Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Kom tillbaka Viking Line, allt är förlåtet

11å

Allsvensk upptaktsträff i Örebro under måndagen på något de döpt om till Conventum. En minst sagt seg tillställning. Ledsen, men det tog aldrig fart och även om man saknar Janne Andersson, den förre HBK-tränaren hade humor, så funkade inte formen i dag.

ANNONS

Jag kan faktiskt inte sätt fingret på vad det var som brast. Det lyfte aldrig, helt enkelt. Alla gjorde säkert sitt bästa, men det var för tamt, trist och tröttsamt. Jag saknade något som sprakar. Jag saknade lite utspel från tränarna. Jag saknade lite debatt.  Jag saknade lite hetta.

This is the fucking allsvenska…då bör vi kunna bjuda till lite. Varför ska vi annars lägga en dag i Örebro ihop? Inte så att alla här saknar grejer att stå i dagarna före premiären.

Och ovanpå det så drog den lokale komikern Peter Flack, som enligt Pierre var stor på 1980-talet, ner nivån under lunchen…med skämt om att damlaget ville ha ett skjut och därför var det bra att byns fotbollslag gått ihop med skytteklubben.

Nästan så att jag ville gå hem och duscha efteråt.

När jag satt på kongresshallen i Örebros centrum längtade jag tillbaka till mina första upptaktsträffar på Viking Lines båtar. Även om Lars-Gunnar Björklunds utfrågningar knappast höll toppklass så hettade det till på ett eller annat sätt i salongen.

ANNONS

Det fanns något speciellt att man var instängd på en båt ihop, och att ingen kunde fly. Jag överdriver säkert, men det kändes mer spännande då, även om snacket säkert inte var vassare, men man mindes i alla fall något när man vacklade av färjan nästa dag.

Jag får även erkänna att det oftast var i baren efteråt som det rasslade till. Som när en fotograf rök ihop med en allsvensk tränare på dansgolvet efter att en journalist däckat – och en av Sveriges största fotbollsledare (rätt på hugget) sprang för att hämta hjälp och fick en spark i skrevet av en dörrvakt.

Det var då Västerås tränare Lennart Liston Söderberg hotade att skalla mig på toaletten efter att jag frontat honom om hans utspel om ariskt lag och DN-legendaren Berndt Rosqvist läxade upp mig för att jag inte hälsade ordentligt och Bajen-basen Göran Paulsson satte en Ica-kasse mat i vad mot någon annan journalist.

ANNONS

Reine Almqvist och Åge Hariede käftade om att Helsingborg var på korpnivå när norrmannen tog över efter Almqvist. Det var en dramatisk scen i nattklubben i ena hörnet av båten. Dagens förbundskapten Erik Hamrén var i dispyt med Karlskoga-journalister ena året, och Stefan Söderberg, som sparkat honom, ett annat år.

Ja, det här var före bloggarnas tid och mobilkamerornas tid och det hade nog inte kunnat hända längre, även om jag inte varit kvar på middagen på många år, men just i dag känns det lite mer lockande. Något att minnas.

Publicerad 2010-03-08 kl 19:25

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto