Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Zlatan sluter cirkel - efter 57 mål i 14 länder

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.


ITALIEN

.italien

La Gazzetta dello Sport pustar ut. ”Som tur är finns Lukaku”. Det var belgaren som räddade Inter med ett sent kvitterinsgmål (2-2 mot Mönchengladbach). Inför Milans Europa League-match mot Celtic tar GdS fram backspegeln. Som så många gånger förr är Zlatan Ibrahimovic i fokus. ”Zlatan Ibrahimovic och Celtics manager Neil Lennon har en sak gemensamt. Någonstans hemma hos sig har de den andres matchtröja – de bytte tröjor med varandra för nästan 20 år sedan, vid slutsignalen Ajax-Celtic den 8 augusti 2001”. Det var Champions League-kval och svenskens allra första match i turneringen. Sedan dess har Ibrahimovic gjort 57 mål i Europaspelet i 14 länder och 21 städer, påpekar tidningen. I skuggan av CL var det ”svenskmöte” i Serie B. Lecce-Cremonese slutade 2-2. Gästernas Samuel Gustafson får positiva 6,5 av 10 i betyg, hemmalagets Leonard Zuta (ex-Häcken) får mediokra 5,5 medan John Björkengren (ex-Falkenberg) inte får sitt korta inhopp betygsatt.

ANNONS

Corriere dello Sport känner ”Dåliga vibbar, Conte”. Tidningen påpekar att Inter med tanke på onsdagens poängtapp, och Real Madrids förlust, ”inte har råd att förlora i Ukraina”. Möte med Sjachtar väntar nästa vecka. Roligare då för ett annat blåsvartrandigt gäng. ”Vilken show, Atalanta”, utbrister tidningen (4-0 mot Midtjylland).

 

ENGLAND

.england

Daily Mirror tror på förkortningar. Liverpool är ”Dam right” efter seger i Amsterdam (1-0 mot Ajax). Manchester City är ”Tor blimey” sedan nyförvärvet Ferran Torres nätat (3-1 mot Porto). Smolk i Citys glädjebägare: Fernandinho blev skadad. ”Det är dåliga nyheter. Det är hans ben, och han blir borta fyra till sex veckor, säger tränare Pep Guardiola.

The Athletic-profilen David Ornstein har i stället dåliga nyheter till Liverpoolfans. Enligt hans källor ”kan skadan på Virgil Van Dijks högra knä vara värre än vad som först befarats och begränsar sig inte bara till korsbanden”. Ornstein understryker att han inte är någon medicinsk expert, men att ”Det indikerar att vi inte kommer att få se Van Dijk tillbaka förrän nästa säsong”.

ANNONS

Daily Telegraph ger störst utrymmer åt Manchester Uniteds röda siffror. ”Woodward i supportervädjan efter 70 miljoner pund i förlorade intäkter”. Uniteds vd ifrågasätter regeringens portning av åskådare. Tidningen följer också upp förslaget om en European Premier League. En ledande idrottsjurist varnar för att den kan bryta mot EU-lagar.

The Times riktar tillbaka strålkastarljusen från Uniteds resultat tillbaka till Woodwards arbetsgivare. ”Uniteds intäkter faller med 20 procent – men Glazers tar ändå ut 20 miljoner pund i utdelning”.

Daily Mail är en av flera tidningar som uppmärksammar att United har tagit Marcus Greenwood i örat. Han har kommit försent till träningar. Tränare Ole Gunnar Solskjaer bedyrar dock att det inte var därför 19-åringen saknades i truppen mot PSG. Tidigare ha Greenwood också hamnat i trubbel i landslaget efter incidenten på Island. Mail har på sportettan även ”Exklusivt: Özil ser Kinakoppling bakom Arsenalexil. Bakgrund: Özil har petats ur Arsenals PL-trupp. Han har uttryckt sin besvikelse över beslutet. Tränare Arteta har tagit på sig ansvaret. Nu menar Mail att Özil är övertygad om att hans ställningstagande för Kinas minoritetsbefolkning uigurer spelat in i beslutet, då det skadat Arsenals kommersiella intressen i Kina.

ANNONS

BBC Sport uppmärksammar ett sorgbesked som väckt starka känslor runtom i England. Cambridge United-supportern Simon Dobbin, 48, har avlidit. För fem år sedan misshandlades han svårt av en grupp på upp till 25 huliganer och fick bestående hjärnskador. Tolva personer dömdes till fängelse.

 

SPANIEN

.spanien

Marca tar på sig de kraxande olyckskorparnas fjäderskrud. ”Värre för var dag”, beklagar sig tidningen. Kunde det bli värre än förlust mot Cádiz? Ja, det kunde det. Det blev CL-förlust mot en kraftfullt coronadrabbad motståndare (2-3 mot Sjachtar). Marca lägger till: ”Real Madrid är i fritt fall…och på lördag väntar Barcelona”. Men tränaren Zinedine Zidane försöker se ljus i tunneln, ”Jag ser mig själv som kapabel att fixa det här”. Och det var sannerligen inte Madrids dag i går. ”Ångvälten Bayern” körde dessutom över Diego Simeones gäng (4-0 mot Atlético). Dagens berättelse tillhör ändå en betydligt mer krisande klubb, Valencia. Fans har hyrt in ett mariachiband som förföljer de impopulära klubbledarna vart de än går.

ANNONS

Sport gottar sig åt Real Madrids fiasko, och påpekar att huvudstadslaget ”visade prov på en förfärlig nivå innan El Clásico”. Sedan gläds tidningen åt att tonåringarna ”Ansu och Pedri skiner upp”. Sport lägger till att superagenten Jorge ”Mendes börjar förhandla om en kontraktsförlängning för Ansu”.

Cadena SER uppger att Antoine Griezmann, Sergio Busquets och Sergi Roberto är i samtal med Barcelona om nya kontrakt. Det gäller även Philippe Coutinho, enligt ESPN. Tidigare har Gerard Pique, Marc-Andre ter Stegen, Frenkie de Jong och Clement Lenglet skrivit nya kontrakt som enligt uppgift innebär temporär lönesänkning.

 

FRANKRIKE

.frankrike

L’Equipe konstaterar bittert att ”Valbuena straffade Marseille”. Det var den tidigare Marseillespelaren som slog den avgörande passningen till matchens enda mål (1-0 till Olympiakos). Med en oavgjord match (Rennes) och två förluster (PSG och OM) ha de franska lagen fått den sämsta CL-starten sedan 2008-2009, skriver L’Equipe.

ANNONS

Le Parisien konstaterar att de dåliga nyheterna fortsätter för PSG. Marco Verratti och Leandro Paredes saknas redan på mittfältet på grund av skador. Nu blir Idrissa Gueye också borta ”flera veckor” på grund av en hamstringskada han ådrog sig i samband med matchen mot Man United.

 

TYSKLAND

.tyskland

Sport1 lyssnar till Kingsley Comans sammanfattning av Bayern Münchens storseger (4-0 mot Atlético). ”Vi spelade väldigt bra, jag gjorde två mål, jag är mycket nöjd”. Tysk effektivitet även i ord.

Bild delar ut det allra högsta spelarbetyget till just Coman, 1 av 6. Bild skrattar annars gott åt ett annat citat. Mitt i matchen fick Thomas Müller gult kort för vad han ansåg vara en mindre förseelse mot Kieran Tripper. Müller-style kan man också tydligt höra honom ropa till domaren, ”Vad är det som händer? Du kan inte mena allvar. Vi möter Atlético, de värsta busarna i världsfotbollen!”. Vidare berättar tidningen att även FC Bayern anslutit sig till Chelsea och Manchester United som intresserade av Mönchengladbachs mittfältare Denis Zakaria. Uppgiften är signerad Bayernjournalisten Christian Falk.

ANNONS

Kicker har en vid första anblick en motsägelsefull förstasida. Bayern seger och Mönchengladbachs poäng med guldstjärna (2-2 mot Inter) – men rubriken ”Start med bekymmer”. Fast de svarta moln som tornar upp sig kommer bortanför fotbollsplanen. ”Jag har två förhoppningar. Den första är att Dortmund går vidare från Champions Leagues gruppspel. Den andra är att Champions League överlever gruppspelet”, säger Dortmunds vd Hans-Joachim Watzke, med tanke på coronasituationen. Bayern Münchens vd Karl-Heinz Rummenigge är också bekymrad, ”Om det blir en andra nedstängning är det stor risk att Bundesliga kollapsar”. På annat håll finns en uppföljning om Ludwig Augustinsson. Bremensvensken är skadad igen. Han fick bryta onsdagsträningen med en isblåsa om låret, uppger Weser-Kurier. Enligt Kickers uppgifter antas skadan inte vara allvarlig men Augustinsson lär inte spela helgens match. Ytterligare undersökning väntar i dag.

ANNONS
Publicerad 2020-10-22 08:35

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto