POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
10å

Vill Patrik Andersson kliva in i MFF?

Så släppte Malmö FF nyheten om att Hasse Borg slutar som sportchef. Det gjorde klubben en fredag kväll vid 21-tiden, vilket är en bra tid om man inte vill ge utrymme till mycket reflektion eller sätt för medierna att gå vidare.

Var sak har sin tid, men Borg har gjort enormt mycket för Malmö FF av i dag och han fick för mycket skit när det gick dåligt. Undrar vem som drev den kampanjen? Ansvaret i en klubb börjar alltid högst upp och det är där det brister i MFF.

Utan Hasse Borg hade inte Malmö FF haft vare sig den arena man har i dag eller det nätverk av sponsorer eller de pengarna som trots allt är basen i klubben. Visst har även Borg gjort misstag – vem gör inte det? – men i spelarförsäljningar har han täckt upp med råge.

Kan inte säga att jag är förvånad att Borg slutar, ända sedan Pelle Svensson kom in som vd har Borgs dagar varit räknade. Vd:n försökte få in Patrik Andersson förra vintern och allt förnekande är bara undanglidande av ansvar. Det vet Svensson, Andersson och nu även hela MFF-styrelsen.

För Svensson agerade lite på egen hand och hade inte full uppbackning av hela styrelsen när han sonderade Patrik Andersson om att komma in i klubben som sportchef. Vd:n körde lite Bengt Madsen-freestyle, säkert med MFF-basens stöd, för att få in ikonen Patrik Andersson i klubben.

När Sydsvenskan röjde det hela valde Svensson att blåneka. Patrik Anderssons “inga kommentarer” till alla turerna räcker långt för mig, och från en källa i MFF-styrelsen har jag förstått att alla inte hade insyn i de olika turerna som Svensson körde.

Vad Hasse Borg kände då vet jag inte, men naturligtvis måste han funderat på stödet i föreningen. Han hade ju också gått från att vara allenarådande i klubben till att få en vd över sig – en förvandling som inte är lätt – och dessutom måste han insett att man såg över hans roll.

Frågan är om Borg inte är Madsens bondeoffer? Trycket mot MFF-basen har tilltagit även om den senaste raddan av segrar gör att de största protesterna kommit av sig. Till årsmötet i vinter kan Madsen nu kanske överleva om han kan hänvisa till att det skett förändringar.

Frågan är om Patrik Andersson är inne till dess? Om han vill är det givetvis så att han kan kliva in i klubben. Frågan är bara om han känner för det sett till de konstiga turerna i vintras? Eller sett till när det sonderades om han skulle gå in som tränare i samband med Sören Åkebys sista tid?

Fast det är klart, i och med att han inte rutit till mot Svensson, Madsen och de andra så kanske den gamle mittbacken haft en tanke på att han trots allt inte vill klubben illa.

Och att möjligheten till att kliva in i en ansvarig roll kommer någon gång.

Publicerad 2009-10-17 kl 14:57

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå