Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Lagerbäck har rätt - Fifa är helt snett på det

Så kom då beskedet om att Fifa seedar de eventuella play-offlagen till VM, enligt Kalle Anka-rankingen som är namngiven av ett läskföretag. Vilket inte är bra för Sverige om det blir en andraplats.

Motståndet kan bli grymt: Kroatien, Ryssland, Frankrike, Tyskland. Naturligtvis inte förvånande att Fifa tar detta beslut eftersom man givetvis vill ha de stora lagen i VM, och där ingår inte direkt Sverige.

Kalle Anka-ranking är det för att det är vänskapsmatcher involverade. De är inte tillräckligt bra grund för att seeda lagen och den har ju redan Fifa använt.

Och det är just det som Lars Lagerbäck har rätt i: man borde köra fri lottning mellan alla lagen eftersom VM-kvalgrupperna är baserade på Fifa:s Kalle Anka-ranknig och nu har ett gäng tagit sig hit.

I sämsta fall så borde Fifa kunnat ha berättat om denna seeedning i förväg, inför VM-kvalet, och inte ta ett beslut om detta knappa två veckor före avgörandet. Ja, ja, först ska Sverige till play-off innan man kan oroa sig för eventuellt motstånd.

Den svenska VM-kvaltruppen var som väntad och alla som skriker och undrar varför Henrik Larsson och Markus Rosenberg är med trots lite speltid – vem skulle ni ha tagit? Det är tunt med anfallare, minst sagt.

Rade Prica med 15 mål i norska ligan är det enda namnet som glimtar till för mig, och det kanske hade varit på sin plats…men samtidigt har han sällan satt fyr på landslaget. Jag vill ju alltid se Emir Bajrami men då till vänster.

Henok Goitom då? Han har varit skadad och sitter eventuellt på bänken i helgen, och det är första gången för säsongen och har alltså noll minuters speltid.

Dusan Djuric fick chansen att haka på. Kul och välförtjänt. Tror ända att han följer Danmark-Sverige från Parkens läktare.
Det är svårt att komma från ingenstans och spela en roll.

Kan inte se annat än att Henrik Larsson, lagkapten som han är, och Zlatan Ibrahimovic leder attacken mot Danmark. Detta är den elva Lagerbäck har i huvudet nu:
Isaksson – Nilsson, Mellberg, Majstorovic, Safari – R Elm, Svensson, Källström, Holmén – Larsson, Ibrahimovic.

En del av mina kollegor var trötta på Roland Anderssons förutsägbara angrepp på oss i mediapöbeln.
Kontentant är att vi inte fattar ett skit, men det gör Roland.

Bäst var jämförelsen med Playstation och Anderssons jobb, att när man spelar tv-spel kan man trycka på en knapp och få ändringar, annat i den riktiga fotbollen.
No shit, Sherlock!

I klass med det var att Roland Andersson, som även drog in Anna Anka i det hela, var att han gillar den här polariseringen av åsikter och störs inte det minsta av det…för att lägga till att han blir både förvånad och irriterad av det.

För egen del tycker jag att det är humoristiskt varenda gång som Andersson rider in och avlossar sina bössor.
Och att han just gör det, tyder på att han bryr sig förbannat mycket.

Sheriff Andersson drog även en lans för Malta-matchen, för Sverige tog ju trots allt tre poäng, och han förstod inte all negativism som mötte honom när han kom hem igen.

Självklart var poängen bra, men det var också det enda positiva med den hemska matchen. Det borde den frispråkige och rake Andersson också kunna säga.
Men då är puffrorna undanstoppade…

Publicerad 2009-09-30 kl 08:59

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons