Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bomben: Lagerbäck tar över ÖSK

Lundhs blogg

Rolig intervju med Örebros jänke Alejandro Bedoya. Där en riktig bomb framkommer; visar sig att Sixten Boström slutat i Örebro och klubben har anställt Lars Lagerbäck som ny tränare. Wow! Stoppa pressarna. Undrar hur det gick till att man bytte tränare i smyg?

*****

Klart AIK är kraftigt försvagat numera, men försäljningen av Jos Hooiveld imponerar. Att få upp emot 18 miljoner kronor för en spelare man hittade i finska ligan för ett år sedan är grymt starkt.

Visst, AIK får bara behålla hälften men det var nog på tiden att Agent 03 tjänade lite pengar. Exempelvis har man torskat bra med pengar på Obolo, Valdemarin och “Nisse” Johansson som alla kom sommaren 2007.

Inget snack om att AIK behöver förstärka för att kunna hänga med i toppkampen även 2010. Minst en back och en anfallare. Frågan är bara nu om klubben scoutat bra nog för att lätt kunna förstärka.

Annons

Just nu känns det som om IFK Göteborg och Elfsborg står i en helt egen klass. Kan inte se någon utmanare.

*****

I slutet av november skrev jag att Kentaro köpt tv-rättigheterna till svensk fotboll. Philippe Huber berättade då att allt var klart men att han trodde förbundsbasen Lars-Åke Lagrell skulle dementera ett tag till. Nu har Lagrell bekräftat att han sålt rubbet till ett bolag han helst inte ville sälja till. Bara i svensk fotboll, bara i svensk fotboll.

Hubers polare Rune Hauge, som är Lagrells handplockade man att sälja tv-rättigheter, ville givetvis sälja allt till Kentaro eftersom då skulle ju hans bonus bli större.

*****

Hooiveld och Obolo. Philip Haglund till Heerenveen. Roni Porokara till Israel. Trist att profiler försvinner men svensk fotboll behöver få in stålar.

Känns skönt att veta vilken väska Haglund drar efter sig:

Annons

phillesvaska

*****

Gillar att Leeds står upp mot Jermaine Beckford. Två miljoner pund är inget jämfört med att komma ur helvetets som stavas League 1.

*****

Malmö FF:s vd Pelle Svensson är verkligen förtroendegivande. Först letar klubben manager och han talar mycket om det och nyligen sa Svensson att man var i slutskedet med flera kandidater. Några dagar senare skulle klubben inte ha en manager utan en sportchef…

Nu förstår jag varför det skar sig mellan Svensson och Hasse Borg. En som inte kan riktigt och ett proffs.

*****

Fredrik Ljungberg riskerar att bli lockoutad. Hade varit coolt om han gjorde en “Foppa” och spelade gratis för Halmstads BK.

*****

Elfsborgsbossen Bosse Johansson är glad i dag. Han har fått biljett till Leeds-klacken på White Hart Lane för FA-cup mellan Tottenham och Leeds. Given tvåa?

Annons

*****

Vintern i 08-land håller på att knäcka mig. Var är den skånska vintern när den behövs som bäst?

*****

Har fått mycket skit för att jag tog upp VM i Sydafrika efter attacken i Angola. Heter att man är rasist bara för att man gör det. De sämsta invändningarna är de som drar upp oroligheter i Kosovo och Georgien och säger att ingen ifrågasätter mästerskap i andra länder i Europa för den delen.

Självklart brottas Angola och Sydafrika med helt olika problem och ligger långt i från varandra men fattigdomen och efterföljande våld och korruption förenar tyvärr dem med många länder i Afrika. Och även om Sydafrika varit självständigt sedan 1910 hölls ju de första riktigt fria valen för blott 15 år sedan. Kan inte förstå upprördheten över att VM blir en fråga som kommer upp efter den tragiska attacken på Togo-spelarna.

Annons

Fotbollen i Afrikanska Mästerskapen är annars som vanligt: helt oberäknelig och rätt häftig att kolla på. Angola-Mali var bland det värsta jag sett, åtminstone sista kvarten när 4-0 blev 4-4.

Kul med IFK Norrköpings Russel Mwafulirwa som slog till. En försäljning av honom kanske kunde lyfta klubben?

*****

Lockout? Hasse Backe har inte flyt.

Publicerad 2010-01-12 14:12

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto