Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hysén kliver in i landslaget

Lundhs blogg

Tjena!
Kände att jag var tvungen att anta utmaning om att ta ut Sveriges trupp till kommande EM. Jag är hyfsat neutral, håller inte på något särskilt lag i allsvenskan eller utomlands och är därför inte färgad i min uttagning. Jag tycker i alla fall att truppen bör se ut så här:

Målvakter: Andreas Isaksson, Rami Shaaban, John Alvbåge.
Backar: Mikael Nilsson, Olof Mellberg, Petter Hansson, Erik Edman, Fredrik Risp, Mattias Concha, Andreas Granqvist, Behrang Safari.
Mittfältare: Kim Källström, Tobias Linderoth, Kennedy Bakircioglü, Fredrik Ljungberg, Christian Wilhelmsson, Sebastian Larsson, Louay Chanko, Tobias Hysén.
Anfallare: Zlatan Ibrahimovic, Marcus Berg, Johan Elmander, Marcus Allbäck.

Motivering: John Alvbåge känns som Sveriges tredje bäste målvakt i dagsläget, men platsen som tredjemålvakt är väl ganska oväsentlig egentligt. Fredrik Risp bör vara med i landslaget inom kort, han är i rätt ålder och är gravt underskattad bara för att han spelar i Turkiet. Granqvist och Safari är framtiden medan Concha är en riktigt bra högerback.
På mittfältet bör en spelare som är ordinarie i Premier League (Larsson) vara given i en svensk landslagstrupp. Tobias Hysén är lika snabb som Wilhelmsson, målfarligare och har bättre inlägg. Det kommer han bevisa i Göteborg under våren. Louay Chanko har under hela säsongen varit Allsvenskans bäste defensive mittfältare och har till skillnad från Daniel Andersson lyckats spela offensiv fotboll utan att det går ut över det defensiva arbetet.
Marcus Berg känns given i truppen åtminstone, även om han kan få svårt att få starta. Allbäcks rutin blir viktig om han bara håller sig hel, och ska givetvis vara med i EM.
Mvh Daniel

Annons

Tobias Hysén måste visa betydligt mer än mot Gais om Roland och Lasse ens ska åka till Göteborg. Jag fattar inte att alla ogillar Anders S så mycket – han har ju levererat i landslaget.

Publicerad 2007-09-26 17:04

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto