Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Armenteros till ny kinesisk klubb

Headlines Blogg

Rubrikämne rött.
Om svenskar i blått.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute.


ÖVRIGT

China Football News (Kina) förmedlar beskedet att Shenzhen Peng City har värvat Samuel Armenteros. Den 33-årige anfallaren lämnade nyligen Al-Kholood efter en kort sejour.  Shenzhen Peng City, som var Sichuan Jiuniu till i januari, är nykomling i Super League och klubben presenterades officiellt i tisdags, vilket nyhetsbyrån Xinhua uppmärksammade. Shenzhen Peng City ingår i City Football Groups portfölj, spelar i ljusblå färger och har fått ett klubbmärke i linje med andra klubbar i gruppen. Första ligamatchen för säsongen är mot Zhejiang Professional på söndag.

Tipsbladet (Danmark) höjer ett varnings finger för en del av transfergurun Fabrizio Romanos uppgifter. Krönikören Troels Bager Thøgersen menar att han springer agenters ärenden. Ett sådan exempel kan vara Roony Bardghji. Romano hävdade under onsdagen att 18-åringen inte får spela för att han inte skriver på nytt kontrakt. FCK dementerar uppgifterna. Tipsbladet säger sig vidare ha sett dokument från ett bolag bakom Romano som visar erbjudanden till klubbar att köpa sig till publicitet. Romano har 20 miljoner följare bara på X. På tal om FCK, så uppmanade klubben i går sina fans att stötta Kristoffer Olsson inför matchen mot FC Midtjylland på fredag. Det planeras applåd för svensken i den åttonde minuten, då hans tröjnummer är åtta. Det har även talats om ett tifo.

Annons

 

ENGLAND

ENGLAND

Daily Mail utropar, ”Nu är det Kop kids mot United old boys”. Liverpool är vidare i FA-cupen tack vara unga målskyttarna Jayden Danns och Lewis Koumas (3-0 mot Southampton). Manchester United är vidare tack vare veteranen Casemiros mål (1-0 mot Nottingham). Och i kvartsfinal möts nu ärkerivalerna. Avancemanget var en lättnad för Unitedtränaren Erik ten Hag. Likadant var det för Chelseatränaren Mauricio Pochettino (3-2 mot Leeds). ”Vi behövde det här resultatet”, säger argentinaren, märkt av ligacupfinalförlusten. Chelsea lottades mot Leicester i kvartsfinal.

Manchester Evening News hör Erik ten Hag reagera på kritik mot Bruno Fernandes uppträdande och kallade kritiken ”patetisk”. Trots segern i går fortsätter däremot Marcus Rashford att kritiseras. ”Kom igen, Marcus, upp med dig. Sluta vifta med armarna”, sa BBC-experten Alan Shearer frustrerat, ”Jag gillar inte hans kroppsspråk emellanåt. Han försöker skicka signaler till fansen att det inte är hans fel. Som individ måste man ta ansvar för sitt handlande på planen”. MEN ger Rashford superlåga 3 av 10 i betyg. Tidningen jämför med hans debut för åtta år sedan och skriver, ”Rashford är en skugga av den orädda tonåringen”. Victor Nilsson Lindelöf får stabila 7 i betyg, samma betyg får Anthony Elanga i Nottingham Post.

Annons

The Independent skriver att Tottenham letar en ytter till sommaren. Två namn är i fokus: Pedro Neto i Wolverhampton och Eberechi Eze i Crystal Palace. Manchester City anses som favorit till Eze.

Talk Sport menar att Jim Ratcliffe skulle vara intresserad av Roberto De Zerbi eller Graham Potter, om Manchester United fattar beslut att dumpa Erik ten Hag. Häromdagen uppgavs Ratcliffe drömma om Zinedine Zidane.

The Sun menar att nästa smäll för Everton kan bli en stämning på över 100 miljoner pund. Minst en av klubbarna som tidigare påverkats av Evertons brott mot det ekonomiska regelverket planerar stämning. Framför allt Burnley och Leicester drabbades genom nedflyttning den aktuella säsongen. Även Leeds, Nottingham och Southampton nämns i artikeln.

 

ITALIEN

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport beundrar Inter (4-0 mot Atalanta). Laget är nu hela 12 poäng före tvåan Juventus. ”Jag har njutit av laget i två och ett halvt år”, säger Simone Inzaghi, som signalerar att han gärna stannar. Premier League-klubbar har ryktats intresserade. Varken Emil Holm eller Isak Hien fick starta för Atalanta. GdS skriver att Hien skulle startat, att tränare Gasperini ändrade sig och att inhoppet sen inte var någon succé (5/10). Sedan finns rubriken ”Osi + Kvara = Napoli tar ny fart”. Firma Viktor Osimhen och Chvitja Kvaratschelia, som var så framgångsrik förra säsongen, låg bakom gårdagens storseger (6-1 mot Sassuolo). Osimhen: tre mål och en assist. Kvaratschelia: två mål och en assist. Osimhen hjälpte till och med till att fixa ena målet när det gick sönder (se klipp här).

Annons

Tuttomercartoweb berättar att Genoas ungdomslag fått svensk förstärkning: Vincent Johansson, senast i Halmstads BK. Den 18-årige mittfältaren bekräftar det på Instagram. Det handlar enligt TMW om ett korttidskontrakt där han inleder i U18-laget.

 

SPANIEN

SPANIEN

Marca och AS flödar över av damlandslagets framgångar. Marca-rubriken ”Oövervinnerliga” sammanfattar känslan efter triumfen i Nations League-finalen (2-0 mot Frankrike). Den följer förstås på VM-titeln förra året. Madridtidningarna kastar sig sedan över Atléticos kamp med Athletic Club om en finalplats i spanska cupen. Oddsen är emot Atletico. Förlust på hemmaplan (1-0) och Antoine Griezmann har tvingats kasta in handduken på grund av en skada. På tal om Atlético så uppger Relevo att klubben försöker värva Murillo, 21, Nottinghams brasilianske back.

Annons

Sport och Mundo Deportivo skiljer sig inte åt från andra spanska sporttidningar. Damlandslaget tar över förstasidorna helt. Men en annan händelse får också de katalanska medierna att gå på högvarv. Jijantes avslöjar att Barças sportchef Deco hade möte med agenten Rafaela Pimenta och hennes högra hand Maxwell (se klipp här). En tre timmar lång middag. Jijantes hävdar att Erling Haaland var ett namn som diskuterades. Norrmannen är Joan Laportas stora dröm. Dröm lär det fortsätta vara med tanke på ekonomiska förutsättningar. MD nämner De Ligt, Verratti och Paul Pogba som andra spelare som Pimenta representerar. Sport uppmärksammar också att Deco håller dörren öppen för Xavi att fortsätta om han ändrar sig.

 

FRANKRIKE

FRANKRIKE

L’Equipe konstaterar att ”Äran får vänta”. Frankrikes damlandslag lyckade inte vinna Nations League-finalen (2-0 till Spanien). Frankrike var aldrig riktigt nära. Tidningen påminner om att förbundskapten Hervé Renard har fem månader på sig att göra framsteg med laget innan OS på hemmaplan. På annat håll kan man läsa goda nyheter om Alberth Elis i Bordeaux. Den honduranska anfallaren har vaknat upp från den artificiella koma han försattes i efter att ha skallat ihop med en motståndare i lördags, och håller på att återhämta sig. ”Det var riktigt svårt. Jag grät nästan”, sa målvakten Karl-Johan Johnsson efter matchen. 

Annons

RMC Sport berättar mer om Kylian Mbappé och middagen i Elyséepalatset. Enligt vittnen fick han frågor om en flytt till Real Madrid. Han ska ha svarat att ingenting var klart. Samtidigt berättar spanska Relevo att hans mamma och agent, Fayza Lamari, varit på plats i Madrid de senaste dagarna för att leta bostad åt sin son.

 

TYSKLAND

Sky Sport rapporterar att även Bayern München haft kontakt med Xabi Alonso. Sedan tidigare har också Liverpool det. Spanjoren uppges öppen för en flytt även till Bayern i sommar. Han har ett muntligt avtal med Bayer Leverkusen om att få lov att flytta. Om han gör det är inte säkert. Sky Sport uppger vidare att Bayern skulle behöva betala 15-25 miljoner euro för Leverkusen att släppa Xabi Alonso i sommar. Bayern har uppetts ha en lång rad andra namn i åtanke om klubben inte får loss honom. Sky Sport nämner Roberto De Zerbi. Sport Bild tog i går upp Sebastian Hoeness men även Zinedine Zidane, Antonio Conte och José Mourinho. Kicker har nämnt Roger Schmidt. Även ex-tränarna Hansi Flick och Julian Nagelsmann har dykt upp i spekulationerna.

Annons

Fussball News adderar en möjlig adress för förbundskapten Julian Nagelsmann: Dortmund uppges ha honom på sin lista. Nuvarande tränaren Edin Terzic sitter löst. Nagelsmann, som har hand om Tyskland över EM, har också ryktats med på bland annat Barcelonas och Bayern Münchens listor. Bild uppgav i går att även Newcastle är intresserad.

Publicerad 2024-02-29 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto