Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
10å

I natt gungade det ryska spelarhotellet

Träffade en av de få engelsktalande ryska ledarna på förmiddagen i lobbyn. Han såg en aning utfestad ut, om man är snäll.

– Det blev sent. Vi gick inte och lade oss förrän det blivit morgon, sa han.

Blev det nån vodka?

– En del.

Nu stannar ryssarna i Basel till på tisdag, och enligt den ryske ledaren är det helt ledigt i dag, för alla: spelare och ledare. Han såg ut att behöva det.

För när vi kom hem vid 01-tiden i natt var hotellet knökfullt av fans, familjemedlemmar, ryska höjdare och alla ville kramas, plåtas och snacka med de ryska hjältarna.

Några fick till och med målskytten Roman Pavljutjenko att höja en EM-pokal. Vilket han gjorde så gärna och garvade där till.

Nåra våningar upp hade ryssarna intagit ett par balsalar och därifrån hördes vilda skrål med jämna mellanrum. Spelarna rusade in och ut och ringde hem, snackade med fans, lät sig fotograferas, skrev autografer.

Kung Hiddink var givetvis på plats och han höll inte igen på firandet. Han plockade in lite holländska polare in i det heligaste och såg inte ut att vilja gå och lägga sig.

I hotellbaren intill där jag krönte kvällen med en öl satt mest deppade holländare från det holländska förbundet, men även ett par glada holländare – de som jobbar för Nike och även har Ryssland i stallet.

Publicerad 2008-06-22 kl 12:09

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons