Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Djurgården förtjänar S1:an med det spelet

11å

Wow! Assyriska imponerade verkligen i den första kvalmatchen mot Djurgården och tänk att två sådana gamla profiler som Dennis Östlundh och Göran Marklund sänkte den forna storklubben på Södertälje Arena.

ANNONS

Trodde på ett annat scenario sett till att Djurgården tog sig samman i slutet av allsvenskan och kom med en uppåtgående formkurva efter att man klarat kvalplatsen efter tre imponerade segrar i slutskedet av allsvenskan. Var fanns det självförtroendet?

Ett kvickt, rörligt och säkert passningsspel från Assyriska kombinerat med vilja och självförtroende gjorde att det långa stunder bara var hemmalaget som dominerade. I Djurgården var det rörigt, trögt och det såg ut som om man saknade vilja och kraft.

Fullt rättvist slutresultat med 2-0 och det kunde blivit mer även om Dif hade en boll på Assyriskas mållinje. Skakande vad uddlöst Dif var. Tänk att göra den där bragden i slutet av allsvenskan, där Djurgården reste sig från de döda, och sedan vika ner sig i kvalet.

Visst, Assyriska ska åka till Stockholms Stadion. Inget konstgräs. Nerver. Ett Djurgården med kniven på strupen. Och så vidare. Ändå ser jag just nu inte var Djurgården ska hämta kraft, energi och inte minst kunnande i från. Sitter allt hos Mattias Jonson? Så kan ju inte fallet vara.

ANNONS

Sett till 90 minuter i Södertälje så förtjänar Assyriska platsen in allsvenskan 2010 och sett till att man klarade sin nolla intakt och ett mål på söndag tvingar Djurgården att göra fyra så ser det ljust ut för den unga klubben och tufft ut för 08-fotbollen.

Och egentligen tufft för allsvenskan som helhet. Publiksnittet kommer att dyka rejält om Mjällby och Åtvidaberg följs av Assyriska och sedan kan alla tjata på om myten att Södertälje-laget är ett publiklag. Till och med i hemmamatchen var det ju fler Dif-fans.

Undrar om Martin Åslund blir ännu populärare i Assyriska när han går ut och sågar klubben samma dag som kvalmatchen? Tajming, eller?

Publicerad 2009-11-04 kl 21:14

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto