Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Här är min elva - och Hamréns

Lundhs blogg

Erik Hamrén tror på Anders Svensson på onsdag. Jag är skeptisk. Han hade grymt ont och får han inte på sig dojjorna i dag så är det väl dumt att köra på onsdag. Vad jag förstod kan han knappast träna i morgon heller.

Efter ett rätt hårt pass under söndagen var det mer taktik, genomgång och att lära sig Hamréns spelidé när det handlar om försvar. På slutet körde man spel och då var det två elvor och sett till det så tror jag vi får se detta gäng på onsdag:

Daniel Örlund – Mikael Lustig, Per Karlsson, Tom Söderberg, Mikael Dorsin – Samuel Holmén, Sebastian Eriksson – Guillermo Molins, Pontus Farnerud, Emir Bajrami – Daniel Larsson.

För egen del hade jag kört:

Daniel Örlund – Mikael Lustig, Michael Almebäck, Joel Ekstrand, Mikael Dorsin – Samuel Holmén, Sebastian Eriksson – Stefan Ishizaki, Pontus Farnerud, Emir Bajrami – Alexander Farnerud.

Annons

Det bygger på att Anders Svensson är skadad och inte kan spela. Annars hade han fått kliva in i laget och Pontus Farnerud hade fått ta steget ut. Gillar tanken på Svensson lite längre fram i planen – även om jag vet att han och Hamrén är ense om att han ska spela som en av två defensiva.

*****

En hel del roliga stories på läktaren. Underbart att höra Lasse Richt nu bekräfta att Henrik Larsson ville åka hem från VM 2002 för att det var för många fotografer på golfbanan. Snacka om rubriker då.

Det hela ledde till en palaver även 2004. Då skulle Larsson skyddas från oss i presspacket och han fick gå ut först på banan. Vi i presspacket skulle stå vid ett helt annat hål och få plåta och snacka med några av lirarna för att kunna göra några harmlösa jobb på det.

Problemet var bara att personalen på landslagets hotell ställde oss vid fel hål – och det var just dit Larsson kom med sin golfbil.

Annons

Det kunde slutat som med Tiger Woods och hans fru och en golfklubba, där jag var Woods, Lasse Richt var Elin. För landslagets fotbollschef blev vansinnig när han såg oss vid hålet och kastade sig ur den rullande golfbilen och tokrusade med höjd golfklubba. Nu lugnade han ner sig i tid. Hade annars kunnat bli fina rubriker, det med.

*****

Svininfluensan har även kommit till Oman:

Varning, varning, varning - så undviker du smittan.

*****

Att åka taxi i Oman är en upplevelse. Livet som insats och 200 spänn i timmen så får man flyga fram med äldre herrar i kaftan. De må klä sig lite ålderdomligt men de ringer och smsar mitt i rejset och använder sig av hela vägbanan – när de tar körkort i Oman verkar de lära sig att heldragna linjer är något att korsa.

*****

Svenske kung Carl måste vara nöjd med sin tid i Oman. Förstasidan varje dag hittills och mer vänlig rapportering om planterade träd. Inget Johan T Lindwall-stuk a la Victoria rasande för att Carl Philip dejtar Slitz-brud.

Annons

Ännu en förstasida med den svenska kungen som är i Oman som scout.

Publicerad 2010-01-18 18:08

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto