Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Lokaltidningen: ”Solskjaer för lojal mot Lindelöf”

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är också ute där poddar finns.

 

ENGLAND

englandThe Times larmar om att ”Toppidrottsevenemang hotas av coronaviruset”. Det är dagens största rubrik. För hela tidningen. Det är talande för rapporteringen från flera länder i dagen fotbollssvep. Coronaviruset tar allt större plats. En varning om eventuella restriktioner för stora folksamlingar de närmaste två månaderna har skickats ut i Storbritannien. ”Ett stopp för stora folksamlingar kan hindra tillställningar som musikfestivaler och fotbollsmatcher. Förutom ligan som spelas fram till maj, och FA-cupfinalen samma månad, så är EM-matcher tänkta att spelas i Storbritannien i juni och juli”, påpekar Times.

Annons

Daily Telegraph har samma budskap i fet stil på sin nyhetsetta, ”Stora evenemang i fara, rädslan för coronaviruset växer”. I den lilla värld Premier League är i sammanhanget, så rapporterar tidningen att Man Citys back Aymeric Laporte väntas bli borta tre veckor. 25-åringen skadade sig i CL-matchen mot Real Madrid.

Daily Mirror kastar lägligt upp ett annat mittbacksnamn som exklusiv stornyhet på sportettan. Man City är ute efter Mason Holgate, Everton, värderad till cirka 30 miljoner pund.

The Guardian håller ”Coronaviruset hotar sporten” till just sporten. Där finns också en intervju med Chelseas lagkapten Magdalena Eriksson. I helgen kan hon vinna damernas ligacup, en buckla klubben saknar. ”Det har varit som ett mantra för oss hela säsongen, ligacupen: ’Vi har aldrig vunnit den, vi har aldrig vunnit den’”, säger Eriksson. I finalen på lördag väntar Arsenal. Men på sportettan är det annan fotbolls som syns allra mest. Till rubriken ”Röd ångvält” jublar Manchester United (5-0 mot Club Brügge).

Annons

Manchester Evening News ser nyförvärvet Bruno Fernandes som föraren av den där ångvälten. Han får 9 av 10 i betyg. Samtidigt är MEN beredd att kasta Victor Nilsson Lindelöf under maskinen. Orsaken är nya kuggen Eric Bailly. ”En lyckad afton för mittbacken, som gör mer än tillräckligt för att sätta punkt för Ole Gunnar Solskajers orubbliga lojalitet mot Lindelöf”, skriver tidningen, och ger Bailly 7/10. Bailly tog också tillvara på chansen när hans spelade på Lindelöfs plats mot Chelsea för en dryg vecka sedan.

Daily Mail känner av smärtan hos Arsenal efter uttåget ur Europa League (1-2 mot Olympiakos). ”Det gör ont, riktigt ont”, säger tränare Mikel Arteta efter den grekiska tragedin på Emirates.

 

ITALIEN

italienLa Gazzetta dello Sport ger en ganska skakig bild inför Juventus-Inter på söndag. Dels står beslutet fast att spela matchen inför tomma läktaren efter nya fall av coronaviruset. Dels, vilket är dagens huvudrubrik, så är ”Sarri i fara och Conte darrar”. För båda tränarna är det ”avgörande dagar”. Tidningen tar på annat håll upp att Ken Sema, som haft en knäskada, redan är med i Udineses trupp igen mot Fiorentina i morgon, om än inte i startelvan.

Annons

Corriere dello Sport har till och med Sema i Udiness startelva till matchen. Men det är uppgifter långt bortanför förstasidan. Där regerar Inter. Tidningen tycker att Lukaku & Co skickade ”En varning till Juve”, när laget tog sig vidare i Europa League på torsdags kvällen (2-1 mot Ludogorets). CdS skriver också att ett förbundsmöte i dag kan betyda att fler Serie A-matcher och cupmatcher kommer att spelas med publikrestriktioner på grund av coronaviruset. Redan i helgen är det klart att, förutom Juve-Inter, även Udinese-Fiorentina, Parma-Spal, Sassuolo-Brescia samt Milan-Genoa spelas utan åskådare. Zlatan Ibrahimovic & Co kan påverkas ytterligare. Även returen av cupsemifinalen mot Juventus i Turin är hotad (Ibrahimovic är avstängd från denna).

Tuttosport fortsätter bekymra sig för Juventus. I dag är temat ”Krutdurken Juve”. Tidningen skriver att ”Den dåliga insatsen mot Lyon i Champions League frustrerade klubbledningen, och underströk truppens förvirring, särskilt Cristiano Ronaldos och Bonnucis. Sarri har identifierat de värsta defekterna, men är nu i brådska att korrigera dem”.

Annons

 

SPANIEN

spanienEl Mundo rapporterar att Neymar i ett tredje krav vill ha 6,5 miljoner euro av Barcelona. Sammanlagt anser nu brasilianaren att hans gamla klubb är skyldig honom 38,6 miljoner euro. Kraven stärker bilden av en återkomst för honom i Barça förefaller alltmer osannolik.

Marca ser det som ”Ett El Clásico utan skyddsnät” för Zinedine Zidanes mannar. Tidningen menar att ”Real Madrids hela säsong står på spel på söndag”, och påpekar även att ”en seger är viktig för att klara av en comeback mot Manchester City”. Belåtet noterar Marca vidare att ”Getafes erövringar fortsätter” i Europa League (1-2 mot Ajax)

AS hör Manchester Citys Gabriel Jesus höja ett varningens finger tror seger på Bernabéu. ”Vi är inte säkra, det handlar om Real Madrid”, är dagens stora citatrubrik.

Sport höjer inget varningens fingrar utan pekar snarare hånfullt finger mot ligatvåan. ”Panik i vita huset”, alltså hos Real Madrid. Förutom att klubben är nära att åka ur Champions League, så ”fruktar de att Barcelona ger dem nådastöten i El Clásico på Bernabéu”, skriver Sport. Tidningen har sedan uppgifter den med tillfredställelse förmedlar vidare: Citys tränare Pep Guardiola och Barças tränare Quique Setién drack vin tillsammans på ett hotell i Madrid sedan City slagit Real Madrid.

Annons

Mundo Deportivo har samma tema som Sport. Det råder ”Vit panik” inför tanken på att Barça kan ”sänka Zidanes säsong”. Tidningen påminner också om att ”Åtta av de elva senaste El Clásico i ligan på Bernabéu slutat med seger för Barça”. Även MD har uppgiften att Guardiola och Setién träffades ”och diskuterade taktik”. Liksom Marca har Mundo Deeportivo Alexander Isak som givens i startelvan för Real Sociedad, som i kväll möter Real Valladolid.

 

FRANKRIKE

frankrikeL’Equipe toppar med ”Rädslans virus”, om hur coronaviruset ställer till det i sportens värld och kan komma att ställa till det. Tidningen har en intervju med Roberto Moreno, Monacos nye tränare. Citatrubriken ”Jag ser mig själv som en svamp” har inget med den tidigare spanske förbundskaptenens dryckesvanor att göra utan hans upplevelser av olika situationer. Ett uppslag ägnas sedan åt förbundskapten Didier Deschamps versus fotbollslegendar Eric Cantona. I dag möte de i rätten i Paris. Deschamps har stämt Cantona för förtal, då den senare i en intervju med The Guardian 2017 antydde att förbundskaptenen plockade ut landslagsspelare efter etnicitet. L’Equipe sätter också troliga comebackdatum för två nyckelspelare i landslaget. Paul Pogba väntas tillbaka i spel för Man United mot Tottenham den 15 mars, N’Golo Kanté är troligen tillbaka för Chelsea mot Everton den 8 mars.

Annons

Le Parisien tar sikte på ett annat datum. Den 11 mars. Då spelas returen PSG-Dortmund. Tidningen spånar redan på hemmalagets startelva och spelsystem inför den ödesmättade matchen. Troligast lag: Navas – Kehrer, Marquinhos, Kimpembe, Bernat – Di María, Gueye, Paredes, Neymar – Icardi, Mbappé.

 

TYSKLAND

Wolfsburger Allgemeine är belåten efter Wolfsburgs avancemang i Europa League (3-0 mot Malmö FF). ”Laget påverkades inte av den till en början uppsluppna stämningen på arenan i Malmö. I stället spelade laget som ett topplag i Bundesliga. Smart, enkelt och med självförtroende”, skriver krönikören Alexander Flohr.

Bild för fram tanken att Robert Lewandowski blir borta längre än fyra veckor. En specialist som tidningen talat med tror snarare att Bayern München får klara sig utan sin skyttekung i sex veckor. Liksom Kicker i går tror Bild att Serge Gnabry ersätter. Detta ger Philippe Coutinho chansen på en startplats till vänster, medan Thomas Müller spelar till höger.

Annons

 

ÖVRIGT

överigtRecord (Portugal) är liksom övrig portugisisk sportpress förtvivlad. ”Katastrof”, sammanfattar landets insats i Europa League. Sporting, Porto och Benfica åkte alla ut i går.

Ekstra Bladet (Danmark) rapporterar om ett udda inslag i FC Köpenhamns storslagna seger i Glasgow (3-1 mot Celtic). En av FCK:s medresta vakter greps under spelarnas jubel med fansen. Han släpptes dock senare. FCK-spelarna var irriterade på den skotska polisen som bröt upp målfirandet. ”Polisen ska inte tackla spelare. Folk måste förstå att fotboll är känslor”, säger Carlos Zeca. BT ser anledning att hylla svenske målvakten Karl-Johan Johnsson ännu en gång. Tidningen, som är frikostig med höga betyg, ger honom 9 av 10. ”Mer Alexander Lukas än Kalle Anka. Svensken har efterhand bevisat att han är en utmärkt målvakt – och blås i min säckpipa, vilken galen räddning han gjorde 20 minuter före slutsignalen!”, är den livfulla motiveringen. Pierre Bengtsson får 7/10.

Annons

Titan Sport Plus (Kina) bekräftar Expressens uppgifter om att Marcus Danielson är nära en övergång till Dalian. Enligt tidningen var det på rekommendation av agenten som löste Sam Larsson, som Djurgårdsbacken dök upp i planerna. Det kom efter det att Dalians försök att värva Stefan Mitrovic från Strasbourg havererat. Dalian är tvungen att agera snabbt, det kinesiska transferfönstret stänger i dag.

Publicerad 2020-02-28 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto