Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Tar Bajrami och Lustig chansen?

Lundhs blogg

Startelvan är släppt, lite senare än tänkt efter den jobbiga resan från Oman och den uteblivna träningen på matcharenan på fredagen. Blev den elva vi trodde på i Fotbollskanalen On Tour i går kväll:

1 Johan Dahlin – 2 Mikael Lustig, 5 Joel Ekstrand, 6 Michael Almebäck, 10 Emil Johansson – 8 Anders Svensson, 14 Samuel Holmén – 16 Stefan Ishizaki, 19 Alexander Farnerud, 17 Emir Bajrami – 21 Mathias Ranégie.

Vilken signal av Erik Hamrén till Mikael Lustig och Emir Bajrami. De enda förutom lagkaptenen Anders Svensson som får starta bägge matcherna. De har en fot inne i det riktiga landslaget och en vass insats i eftermiddag mot Syrien och de lär vara med mot Wales.

Gillar även att Joel Ekstrand får spela. Vilken lirare som är skicklig med bägge fötter och kan han bara se till att ta det på allvar så kan han bli hur bra som helst. Han har ödet i sina egna fötter…och sedan gillar man ju alltid en kille med glimt, som när vi råkade släntra genom flygplatsen bredvid varandra skämtade han med de andra: “Far och son”. Vi är ju lika, enligt de många mejl som både han och jag fått. Men nej, vi är inte släkt.

Annons

*****

Vet väldigt lite om Syrien som inte släppt någon trupp. Klart är att det blir match här:

Dagens matcharena: Abbasiyyin Stadium.

Det heter utsålt, men samma källa sade att det skulle komma 10 000 i Oman så…

*****

Flygfärden mellan Bahrain och Damaskus är en sådan jag aldrig glömmer. Kulturkrocken mellan 2010 och närmare 100 pakistanska bybor, på väg till den “heliga staden” och antagligen på ett flyg för en av de första gångerna i sitt liv, var rätt kraftig.

Dessutom får ju inte kvinnorna sitta bredvid andra män, så det var ett kraftfullt omflyttande innan planet kunde komma i väg. Och de hade inte järnkoll på boardingkort och språk och annat. Och man undrar om de inte hade getter med sig i packningen för det var rätt kraftiga dofter och de kan lätt sammanfattas som annorlunda.

Men vad är det Roland Andersson brukar säga? Allt är inte som hemma i Svedala. Det har han ju rätt i. Nyttigt att se givetvis, men kanske inte optimal uppladdning inför en landskamp. För när ledarna satt framför skynket så satt spelarna i apklass med oss i presspacket och alla pakistanier på väg till den heliga staden.

Annons

*****

Om ni ska till arabvärlden, ta ett annat pass om du har en israelisk stämpel. Jesper Hussfelt hade det och han hade en svettig gårdag i de olika kontrollerna, men likt en Houdini tog han sig in i Syrien och kommenterar trots allt dagens match.

*****

Syrien andas gammal öststat i allt från arkitektur, trafikleder och känslan på stan. Inte konstigt eftersom landet alltid var tajt med det gamla Sovjetunionen och fortfarande är en enpartistat, om än maskerad till en republik, där dock makten går i arv.

Inget jag går i gång på.

Men när vi i går kväll åkte en gammal chaffisstyrd PLO-merca, med läderklädsel som knarrade skönt, var det som att vara med i en thriller av Jan Guillou. Väntade nästan på ett bakhåll. Och när jag vaknade mitt i natten av att det knäppte konstigt i rummet var jag helt säker på att det var den syriska säkerhetspolisen som läst min twitter och nu skulle föra bort mig.

Annons

Inget hände dock – fast de verkar inte gilla sociala medier för det är mycket blockat som Facebook, youtube och så vidare. Ekwalls blogg är dock godkänd.

*****

Lars-Åke Lagrell bjöd presspacket på middag i går kväll. En cool restaurang i “Gamla Stan” i Damaskus där det bjöds på förrätter av världsklass. Röror, inlagda grönsaker och nybakat bröd. Fantastiskt. Nersköljt med öl och vin. Därefter cous-cous i tomat och grillad kyckling och oxkött. Enormt gott, det också. Därefter enorma fat med arabiska bakverk…men de höll inte samma höga klass. Araberna kan mycket men inte efterrätter eller kaffe.

En förbannat rolig kväll med många skratt och en hel del gamla historier. Men även lite tuffa frågeställningar.  Vi snackade journalistik och Bladets kampanj mot Svensson, tv-avtal, Lagrells man Rune Hauge, Bengt Madsen (tre gånger var han uppe och Lagrell kallade honom “fanskapet”), Hauges bolag Profile Media som ju även sålde hockeyn, antalet mobiler Philipe Huber har, om hur vi definierar en lögn, Hamrén och Rosenborg (Lagrell kallade klubbens boss Skutle för “olyckan”), Roland Anderssons Saudiarabien-turer och pergamentrullen, Svennis och hans agent Lars Sternmarker , Lars Lagerbäck och hans integritet och så vidare.

Annons
Publicerad 2010-01-23 10:45

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto