Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
10å

Daniel vs Kim is the new black.

Inte ens efter två starka insatser på det svenska mittfältet har Daniel Andersson fått särskilt mycket mer stöd av fansen. De vill fortfarande ha in Kim Källström i laget.

Daniel vs Kim is the new black, eller rättare sagt det nya Anders vs Kim.

Utifrån sett borde kampen mellan en allsvensk mittfältare och en mittfältare som regelbundet lirar Champions League och vinner stora ligatitlar i parti och minut inte ens existera.

Då borde det vara Kim K för hela slanten. Verkligheten är ju något helt annat även om han hoppade in senast. Har han bättre chans mot Ryssland?

Tyvärr inte, enligt mitt sätt att se läget. Det blir så få ändringar på startelvan som möjligt.

Kanske vill Lagerbäck ha en mittfältare till höger i stället för Johan Elmander, men där har jag svårt att se honom – och när Sverige ska ha en poäng är det inte så att Kim Källströms brister i försvarsspel gynnar honom.

Fick höra av en polare i Göteborg att GP hade en artikel i dag om Kims läge i landslaget, och att tesen gick ungefär att Lagerbäck trots Källströms mäktiga CV inte uppskattar honom.

Vilket låter lite underligt. För Kim Källström var ju ordinarie i landslaget efter VM och har därefter halkat ur startelvan.

Anledningen är att han inte passar in i landslaget, och inte varit bra nog. För svag defensivt och för svårt att inordna sig i landslagets spelsätt.

Att lira för Lyon är något helt annat och där kan Källström excellera på ett annat sätt. Det franska laget är starkt och dominerar ofta sina matcher och då kommer Källströms offensiva kvaliteter fram och kan utnyttjas på bästa sätt. Det är skott, crossbollar och offensivt driv.

Sverige har sällan samma läge i matcherna utan där får mittfältarna som spelar centralt ofta underkasta sig tunga defensiva ok. På bekostnad av att offensiven.

Det missgynnar Kim Källström som inte har lika lätt att fylla den rollen. Ska då landslaget anpassa sig efter Kim Källström? Är han tillräckligt bra för det?

Nja, det tycker jag är tveksamt. Sverige har bara en sådan spelare och det är Zlatan Ibrahimovic. Uppenbarligen har Lasse Lagerbäck gjort samma bedömning.

För Källström är det ett tungt EM även om han fick hoppa in senast. Det har varit tydligt för oss som följt alla öppna träningar.
Hans humör är hett och på reservernas pass ger han allt – och vinner oftast.

Fast det är som en spelare säger, att spelar man småmålsspel vill man ha Kim Källström i ens eget lag och då vinner man alltid, det är annat när det elva mot elva.

Kanske är det det Lagerbäck sett?

Regnet bara häller ner när vi sitter i 140 på motorvägen, och sett till hur en Alpsommar ter sig måste jag säga att svensk sommar är baktalad.
Men vi vill inte redan åka hem utan Sverige kan gott hänga i ett tag till.

Publicerad 2008-06-17 kl 10:36

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons