Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Nattmöte om Hien - kostar "bara" 55 miljoner

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i blått.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute.

 

ITALIEN

Sky Sport Italia berättar om ett möte mellan Torino och Hellas Verona på en restaurang i Milano sent i går kväll. Det slutade först vid 02-tiden i natt. Men någon deal för Ivan Ilic och Isak Hien tycks ännu inte klar. Med på mötet var också Hiens agent Blash Hosseini. Tanken är fortsatt att Torino köper Ilic direkt medan Hien spelar kvar i Verona till sommaren. Enligt Tuttosport i dag är Torinos bud på 14 miljoner euro för Ilic och endast fem milj euro för Hien, cirka 55 milj kr. I december talades det om sju milj euro för svensken. Marseille hotar Torinos affär med sitt erbjudande på Ilic. I går uppgav Aftonbladet att även Nottingham är intresserad av Hien. 

Annons

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport hävdar att Dejan Kulusevski kan återvända till Juventus i sommar. För att Tottenhams lån automatiskt ska omvandlas till ett köp (35 miljoner euro) krävs att Kulusevski spelar 50 procent av matcherna och att Tottenham når Champions League. Sistnämnda är tveksamt. Spurs har också rätten att köpa honom i slutet av säsongen för samma summa. Men GdS sätter ett frågetecken kring det med anledning av Fabio Paraticis och Antonio Contes ovissa framtid i Tottenham. Den förstnämnda är indragen i Juventusskandalen, den sistnämndas har hemlängtan. GdS menar att ”de där 35 miljonerna är långt ifrån en garanti för Juves kassakista, vilket speedar upp försäljningen av McKennie”. För Juve vill ha just 35 milj euro för Weston McKennie. Sky Sport Italia uppger att Leeds nu lagt ett bud på 28 miljoner euro inkl bonusar. Den amerikanska mittfältaren sägs redan ha gett grönt ljus till Leeds. Gazzetta dello Sport ger annars förstasidan åt Milan och Inters bekymmer. De ses som ”Förfulade milaneser”, rubriken på första uppslaget. En anan rubrik är ”Floppderbyt: De Ketelaere och Correa som kostade 60 miljoner euro”. GdS uppger sedan att PSG ska ha erbjudit tio miljoner euro till Inter för Milan Skriniar i januari. Inter vill ha det dubbla. Kontraktet går ut i sommar.

Annons

Corriere dello Sport konstaterar ”Inget ro i Juve”, och lägger fokus på spelarna som dragits in i skandalen och hotas av avstängning (se gårdagens Headlines-tema). På damsidan händer det mer positiva saker. Paulina Nyström har skrivit på för Juve. Förbundskapten Peter Gerhardsson sa under januariturnén att 22-åringen var klar för Everton. Han hade fel men var inte långt ifrån. Enligt journalisten Mauro Munno kapade Juves sportchef Stefano Braghin affären i sista minuten.

 

ENGLAND

ENGLAND

Daily Mirror kör på ”Ten loves ten”, Daily Mail”Perfect Ten”. Manchester Uniteds nummer 10 Marcus Rashford har med sitt mål i går gjort tio mål på tio matcher (3-0 mot Nottingham). ”Han går inte att stoppa”, säger tränaren Erik ten Hag. Manchester Evening News tycker Victor Nilsson Lindelöf gjorde ”en hygglig comeback” i startelvan. Ingen 10 av 10 men väl 7. Samma betyg får inhopparen Anthony Elanga, som svarade för en assist. Daily Mail menar att Ten Hag ännu inte fattat beslut om att låta svensken gå på lån, men menar att det lutar åt att Elanga blir kvar på Old Trafford.

Annons

Daily Telegraph radar upp transferuppgifter. Störst utrymme: ”Arsenal funderar på Caicedo för 75 miljoner pund”. Det är vad Brighton kräver, och Arsenal är beredd att utmana Chelsea om mittfältaren. Arsenaltränaren Mikel Arteta medger efter Mohamed Elnenys långtidsskada att förstärkningar behövs. ”Vi behöver täcka upp på mittfältet om det går”, säger han. Chelsea sägs samtidigt redo att utmana Liverpool om Wolvesmittfältaren Matheus Nunes i sommar. Kostnad minst 55 miljoner pund. Telegraph har mer: Everton överväger Marko Arnautovic, Bolognaanfallaren. 33-åringen ses som en möjlig nödlösning efter att ha gått miste om Arnaut Danjuma.

Sky Sports uppger i sin tur att Everton är intresserad av Hakim Ziyech, som en ersättare om Anthony Gordon som förväntat säljs till Newcastle. Everton uppges beredd att betala 25 miljoner pund. Just Newcastle ser, enligt Telegraph, Ziyech som ett alternativ om klubben inte lyckas värva Gordon. Newcastle vill att Everton sänker prislappen på 60 miljoner pund.

Annons

The Independent rapporterar att förhandlingarna mellan Everton och Marcelo Bielsa ”nått ett dödläge”. Sam Allardyce, Ralph Hasenhüttl och Carlos Corberan ses som alternativ. Daily Mirror hävdar att Sean Dyche seglat upp som den stora utmanaren.

 

SPANIEN

AS och Marca har full fokus på dagens cupkvartsfinal och derby, Real Madrid mot Atlético de Madrid. Marca basunerar dramatiskt ut, ”Ingen återvändo”. AS-rubriken ”Tuppfäktning” står för fajten mellan fransmännen Karim Benzema och Antoine Griezmann. Diskussionens vågor fortsätter att gå höga om Vinícius Jr. Brasilianaren ses som provokativ av många och möter återkommande fientlighet. Carlo Ancelotti betonar att Real Madrid måste ”skydda honom fysiskt och mentalt”, men också att han upplever Vinícius ”mycket motiverad och fokuserad, och han klagar inte”.

Annons

SPANIEN

Sport och Mundo Deportivo firar båda Barcelonas avancemang (1-0 mot Real Sociedad) med rubriken ”Dembelazo”. Ousmane Dembélé rusade ifrån motståndarna och smällde in segermålet (se målet här). Tränare Xavi anser att fransmannen är en av världens bästa i sin position”. Samtidigt vann damerna sin 50:e raka ligaseger (7-0 mot Levante). Fridolina Rolfö svarade för en elegant assist (se aktionen här) men vilades hela andra halvlek. Tidningarna noterar sedan att La Liga vägrat låta Barça registrera Gavis nya kontrakt. Det saknas utrymme under klubbens lönetak. Kontraktet skrevs redan i september. I gårdagskvällens andra kvartsfinal slog Osasuna ut Seville med 2-1 efter förlängning.

 

FRANKRIKE

FRANKRIKE

L’Equipe har bortanför handbolls-VM rubrik om en förstärkning till PSG. Som tidningen i går skrev så är en back inte högsta prioritet i vinterfönstret (läs: Milan Skriniar) däremot en offensiv kraft på högerkanten. Det kan bli Rayan Cherki. Även Le Parisien bekräftar uppgifterna om PSG:s intresse för U21-landslagsmannen Lyon. Samtal pågår mellan klubbarna. Priset lär landa på minst 20 miljoner euro, spår L’Equipe – PSG betalar max 10-15 millj euro, skriver Le Parisien. L’Equipe skriver också att målet är att Chelseas skadedrabbade mittfältare N’Golo Kanté ska vara tillbaka i slutet av februari.

Annons

France Info-intervjun med Zlatan Ibrahimovic får stort genomslag. Knappast för snacket om Asterix-filmen utan för citaten om världsmästarna Argentina. Ibra hyllar Messi men har inget till övers för resten. ”Jag är inte orolig för Mbappé (att han kommer att vinna VM), jag är orolig för de andra spelarna i Argentina, de kommer inte att vinna något mer. Messi har vunnit allt och kommer att bli ihågkommen men de andra som uppträdde illa…det går inte att respektera”, säger Ibrahimovic, ord som ger stort eko, inte minst i argentinska medier. Snart brinner svenska flaggor även i Buenos Aires.

Foot Mercato har den något uppseendeväckande uppgiften att Milan är ute efter Newcastles stjärna Allan Saint-Maximin. Ett bud väntas inom de närmaste dagarna. Fransmannen ses som ett alternativ till Nicolò Zaniolo. Sky Sport Italia kom senare med samma uppgifter, och hävdar att Newcastle vill ha minst 30 miljoner euro. En liknande summa som också är stöttesten i Milans försök med Zaniolo. Enligt Sky Sport Italia var det Newcastle som erbjöd Milan Saint-Maximin.

Annons

 

TYSKLAND

TYSKLAND

Kicker tycker det är ”Mycket trubbel i Bayern München”. Här nämns sportchefen Hasan Salihamidzics ilska mot ”Gucci-Gnabry”, målvaktstränaren Toni Tapalovic som fick sparken men inte minst spel och resultat på sistone. På lördag väntar klurig match mot Frankfurt och därefter cupmatch mot Mainz – att åka ut tidigt för tredje året i rad ses som en ”katastrof” för klubben.

Wolfsburg Allgemeine Zeitung låter nu också Mattias Svanberg kommentera sin stora kväll i tisdags, då han låg bakom fyra mål för Wolfsburg. ”Jag tror aldrig jag åstadkommit något liknande”, säger han. Tillbaka i startelvan på allvar nu? ”Det är inte mitt beslut. Mina chanser har ökat, men jag vet inte. Jag ska gör mitt bästa att fortsätta”, säger mittfältaren. Wolfsburg har sex raka segrar. Svanberg kan inte minnas så många trepoängare i rad: ”Kanske med Malmö i Sverige, men det var länge sedan”. Svanberg är för övrigt med i Omgångens elva i Kicker, som presenteras i dag. Tidningen tror också på startplats mot Bremen på lördag.

Annons

Bild presenterar den årliga listan över tysk fotbolls 50 mäktigaste personer. I topp är på nytt Hans-Joachim Watzke, vd i Dortmunds och styrelseordförande i ligaföreningen (DFL). På andra plats är Oliver Kahn, vid i Bayern München. Den enda kvinnan på listan är Alice Mascia, som styr streamingtjänsten DAZN.

 

ÖVRIGT

ÖVRIGT

Al Riyadiah (Saudiarabien) uppmärksammar att Al Adalah officiellt presenterat Marcus Antonsson, 31. Klubben, från staden Al Hulaylah i östra delen av landet, är nästjumbo i ligan. I morgon väntar match mot Al Ettifaq, där Robin Quaison spelar. Antonsson gjorde i fjol 20 mål för IFK Värnamo i allsvenskan. Al Riyadiahs förstasidan tillägnas dagens stormöte: supercupsemifinalen Al Ittihad-Al Nassr.

Reprezentacija.ba (Bosnien) lyfter den bosniska cahrmoffensiven mot Benjamin Tahirovic. Förbundskapten Faruk Hadzibegic och landslagschef Zvjezdan Misimovic ska träffa 19-åringen i Salzburg i samband med Europa League-matchen den 16 februari.

Annons
Publicerad 2023-01-26 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto