Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Richarlison efter attacken mot Neymar: ”Skitstövel”

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i blått.
Podden Fotbollskanalen VM Headlines med Olof Lundh är redan ute.

 

Globo Esporte (Brasilien) hör Richarlison reagera på en fråga om Bild. Den tyska tidningen kallade Neymar ”arrogant” för en Instagrambild där han adderat en sjätte stjärna till Brasiliens fem VM-titelstjärnor (se måndagens Headlines). ”Det är de som är arroganta”, säger Richarlison. ”Vi är bara drömmare. Vi drömmer om den sjätte titeln, och vi ska göra allt för den vare sig de gillar det eller inte. Den där killen är en skitstövel som kallar Neymar självisk”. Samtidigt berättar landslagskollegan Raphinha att spelarna förberett tio gemensamma måldanser. ”En dans för första målet, en för andra målet, en för tredje och så vidare. Vi har förberett oss fram till mål nummer tio”, säger Raphinha. Och om det blir fler mål? ”(ler) Då får vi komma på nya (danser)”.

Annons

övrigt

Algemeen Dagblad (Nederländerna) jublar över att ”vägen ligger öppen för åttondelsfinal” efter seger i premiärmatchen (2-0 mot Senegal). Men förbundskapten Louis Van Gaal konstaterar, ”Vi spelade inte bra”. Utrymme ges också åt Virgil Van Dijks kritik mot Fifas beslut att förbjuda ”One Love”-bindlarna. 

Jerusalem Post (Israel) uppger att Qatar svängt, att judiska fans inte längre får varken be eller sälja varm koshermat på offentlig plats. ”Vi var utlovade platser att be på så att religiösa judar som kommer till VM kunde ha sin plats, men vi har nyligen blivit tillsagda att de förbjudit dem för judar av säkerhetsskäl”, säger en representant för en en judisk organisation. Enligt en annan källa var mer än 10 000 praktiserande judar från Israel och resten av världen väntade. Tyska Bild skriver att tusentals judiska supportrar hoppat av, och hänvisar till hebreiskspråkiga israeliska medier. Qatar gjorde också en både plötslig och uppmärksammad vändning när landet stoppade ölförsäljning på arenorna.

Annons

Scottish Sun (Skottland) uppger att det är QPR:s Michael Beale som är hetaste kandidat att ta över Rangers efter Giovanni van Bronckhorst. Beale nobbade i höstas Wolves. Det ryktades under måndagen om att Steven Gerrard var aktuell för en comeback.

 

ENGLAND

englandDaily Mirror ger England ett nytt bandnamn, ”The Six Pistols”. The Guardian känner en ”Six appeal”. Poängen är att England fick en drömstart på VM och smällde in sex bollar (6-2 mot Iran). Mirror speglar på nyhetsettan dubbla budskap. ”Stolthet och fördomar” dammas av, för att hylla Englands insats och fördöma Fifas ”skamliga” beslut att stoppa One Love-bindlar. Detta går igen på annat håll. Metro har förbudsanspelningen ”Love it” som huvudrubrik. The Sun har ”Won love”. Daily Telegraph tycker som många att Jude Bellingham var matchens stjärna, 9 av 10 i betyg, men ger också 8 till Bukayo Saka, Harry Kane, Raheem Sterling och Mason Mount. Frikostigt. Andra ser Jack Grealish som en riktig stjärna, vars målgest var tillägnad en supporter med cerebral pares.

Annons

Metro sticker ut på nyhetsettan med ”Lejons mod”. För det syftar inte på England utan motståndaren, och innehåller kritik mot de engelska lejonen. ”Medan vi backar, står Irans lag upp för sina kvinnor”. Kritik mot Englands agerande kom också från Roy Keane i ITV (se klipp nedan). Han tycker det varit värt ett gult kort. ”Gör det i första matchen. Ta ditt gula kort, tänk vilken signal det hade skickat ut”, säger Keane, som ser det som ”ett stort misstag” att England och Wales backade.

TalkSport pratar med PSG:s president Nasser Al-Khelaïfi. Han bekräftar att QSI, som äger klubben, nobbat ett bud. ”Det var på över fyra miljarder euro. Vi kommer inte att sälja klubben, men varför inte en mindre procentandel i klubben? Vi funderar på olika erbjudanden”, säger Al-Khelaïfi om planerna. Om Lionel Messis framtid svarar Al-Khelaïfi: ”Han (Messi) har kontrakt med oss och vi får se vid slutet av säsongen. Han trivs i Paris”.

Annons

 

ITALIEN

Canale 5:s satirprogram ”Striscia La Notizia” hade Zlatan Ibrahimovic som gäst. Han introducerades som ”en mix av Maradona, Van Basten och Chuck Norris”. I programmet presenterade Ibrahimovic den nya upplagan av ”Adrenalina”, som släpps i dag, uppdaterad efter med både ligaguld och operation. SLC: ”Vilket kapitel gillade du mest?”. ZI: ”Kapitlet där vi talar om Mino (Raiola). Det var väldigt viktigt för mig. Jag saknar honom fortfarande och jag kommer att sakna honom resten av livet”. SLN: ”Vad betyder familjen för dig?”. ZI: ”Den betyder allt. När man har barn blir man en man, för man bli ansvarig för andras liv”.

italienLa Gazzetta dello Sport slänger storslaget fram ”D10:s söner”. Diego Maradona personifierar nummer 10. I dag gör två andra glittrande 10:or entré i VM, Kylian Mbappé och Lionel Messi. Tidningen ringar vidare in tre spelare på väg ut och tre spelare på väg in i Milan. Yacine Adli, Tiemoué Bakayoko och Fode Ballo-Touré kan dra. Hakim Ziyech, Houssem Aouar och Armando Broja kan anlända. Transferjournalisten Fabrizio Romano upplyser också om att Milan är på väg att värva Marco Sportiello på en fri transfer från Atalanta i sommar. Klubben har jagat en ny backup till Mike Maignan.

Annons

Corriere dello Sport drar också på ”Messi eller aldrig”, som i ”nu eller aldrig”. Det är sista VM för storstjärnan ”efter fyra floppar”. Den ständiga smärtan över Italiens VM-miss spiller i dag över i att Mexiko-Polen kallas över ett uppslag för ”Napoliderbyt”, eftersom Hirving Lozano ställs mot klubbkamraten Piotr Zielinski. Tidningen lyfter på annat hål att Ola Solbakken är i huvudstaden för att skriva på för Roma.

 

SPANIEN

spanienAS slickar sig om munnen och kallar dagen för en ”Supertisdag”. På bild finns Kylian Mbappé, Robert Lewandowski och Lionel Messi. Alla spelar VM-premiär i dag. AS hävdar sedan att förbundskapten Luis Enrique har bud från Manchester United, ytterligare en Premier League-klubb och Atlético de Madrid efter VM. Dessutom vill spanska förbundet förlänga. Skulle Luis Enrique lämna ses Valverde, De La Fuente och Marcelino som alternativ. 

Annons

Mundo Deportivo ger förstasidan åt alla Barcelonaspelarna i landslagstruppen, ”nästan en tredjedel”, lägger tidningen belåtet till. Sedan hävdar både MD och Telemadrid att Zinedine Zidane kommer att ta över det franska landslaget efter VM. Telemadrid skriver att förhandlingar pågår och MD att en principöverenskommelse redan är på plats.

Sport toppar med beskedet från Lionel Messi, ”Det är min sista chans”. Det var också Sport som under måndagen hävdade att Pep Guardiola är nära att förlänga med Manchester City. Tidningen tar också notis om Jordi Alba, som i Cadena Cope ger klart besked: ”Spaniens mål är att vinna VM”.

 

FRANKRIKE

frankrikeL’Equipe har budskapet ”Dröm om en ny värld”, men här i meningen världsmästerskapstitel. För de regerande världsmästarna inleder i dag sitt VM mot Australien – precis som 2018. Tidningen menar också att Frankrike söker sin ”magiska kvadrat” med fyra offensiva spelare i startelvan: Griezmann, Mbappé, Dembélé och Giroud. Som tidningen redan skrev i går kommer Konaté-Upamecano att starta som mittbackar. L’Equipe fotbollsredaktör Lionel Dangoumau skriver om ”One Love, one skam”. Inte bara för Fifas besked om att stoppa regnbågsbindlarna, men också för att Frankrike inte ställt upp på initiativet.

Annons

Foot Mercato uppger att Real Madrid och Bayern München kommer att fajtas om Malo Gusto den närmaste tiden. Den 19-årige högerbacken är ett hett namn på marknaden. Hans kontrakt med Lyon går ut 2024.

 

TYSKLAND

 Sport1 noterar att Tysklands förbundspresident Bernd Neuendorf kallar Fifas One Love-beslut för en ”maktdemonstration”. Kritiska röster har höjts på många håll mot Fifa, men också mot förbund och spelare som backade.

Westdeutsche Allgemeine Zeitung får en bekräftelse från Schalke att klubben kräver mer av Jordan Larsson. Sportchefen Peter Knäbel säger att klubben försöker hitta rätt knappar för att få igång varje spelare, ”Men hittills har tiden gått utan känslan att något avtryck satts. Vi har inte all tid i världen. Det här är proffsfotboll”. Kicker och Bild uppgav i måndags att ett lån är aktuellt i januari om Larsson inte visar framfötterna under decemberträningen.

Annons

Transfermarkt bekräftar Ben Jacobs uppgifter som bekräftade Le 10 Sports uppgifter: Christopher Nkunku och RB Leipzig har en principöverenskommelse om fransmannens flytt till Chelsea till sommaren. Övergångssumman är cirka 70 miljoner euro.

Publicerad 2022-11-22 08:40

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto