Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Uppgifter: Isak i kamp mot klockan för VM-kvalspel

4v

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.

 

SPANIEN

spanien

Mundo Deportivo kommer med blandade nyheter om Alexander Isak. Han har en sträckning i baksidan lår och kommer att missa matcherna mot Granada och Elche nästa vecka. Men ”prognosen verkar god”, skriver MD. En läkarundersökning i dag avgör om han kan vara tillbaka till matcherna mot Monaco den 30 september eller Getafe den 3 oktober. Diario AS är lite mörkare i tonen. Tidningen skriver att skadan ”inte är allvarlig men det ser inte så bra ut, och han kommer att missa en del matcher”. Även AS har en förhoppning om Getafematchen men skriver att ”han kan bli borta till ligauppehållet”. Det är då Sverige spelar matcher mot Kosovo (den 9 oktober) och Grekland (den 12 oktober).

ANNONS

Marca finner ”En ledarduo”. Vinícius Jr och Karim Benzema ledde Real Madrid till seger och ligaledning (2-1 mot Valencia). Första halvlek präglades av skador på Thierry Correia, Dani Carvajal och inte minst formstarka spanska landslagsspelaren Carlos Soler, som gjorde mål på Sverige i VM-kvalet. Sverige möter Spanien igen i november.

Sport menar att det är upp till bevis för Ronald Koeman. I går sa han sig inte vara orolig för framtiden trots vacklande prestationer. Framtiden börjar i dag med match mot Granada.

ABC hävdar att spelarna i Barcelona är missnöjda med det medicinska teamet. Laget är hårt skadedrabbat och enligt tidningen missnöjet ska bero på feldiagnoser och oriktiga uppskattningar om skadefrånvaro. Koeman ska ha beordrat en uppgradering.

 

ENGLAND

england

Daily Mirror är bara ett exempel. Hela nyhetsettan och nästan hela sportettan handla bara om en sak: Jimmy Greaves bortgång. En gigantisk profil på planen som också blev en stor profil i tv-rutan i England. Mannen bakom frasen ”it’s a funny old game”.

ANNONS

The Guardian kan konstatera att det inte var någon ”funny old game” för Greaves gamla klubb Tottenham. Det blev storstryk i Londonderbyt (0-3 mot Chelsea) och tränare Nuno Espírito Santo medger att ”det finns många problem att lösa”, trots att Tottenhamtränaren framhärdade hur bra första halvlek var. Men Sky Sports expert Roy Keane fnyser, ”Jag kan inte förstå hur dåliga Tottenham var”. Jimmy Greaves var på vinnarsida ändå. Chelsea var klubben han slog igenom i, och hans minne hedrades med stor värme av båda lagens supportrar på arenan.

Daily Telegraph säger ”Farväl, Greavsie” men kan också säga ”Farväl, De Geas usla straffacit”. Efter att ha släppt in 40 raka straffar räddade Man Uniteds målvakt äntligen, och räddningen kom dessutom på tilläggstid (2-1 mot West Ham). Fast det är inte den rubriken Telegraph väljer. Tidningen har ett annat perspektiv: ”Moyes försvarar straffchansningen med Noble”. West Ham-tränaren, som bytte i Mark Noble bara för att ta straffsparken, säger, ”Jag har en av Premier Leagues och Europas bästa straffsparksskyttar. Hade jag inte tagit det beslutet hade jag nog varit mer irriterad på mig själv”. Sky Sports-profilen Gary Lineker var däremot helt oförstående. ”Det där är ett beslut jag aldrig kommer att förstå”, knackar han ner på Twitter.

ANNONS

Daily Mail vill varken släppa Londonderbyt eller Roy Keanes giftiga repliker. De fälls om Harry Kane, vars passivitet Keane anmärker på. ”Kanes kroppsspråk i dag…herregud!”, säger Keane, ”Ryt till, skrik på folk. Jag ser honom aldrig tillrättavisa någon. Det verkar finns en baksmälla från sommaren, det hade jag varit orolig över om jag var tränare”, säger Keane, och syftar på månader av dragkamp kring en flytt till Man City.


ITALIEN

italien

La Gazzetta dello Sport menar att ”Milan är kvar där uppe, Juve är så nere”. Juventus tränare Max Allegri är missnöjd. ”Om man spelar oavgjort så här vinner man inga ligor”, säger han, och medger samtidigt att han misslyckats med bytena (1-1 mot Milan). Bänknötande Dejan Kulusevski fick tio minuter. ”Inget att rapportera”, konstaterar GdS kort om det inhoppet. En annan frånvarande svensk var Zlatan Ibrahimovic. ”Det är ännu oklart när Zlatan är tillbaka, kanske inom ett par dagar om hälsenan slutar besvära honom”, skriver GdS. Nästa match är mot Venezia på onsdag. Men dagens Milanubrik är ”Rebic är som Ibra”. Det var kroaten som fixade kvitteringen i går.

ANNONS

Corriere dello Sport illustrerar ”Juve är golvade” med Moise Kean på marken. José Mourinhos segertåg fick ett plötsligt tvärstopp (1-2 mot Hellas Verona). ”Vi anpassade oss inte till deras sätt att spela, de hade högre intensitet”, säger Mourinho.

 

FRANKRIKE

frankrike

L’Equipe leker med den grekiska mytologin i huvudrubriken ”Icardis flykt”. Argentinarens nick räddade PSG:s seger (2-1 mot Lyon). Men det var två andra argentinare som stod i fokus: Mauricio Pochettino som plockade av Lionel Messi i hemmadebuten, till den sistnämndes uppenbara besvikelse. ”Vi måste göra val i truppen och under matcher utifrån vad som är bäst för laget och varje enskild spelare”, försvarade sig Pochettino. Neymar, som var mer alert än på länge och som satte (en omdiskuterad) straff, var belåten. ”Vi är på rätt väg”, menar han. Lyons målskytt och ex-milanistan Lucas Paquetá, får högst spelarbetyg, 8 av 10. Messi får nöja sig med 6.

ANNONS

RMC Sport diskuterar bytet av Messi. Radiokanalens expert Kévin Diaz försvarar Pochettino. ”Man kan vara för eller emot bytet, och jag håller mer med Daniel Riolo (en annan av radiokanalens profiler, min anm), Messi försvann sakta men säkert i andra halvlek. Jag tycker Pochettinos beslut i dag var modigt”, säger han. På annat håll predikar tidigare storspelaren Thierry Henry tålamod, ”Till och med den bäste i världen behöver tid att anpassa sig”.

 

TYSKLAND

tyskland

Spox lyssnar till veteranen Mats Hummels som öser lovord över de unga profilerna i Dortmund (4-2 mot Union Berlin). Om tvåmålsskytten Erling Haaland. ”Bara genom att ha förbättrat sitt nickande kommer han att göra tio mål till den här säsongen. Han är en målmaskin. När han ser en målchans lyser hans ögon upp. Under de närmaste 15 åren kommer han kontinuerligt att tillhöra världens tre bästa anfallaren”. Om Jude Bellingham: ”Jude är redan en av ledarna. Hans röst är redan en av de som hörs högst. Jag har redan sagt till honom att jag älskar honom 25 gånger den här säsongen. En fantastisk fotbollsspelare, en fantastik kille”.

ANNONS

Kicker har med både Hummels och Haaland i Omgångens elva. Elvan saknar på nytt svenska inslag och består av: Horn (Köln) – Süle (Bayern München), Hummels (Dortmund), Hernandez (Bayern München) – Haidara (RB Leipzig), Kimmich (Bayern München) – Ekkelenkamp (Hertha Berlin), Wirtz (Leverkusen), Sané (Bayern München) – Haaland (Dortmund), Modeste (Köln).

Bild analyserar RB Leipzigs vilsna säsongsinledning. Liksom Leipziger Volkszeitung påpekar Bild skillnaden när Emil Forsberg och Yussuf Poulsen fick hoppa in i lördags, och tycker det är mäkligt varför tränare Jesse Marsch inte satsar mer på dem. Som en av tre uppmaningar har tidningen: ”Lita på de äldre!”, och fortsätter, ”RB Leipzig kom bara igång när Emil Forsberg och Yussuf Poulsen kom in. De lyste med kraftfullt engagemang och total förståelse. Liksom Kampl, Orban eller Klostermann, så borde de båda alltid finnas i startelvan fram till att nykomlingarna förstått Marschs spelsätt”, menar tidningen.

ANNONS


ÖVRIGT

Jornal de Notícias (Portugal) skriver att Cristiano Ronaldo svindlats på 280 000 euro, cirka tre milj kr, av en resebyråanställd. En kvinna på resebyrån lyckades försnilla pengarna från Unitedstjärnans kontokort genom att debitera resor Cristiano Ronaldo aldrig gjort. Resebyrån jobbade nära agentfirman Gestifute som leds av Jorge Mendes, som också blev lurad på pengar. Händelsen inträffade 2007-2010 men har kommit till daga först nu. Kvinnan dömdes till villkorligt fängelse i fyra år.

Algemeen Dagblad (Nederländerna) noterar att Groningen i helgen blev mesta svenskklubb. Yahya Kalleys debut innebär att 17 svenskar spelat för a-laget. Heerenveen har haft 16 svenskar. Trea är PSV Eindhoven med 13.

Publicerad 2021-09-20 kl 08:35

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto