Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Zlatans Q&A om Allbäck sa en del

11å

De svenska morgontidningarna DN, SvD och Sydis träffade Zlatan Ibrahimovic i Barcelona under torsdagen och det står väl klart att han funderar på framtiden i blågult, precis som Erik Hamrén sa i måndags.

ANNONS

Inga överraskningar där och bra också att kunna läsa att Hamrén sa att han inte kunde börja en presskonferens utan att gå in på det. Något de flesta nog är ense om hade varit en riktig dundertabbe.

Jag vet att en del medier redan skrivit att det är klart att han kommer tillbaka nästa höst för att spela EM-kval – men att det redan är bestämt tror inte jag ett dugg på och jag är inte alls säker på att det blir så.

Intervjuerna andas ju att han gett allt i blågult men inte fått så mycket tillbaka som han velat och även varit med länge i landslaget och att nu vill han satsa på annat. Dessutom är han ingen spelare som kör till han är närmare 40.

Klart är att Marcus Allbäck inte är något som lockar honom – vilklet jag skrev häromdagen och som fick många att kommentera och mejla och undra vad jag visste om det.

ANNONS

Ja, det räcker ju att plocka följande ur Johanna Garås intervju i SvD – klart bäst i klassen – där Allbäck kommer upp till diskussion på Zlatans initiativ:

Vad tycker du om Hamrén som ny förbundskapten?

– Jag kan inte så mycket om honom. Jag vet att han har varit tränare i Rosenborg och innan var han var i Danmark. Jag snackade lite med Lagrell som gav mig kandidaterna. Det blev Hamrén.

– Jag hoppas att han kan fortsätta med det som Lagerbäck har byggt upp, det som har gjort landslaget så pass bra. Det är därför vi har lyckats så bra för att vara en så liten nation. Sen om Hamrén vill ändra på allt – vilket jag inte tror – vet jag inte. Jag vet inte hur hans idéer är. Och sen är Allbäck assisterande, eller?

Vad säger du om det?

– Jag vet inte vad jag ska säga.

Är det bra eller dåligt?

ANNONS

– Jag vet inte om det blir seriöst.

Vad menar du?

– Allbäck har aldrig varit tränare, han är fortfarande aktiv. Jag vet inte.

Du låter kritisk?

– Jag vet inte om det låter seriöst eller inte.

Som sagt är jag inte förvånad eftersom Ibrahimovic och Allbäck knappast är killarna som hängt tillsammans. Snarare tvärtom. Och vill Hamrén satsa på Öis:aren kan det bli svårt med Barcelona-liraren.

Spännande att höra Zlatan gå rätt hårt åt Malmö FF och varken spel eller någon pengasatsning är aktuell i klubben. Och höra att han inte har kontakt med vare sig Balkan eller FC Rosengård som är de klubbar som slåss om honom gällande ursprunget.

Lite trist är det att Zlatan Ibrahimovic inte är med i Italien och Cesena på söndag då Erik Hamrén samlar landslaget för första gången. Inte minst för att få höra de italienska reaktionerna på den tidigare Inter- och Juve-stjärnans återkomst.

ANNONS

Nu blir det ett annat anfall och jag har redan slagit vad med TV4:s fotbollschef Emir Osmanbegovic om att Hamrén tar Sverige till EM 2012, och det även utan Zlatan Ibrahimovic i laget. En 500-lapp ligger i potten.

Ska bli lite udda med en ny förbundskapten som ar nya övningar och nya rutiner. Och om man kunde plocka Lars Lagerbäcks startelva på ett par kilometers håll är det annat med Erik Hamréns.

Nu tar jag ledigt lördag för att ta fakiren till Italien på söndag. Först blir det dock en klassisk skånsk gåsamiddag.

Apropå Lagerbäck var det lite skakande att höra hans bitterhet på förbundets Fotbollsforum i Malmö i tisdags. Ellinor Persson gjorde en bra intervju med honom och vilket hat han känner mot media.

Publicerad 2009-11-13 kl 17:28

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto