Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Efter ”Guds hand” – nu är det Zlatan och ”Guds fot”

4v

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.


ITALIEN

.italien

La Gazzetta dello Sport har fått nog av Maradonas 60-årsfirande och ”Guds hand”. Nu är det Zlatan Ibrahimovic och ”Guds fot” i stället. Efter sitt cykelsparksavgörande och sin eleganta assist är svensken också matchens lirare med 7,5/ 10 i Milans segermatch (2-1 mot Udinese). I en stor artikel om svensken med rubriken ”Den perfekta maskinen”, skriver GdS, ”Diogo Dalot fortsätter den teologiska trenden, och sa ’Guden Zlatan finns alltid där’”. Guden själv säger inget om framtiden. Däremot skojade han hjärtligt om att det är bäst att Maldini förlänger med honom annars blir det inte fler matcher. På förstasidan binds Zlatans insats ihop med tvåmålskytten Cristiano Ronaldo, ”Utomjordingen är tillbaka” (4-1 mot Spezia). Överrubriken är ”Ibra och Ronaldo – fenomenal söndag”. Vidare har GdS: ”Inters Eriksen mot ett farväl – PSG vill ha honom”. Ett lån är aktuellt. Fler svenskbetyg från söndagen: Albin Ekdal, Sampdoria, 6 (1-1 mot Genoa), och i Serie B utsågs målskytten Marcus Rohdén, Frosinone, till matchens lirare med 7,5 (1-0 mot Cremonese)

ANNONS

Corriere dello Sport kallar Ibrahimovic och Cristiano Ronaldo för ”De eviga” i dagens största rubrik. Tidningen har också ett nytt smeknamn på svensken inne i tidningen, ”Ibra, kalla honom Mr Wolf”. Det är efter en karaktär i Pulp Fiction, Winston Wolfe (Harvey Keitel), som såg till att saker och ting blev fixade. ”Zlatan är som Tarantino-hjälten, ju mer åren går desto mer beslutsam blir han”. Det ligger även i linje med ett matchcitat från 39-åringen, ”Grabbarna behöver bara arbeta och tro på det, resten tar jag hand om”. CdS uppmärksammar sedan Torino som tappade ledning till förlust på tilläggstid (3-4 mot Lazio). ”Just nu behöver vi en exorcist”, suckar tränare Marco Giampaolo.

Tuttosport har ett liknande anslag som de två andra tidningar om söndagens huvudpersoner i Serie A. ”Med CR 7 är det Juve-show” och ”Milan flyger med akrobaten Zlatan”.

 

ENGLAND

.england

Daily Mirror vet någon som inte mår så bra. Paul Pogba är enligt ordspråksförvrängningen ”Sick as a Pog”. Själv ursäktar sig Pogba med ”Det var ett korkat misstag”, efter att ha orsakat straffen som Manchester United förlorade på (0-1 mot Arsenal).

ANNONS

Manchester Evening News ger Pogba och Fred svaga 3 av 10 i betyg. Victor Nilsson Lindelöf är en av de minst dåliga spelarna med 6. Men Sky Sport-experten Roy Keane beklagar sig över hela lagets insats, över attityden och ser inga ledare. ”Ska man lite på killarna där ute”, säger Keane, pekar ut mot Old Traffords gräsmatta och tar en konstpaus, ”Gud hjälpe oss”. Keane håller fast vid att spelarna kommer att stå tränare Solskjaer dyrt, ”Ole kommer att förlora jobbet, lämna de här spelarna, jag har sagt det i månader”.

Liverpool Echo ger i sin analys Robin Olsen tummen upp och bäst betyg i Everton trots förlust i debuten (1-2 mot Newcastle). Evertons tränare Carlo Ancelotti är också nöjd, även om Jordan Pickford är tillbaka mot Man United. Ancelotti kommer ge fler chanser till svensken. ”Det finns möjlighet att rotera. Det är inte sista gången. Han (Olsen) kan spela i Premier League, i cupen. Det är en målvakt vi alla har förtroende för”, påpekar Ancelotti.

The Times konstaterar att det är ”Glada dagar i norra London”. Inte bara Arsenal vann. Nyförvärvet Gareth Bale säkrade seger för Tottenham (2-1 mot Brighton). Fotbollen dyker också på nyhetsettan. Dagens största bild är på legendaren Bobby Charlton. Han har drabbats av demens.

ANNONS

BBC Sport hör José Mourinho spinna belåtet över Bales insats och komma med en liten pik. ”När jag har fem minuter över ska jag gå in på Safari och kolla vad de skriver på Real Madrids webbplats”, säger han.

The Guardian ger som vanligt damfotbollen mer utrymme än konkurrenterna. Jublande Man City-spelare tar plats på sportettan efter FA-cuptriumfen (2-1 e förl mot Everton). City-tränare Gareth Taylor har ambitioner. ”Vi vill åstadkomma stora saker, skriva historia, göra saker ingen gjort förut, och det är att vinna FA-cupen två gånger under en säsong”, säger han. Pandemin hade skjutit fram fjolårssäsongens final till i går.

 

SPANIEN

.spanien

Marca njuter av Real Madrids lilla uppsving. Därför ser tidningen veckans CL-match mot formsvaga Inter som en chans att möta ”Den värsta rivalen i det bästa ögonblicket”. Eden Hazard lär starta. Sedan påpekar tidningen att Geoffrey Kondogbia väntas bli officiellt klar för Atlético de Madrid ”i dag eller i morgon”. Valenciamittfältaren befinner sig i Madrid för läkarundersökning. Atlético har dispens att värva 27-åringen efter försäljningen av Thomas Partey till Arsenal. Övergångssumman väntas landa på tolv miljoner euro. Marca puffar också för en ”Målskyttekris i Barcelona”.

ANNONS

Diario AS ser krisen som större än så i Barça. ”Röda siffror” handlar dels om de ekonomiska resultaten och dels om säsongsupptakten. ”Den sämsta ligastarten sedan 1972/1973”, påpekar AS, och lägger till att ”Messi har sin svagaste start på fem år”.

Mundo Deportivo följer upp Real Sociedads storseger (4-1 mot Celta Vigo). Kung var David Silva. ”Den arbetande Maradona”, som MD kallar honom. En referens till tränare Imanols uttalanden i förra veckan.  Real Sociedad-tränaren jämförde då David Silva med Maradona, men sa också att Maradona hade haft svårt att funka i det hårt jobbande Real Sociedad. Willian José ersatte Alexander Isak i startelvan, gjorde två mål, men hade ont i foten i slutet av matchen, skriver MD. Förstasidan går dock på välkänt tema. Hur orättvist Barcelona behandlas av domare och VAR.

Sport lämnar för en stund kampen mot domarkåren och fokuserar i stället på ett ”Nytt bud” på Eric Garcia från Barcelona. ”Barça är redo att betala åtta miljoner euro till Manchester City för ett köp i vinterfönstret”, lägger tidningen till.

 

FRANKRIKE

.frankrike

L’Equipe skildrar bataljen mellan Lille och Lyon (2-2) som ”Slag för slag”. Lyon fick klara sig nästan hela andra halvlek utan utvisade Marcelo. Bordeaux åkte på storstryk (0-4 mot Monaco) och tränaren Jean-Louis Gasset medger: ”Bordeaux är dåliga”. L’Equipe gör även reklam för en artikelserie om Zlatan Ibrahimovic i tre delar från och med i morgon; ”Provokatören”, ”Affärsmannen” och ”Spelaren”.

ANNONS

Le Parisien tittar inför CL-matchen mot RB Leipzig på PSG:s statistik och är belåten. Exempelvis är ”Neyberoendet” inte påtagligt. Neymar är tillsammans med Verratti, Draxler och Bernat skadade och borta från matchen. Men det finns enligt Le Parisien även tvivel för Kylian Mbappés medverkan. L’Equipe är mer optimistisk och tror på spel. Storrstjärnan fick känning i en lårmuskel i lördagens match. Mauro Icardi är också ett frågetecken. Leandro Paredes är tillbaka i träning i dag.

 

TYSKLAND

.tyskland

BR24 Sport levererade sent på söndag kväll en bomb om David Alaba, vars kontrakt med Bayern München går ut i sommar. ”Vi beslutade att dra tillbaka erbjudandet. Det betyder att det inte längre finns något erbjudande”, säger klubbpresident Herbert Hainer. Kontraktsförhandlingar med 28-åringen har pågått i många månader. Enligt Hainer ville Bayern ha svar innan oktobers slut men Alabas representanter avvisar fortfarande det senaste erbjudandet.

Sport1 uppger att Alabas representanter är förvånade efter Hainers utspel, att de inte blivit informerade om det. Tv-kanalen menar nu att Alaba, som vill ha lika bra betalt som de bäst betalda i klubben, sannolikt lämnar klubben. Antingen kan han säljas i januari eller gå gratis i sommar. Alaba är sedan tidigare inbokad till dagens presskonferens inför FC Bayerns möte med RB Salzburg. Vad frågorna kommer att handla om är inte svårt att gissa.

ANNONS

Kicker pryder förstasidan med en annan spelare i Bayern München, Lucas Hernández. ”Äntligen viktig”. Tränare Hansi Flick: ”Lucas attityd är makalös. Sensationell. Han har visat sin styrka sedan säsongen började”. Hernández stil har liknats vid kamikazepilot. ”Det är så han spelar”, instämmer Flick. Till helgen väntar stormöte med Dortmund. Frågan är om motståndarnas mittbacksbjässe Mats Hummels hinner bli spelklar efter helgens skada. Enligt Kicker missar han CL-matchen mot Brügge i veckan men det finns förhoppningar om att han kan spela mot Bayern. Bild är mer tveksam. Ingen svensk är med i Kickers Omgångens lag för Bundesliga. Däremot är svenske tvåmålsskytten Branimir Hrgota (Greuter Fürth) med i Omgångens lag för 2. Bundesliga. Hrgota ligger också på delad fjärdeplats i tidningens spelarbetyg för ligan.

Wolfzburger Allgemeine lyssnar till Fridolina Rolfö efter comebacken i lördags. ”Det är skönt att vara tillbaka”, säger hon efter Wolfsburgs storseger i cupen (11-0 mot Bochum). Rolfö var borta två månader på grund av en hjärnskakning. I toppform redan? ”Inte än. Det kommer att ta ett tag, svårt att säga hur länge. Det kan ta några veckor till”, säger Rolfö.

ANNONS

Weser-Kurier är tveksam till att Ludwig Augustinsson kommer att kunna spela Werder Bremens match på fredag mot Köln och Sebastian Andersson. Vänsterbacken har missat de två senaste matcherna på grund av en lårskada. Det har tidigare talats om en träningscomeback i veckan, men när är oklart.


ÖVRIGT

Segodnya (Ukraina) konstaterar att det blir stort manfall för Dynamo Kiev mot Barcelona. Minst nio spelare missar matchen på onsdag på grund av coronasmitta. Ytterligare fyra personer i klubbpersonalen har testat positivt.

Publicerad 2020-11-02 kl 08:11

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto