu bara fem poäng efter och på lördag smäller det mot Bayern. Men den stora nyheten är annars onsdagskvällens sena besked: ”Paderborn sparkar Effenberg”. Klubben håller en presskonferens i eftermiddag.

ANNONS

Kicker ser förstås också ”Ny spänning kring toppmöte” mot bakgrund av gårdagens resultat, ”Bayern halkar till, Dortmund suveräna”. Tidningen bjuder på mer inför Dortmund-Bayern: ”Stor intervju: Kohler och Helmer om Aubameyang och Lewandowski”. En annan intervju Kicker slår på trumman för går under rubriken ”Töfting: Varför var du så problematisk?”.

Läs även Adam Nilssons blogg, ”Mainz osannolika seger”


ÖVRIGT

Holland

Ekstra Bladet (Danmark) summerar gårdagens PL-kväll med rödvit blick: ”Schmeichels stora tv-kväll”.

VG (Norge) fångar upp damernas OS-kvalförlust (0-1 mot Sverige) med ”Rasande Graham Hansen: Det är helt löjligt”. Orsaken till förbundskaptenens raseri är att ett norskt mål blev bortdömt sedan svenska målvakten Hedvig Lindahl fått en knuff. ”Det är helt löjligt att man har sådana domare på den här nivån, som blåser på ren sympati”, menar Hansen.

ANNONS

Algemeen Dagblad (Holland) lyfter upp ”Går FC Twente förlorad?” till främsta plats på förstasidan. Klubben är på väg att gå miste om sin professionella licens efter Doyen-skandalen.

Läs även Patrick Ekwalls blogg, ”Sundhage och Co har anpassat sig efter resurserna”

Publicerad 2016-03-03 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto