Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Gav Lagerbäck tv-tittarna fingret?

Lundhs blogg

Läste
efter förlusten i Spanien gick till skarpt angrepp mot Lars Lagerbäck.

Enligt DN Kulturs husgud gav fötrbundskaptenen folkhemmet fingret, om än indirekt efter 0-3, och han efterlyste ett rakare finger nästa gång.

Han har onekligen en poäng. Det är en intressant reflektion sett i ljuset av de reportage som varit i Journalisten och Resumé om landslaget och den avoga inställningen till media och därmed också till fansen.

Känns som om Lagrell & Co har en del att jobba med. Just Lagerbäcks givna svar om öppna telefoner känns inte relevant när det kan gå dagar utan svar – och man inte heller kan lita på svaren.

Annons

Även om det är tröttsamt med de slentrianmässiga påhoppen på sportjournalistik i allmänhet. Cronemans intervjuer med Mellberg och Källström i Café är inget som stack ut direkt.

Apropå ge finger så trycker följande mejl på en öm punkt:

Tjena Lundh!
Jag vet att detta kan tyckas irrelevant och oviktigt efter en så tung förlust som den mot Spanien men jag kan inte hjälpa mig själv. Det jag irriterar mig på är att under den senaste veckan har Markus Allbäck först visat fingret för sina egna fans i köpenhamn och sen kallat Sergio Ramos för en fucking pussy (enligt sportbladet). Om detta har det skrivits i tidningarna men det har inte direkt varit några enorma rubriker eller eviga diskussioner om det på tv, det har bara nämnts och hanterats som de mindre nyheter som det faktiskt är, vilket är bra.

Annons

Däremot vill jag bara att alla ska fundera på vad som hade hänt om det var Zlatan som under veckan hade gjort EXAKT samma saker. Jag kan nästan garantera att vi hade sett rubriker i stil med Zlatans skandal vecka och zlatans mörka ord osv. Sedan hade ni experter också fått diskutera saken i oändlighet och det hela skulle förstorats upp något enormt, man skulle förmodligen frågat både sergio ramos och de egna fansen för intervjuer också (vilket inte har hänt nu när det var allbäck). Det vore väldigt kul om du valde att publicera detta eftersom jag tycker det är något som är värt att tänka på för alla Zlatanhatare därute, skicka gärna en kopia till Ralf edström också.

Annons

Tack för en bra blogg,
Mvh Abbe

Samtidigt har inte Zlatan alltid varit smart i olika kontroverser vilket gjort dem större.
Något Allbäck oftast undvikit. Jag tycker det är ok att en spelare ger fingret tillbaka till fans – och även skrika något fult på planen.

Publicerad 2007-11-19 11:04

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto