Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Schwarz hyllas av fansen

Grymt bra stämning i Porto så här nio timmar till avspark. Solen gassar och även om det inte är så skönt som i Cascais är det härligt att vara ute på stan.

Uteserveringarna vid vårt hotell är rätt knökade av svenskar i gult. Ölen rinner till rejält och det sjungs, kickas boll och är bra drag.
Om de står hela vägen är väl en annan fråga.

Träffade ett par gamla Portugal-proffs i går kväll efter att ha jobbat klart. Olli på Steve Perryman har sett till att Stefan Schwarz, Anders Andersson och Jonas Thern är med i Portugal och även Patrik Andersson var med.

Vi avhandlade det mesta under kvällen och för en gammal Leeds-fantast var det fascinerande att höra hur nära "Bjärred" och Jocke Björklund var att gå till Leeds United som då var ligamästare.

Allt var klart mellan Malmö FF och Leeds och Brann och Leeds, men det föll på att Leeds manager Howard Wilkinson inte hade koll på spelarna riktigt när han tog emot i morgonrock och han höll lite för hårt i plånboken.

Schwarz fick Wilkinson under tiden i Sunderland och den bilden som Svarre målade upp gör att man inte blir förvånad över att det inte finns några engelska managers vare sig i toppklubbarna i Premier League eller för Englands landslag.

Just Schwarz, som du kan se i Ekwall vs Lundh på sajten, ska tackas av de svenska fansen som håller till vid Camp Swedens samling i en park hyfsat nära Estadio do Dragão.
Vid 14.40 ska hårdingen hyllas av fansen.

En annan hjälte som tyvärr inte kunde komma var Mats Magnusson. Han spelade VM för Sverige 1990, men han var också en del av det grymmaste VM-kval jag upplevt – för övrigt min födelsedag 1985 – och briljant skildrat av SVT:s Jens Lind i Stopptid:

[youtubeplay id=”4MseLIHB2xk” size=”large”]

Får hoppas vi slipper liknande scener där Portugal snuvar Sverige på en VM-plats även om jag betvivlar att medierna får komma så nära ett landslag någon gång mer.

För egen del blir det en rätt lång väntan. Kan bli en promenad i vårsolen.
Gäller att passa på nu när vintern härskar hemma i Stockholm.

Sonen ringde för övrigt tidigt i morse och var lite arg. Klart att han ska se matchen. Med eller utan Zlatan på plan så ska han bänka sig.
Pust.

Publicerad 2009-03-28 kl 13:03

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons