Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Herregud, vad talanger ni vill skicka västerut - men Riddez?

Lundhs blogg

Rena fotbollsporren när min mejlbox slammar igen med både långa och korta mejl med truppförslag till Costa Rica- och USA-turnén.
Och en hel del om Lagerbäcks avsersion för att testa nya talanger.

Fler förslag kan ni mejla till
Här får ni smaka på en hel del av era förslag:

Tjena Olof!
Självklart ska rasmus elm dit även gustav svensson, adam johansson, pontus wernblom, mattias bjärsmyr som visat hög allsvensk klass.. nu för tiden har jag dålig koll på oscar wendt men han kan vara intressant med
keep up the good work
/Oskar
*****************************************************
Tjena Olof!
Borde inte januari landskamperna vara ett bra tillfälle att "säkra" svenskar som kan spela för andra länder. T ex. Behrang Safari, Erkan Zengin och Rawez Lawan. Det ska inte vara på bekostnad av andra talanger som Johan Oremo, Gustav Svensson och Mattias Bjärsmyr och inte heller på de rutinerade som redan är med i landslaget som t ex. Anders Svensson och Marcus Allbäck. De behövs för att visa lite hur det går till och om inte de är med så blir det ju lite som U21-landslaget. De spelare som ska bort är, jag tar exempel från förra året, Daniel Nannskog och Jeffrey Aubynn. De kommer ju inte att utvecklas till något mer pga deras ålder och de är ju inte ens nära landslaget. Så eftersom de aldrig kommer att användas av landslaget i tävlingssammmanhang är det onödigt att de följer med.
/ August
****************************************************
Tjenare Lundh
Här är ett namn jag inte tror nämnts alls i landslagsdebatten, Joel Riddez! De svartvittas kapten som visat gång på gång att han inte släpper en spelare förbi sig. Sen han blev omskolad till vänsterback så har han varit ÖSKs bästa spelare dem senaste säsongerna. Utan honom så hade ÖSk släppt in bra mycket mer mål än med honom ;).
Visst han är inte 19 längre men han är enligt många Allsvenskans bästa vänsterback och han har många år framför sig och kommer nog inte vara kvar i allsvenskan länge.
Så vad säger du skulle han ta en plats i din trupp till vinterturnen?
Hälsningar Andreas Sers
PS. Dessutom så spelas ju matchen på konstgräs o det underlaget kan han ju 😉
****************************************************
Hej hej Olof!
Jag ser absolut ingen anledning att vara trisst, tråkig och alldeles, alldeles förutsägbar till Costa Rica/USA-turnén.
Låt Anders Svensson, Daniel Andersson, Nicklas Alexandersson, Daniel Nannskog och de andra som inte ens kommer få äran att värma landslagets bänk om tre år stanna hemma. Låt de som istället kommer kämpa om platser i startelvan om tre år få erfarenhet och känna på den overkliga verklighet som dessa träningsturnéer bjuder på. Låt mig ge några
exempel:
Mikael Lustig och Behrang Safari – Spännande ytterbackar som utan tvekan går ljusa framtider till mötes.
Johan Oremo och Ola Toivonen – Oremo är ju given och Toivonen är trots en halvdan säsong en av Allsvenskans största anfallstalanger.
Pontus Wernbloom och Rasmus Elm – Spelare som inte ger upp i första taget. Just vad ett framtida landslag kan komma att behöva.
Mattias Bjärsmyr och Gustaf Svensson – Defensiv talang som bara mår gott av erfarenhet.
Jag är medveten om att detta bara är spelare från u21-landslaget, men det är ju faktiskt just det landslaget som kommer vara vårt huvudsakliga om inte alltför många år..
Med vänliga hälsningar // Gustav Kronstål
****************************************************
Tjena Olof.
Det där med talanger från Sverige kan man ju lika gärna skrota eftersom alla vet att de ändå aldrig kommer få chansen så länge Lagerbäck är kapten. För att få chansen att spela i vårt landslag måste man vara minst 30 år och vara kompis med Lagerbäck, titta bara på Fredrik Ljungberg, han har ju knappt spelat i sitt klubblag men är ändå given i Sveriges startelva.
Tycker att det är pinsamt när vi har bra U-N-G-A spelare ute i europa.
Sebastian Larsson, Andreas Granqvist, Henok Goitom, Alexander Farnerud, Jon Jönsson, Samuel Holmén med flera. De har aldrig fått en ärlig chans och de kommer aldrig få det heller. Hoppas Sverige förlorar samtliga matcher i EM så Lagerbäck äntligen får kicken. Man måste ju våga chansa på talangerna, annars kommer de aldrig bli bättre.
Trevlig vecka, FORZA BAJEN!
Micke
****************************************************
Får väl sy ihop ett par gubbar här.
målvakter:
Hugosson
Rami Shaaban

Annons

Backar:
Bjärsmyr
Rosengren
Markus Jonsson
Augustsson
Christoffer Andersson(lirade bra i uefa-cupen ju)
Adam Johansson
Fredrik Stoor

Mittfältare:
Behrang Safari
Rasmus Elm
Dusan Djuric
Anders Svensson
Niclas Alexandersson
Andreas johansson
Denni Avdic
Stefan Ishizaki

Anfallare:
Rade Prica
Marcus Allbäck
Pontus Wernbloom
Viktor Elm
Johan Oremo

Lämna hemma:
Sidleds-Danne
Anders Andersson
Samuel Holmen
Bengt Andersson
Daniel Nannskog
Micke Dorsin

Kan inte många spelare i Danmark och Norge. Men de lirar ju oftast bara för pengarna är lite bättre. Så de lär ju inte vara så glassiga ändå.
****************************************************
Tja Olof.
Tycker att det är dags att ge de unga spelare som trots allt finns chansen i blågult, tänker främst på M.Berg, S.Larsson, Granqvist och Adam Johansson som jag anser vara minst lika bra som Micke Nilsson o vi minns ju sammarbetet med "Alex" i blåvitt. Dessutom håller jag Andreas Granqvist bättre än både Hansson och Majstorovic.Dessa kanske håller över EM men sedan är det dags att ge dessa chansen. Berg är en målgörare o när gjorde Rosenberg en bra landskamp senast ?. Undra hur du ser på Lagerbäcks oförmåga att ge de chansen ?
// Fredrik
****************************************************
Tjena Olof!
Ja är från göteborg och ser alla blåvitts matcher.
Det är ganska lätt att bli färgad av egna klubbens framgångar.
Undrar därför hur du som, låt oss inte säga expert men, neutral fotbollsälskare ser på framtiden för Mattias Bjärsmyr och Gurra Svensson. Kan de blir något för landslagets defensiva del? Hur ser du på Wernbloom som anfallare? Jag älskar ju honom, men kan han bli landslagsaktuell som target-forward?
Ha de gött Olof!
Robin
****************************************************
Tjena Olof! Här är min trupp till januariturnén, om du orkar läsa 😉 :
Målvakter:
John Alvbåge, Viborg
Eddie Gustafsson, Lyn
Rami Shaaban, Fredrikstad

Annons

Tycker Eddie förtjänar ytterligare en chans i landslaget för att visa vad han verkligen går för och för att kämpa om en EM-plats. Övriga två givna, Wiland är lite på dekis nu på hösten/vintern, liksom hela Elfsborg.

Försvarare:
Mikael Antonsson, FC Köpenhamn
Mattias Bjärsmyr, IFK Göteborg
Nils-Eric Johansson, AIK
Oscar Rönningberg, Helsingborgs IF
Fredrik Stoor, Rosenborg
Behrang Safari, Malmö FF
Adam Johansson, IFK Göteborg
Oscar Wendt, FC Köpenhamn

Nisse får chansen för att visa att han håller på den här nivån. Safari är en grym vänsterback, liksom Wendt. Övriga är minst sagt
spännande namn som gått väldigt bra i sina klubblag.

Annons

Mittfältare:
Niclas Alexandersson, IFK Göteborg
Anders Svensson, IF Elfsborg
Gustav Svensson, IFK Göteborg
Louay Chanko, Hammarby IF
Andreas Dahl, Helsingborgs IF/Nordsjaelland
Rasmus Elm, Kalmar FF
Stefan Ishizaki, IF Elfsborg
Christoffer Andersson, Helsingborgs IF

De två första givna. Här blandar jag och ger annars. Gillar skarpt Helsingborgsspelarnas insats i UEFA-cupen, därav uttagningen. Dahl är extra spännande, precis som Gustav Svensson skulle vara i "Linderoth-rollen". Daniel Andersson går bort i mina ögon. Han håller inte måttet.

Anfallare:
Johan Oremo, Gefle IF
Pontus Wernbloom, IFK Göteborg
Rade Prica, Ålborg
Joakim Sjöhage, Brann
Nej, jag är inte Elfsborg-supporter men skulle vara roligt att se Sjöhage och om han utvecklats något i Norge. Wernbloom grym i allsvenskan, håller han här? Oremo tror jag kan få ett rejält genombrott här. Prica är med men inte Allbäck, han får vila 🙂
Sammanfattningsvis är detta en rätt stabil trupp, eller hur Olof? Jag har säkert glömt nån "given". Brukar göra det, men kom gärna med Dina synpunkter på denna uttagning. Skulle vara roligt!
Keep up the good work! God natt.
Med vänliga hälsningar,
Anthon Eriksson, Göteborg
*************************************************************
Tjena Olof!
Jag tycker Lagerbäck ska satsa ungt när han tar ut truppen till vinterturnén. Det känns som att han lika gärna kan skippa spelare som Alexandersson, Daniel Andersson och Anders Svensson, eftersom dessa kommer med i EM-truppen oavsett vilket.
Jag skulle gärna se Sundsvalls Mikael Lustig i truppen, en väldigt spännande spelare. Finns inte många bra ytterbackar nuförtiden. Sen skulle jag även vilja ha med Mattias Bjärsmyr (IFK Göteborg). Ryktas ju om proffskontrakt för honom. Hoppas då bara inte att han blir en i raden av blåvita backar att hamna på bänken i nåt halvbra/halvdåligt europeiskt lag. I den skaran finns ju redan Kalle Svensson, Fredrik Risp, Oscar Wendt och Mikael Antonsson.
Tycker att bristen på lovande, unga målvakter oroar. Vem ska ta över efter Isaksson/Shaaban?
Hälsningar Robert Simonsson
*************************************************************
Truppen till sydamerika turneen är given enligt mig!
Målvakter:
Johan Wiland
Johan Dahlin
Backar:
Adam Johansson
Behrang Safari
Mattias Bjärsmyr
Peter Larsson
Ludwig Bohlin (lagkapten i Mariehems SK som gått från 4:an till 2:an på 2 säsonger och killen är 21år! en av sveriges mest lovande spelare i mina ögon!!!!! Kom ihåg var du såg hans namn först!
Mittfältare:
Dusan Djuric
Rasmus Elm
Gustav Svensson
Stefan Isizhaki
Petter Andersson
Samuel Holmen
Andreas Dahl
Denni Avdic
Anfallare:
Pontus Wernbloom
Ken Fagerberg
Micke Dahlberg
Patrik Ingelsten
**************************************************************
Tja Olof!
Varför inte testa ÖIS 18-åring Ken Fagerberg? Gjort en kanonsäsong och är som sagt bara 18år.
//D
**************************************************************

Annons

Ken Fagerberg är inte färdig. Där är jag lite Lagerbäcksk. Kan inte heller tända på Joel Riddez.

Publicerad 2007-12-03 15:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto