Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Hur kan Blåvitts alla krigare sakna attityd?

Lundhs blogg

Min guldfavorit IFK Göteborg har gått ner sig alldeles väldigt. Nu senast pisk i Trelleborg mot ett lag som saknade elva spelare och det efter en första halvlek som de blåvita spelarna knappast vill se igen, även om nu Stefan Rehn och Jonas Olsson tvingar dem.

Värst för IFK är väl att spelarna saknar rätt attityd, enligt Rehn. Särskilt eftersom laget nu är fullpackat av krigare och det är rätt ont om kreativitet. När man saknar formidable Tobias Hysén så finns det ingen spets och kreativiteten är det mest Thomas Olsson och Stefan Selakovic som står för. Det andra väger för lätt i den grenen, det borde Rehn se.

Gillar hårda och slitstarka mittfältare som Gustav Svensson och Sebastian Eriksson men ser man vad som omger dem i försvar, mittfält och anfall är det inte konstigt att spelet haltar, däremot är det grymt underligt att man saknar attityd.

Pär Ericsson är inte alls den spelare som IFK behövde. I fjol fick han mycket bra bollar av Wanderson, i år har han emellanåt en annan roll och han får inte heller någon bra service. Erik Lund har tok för mycket boll för min smak, där saknar jag Adam Johansson.

ANNONS

Givetvis finns det ingen quick-fix och självklart är det rätt av Håkan Mild att predika tålamod. Trots allt har tränarparet uträttat mycket med laget och dessutom utvecklat spelare som kunnat säljas vilket gett IFK en stabilare finansiell grund. Robin Söder är på väg tillbaka, även om man inte kan sätta allt hopp till honom.

Ändå är min känsla att klubben behöver leta efter en mer kreativ spelare som har Rehn/Olssons förtroende. Dagens krigare lär inte ta hem något SM-guld som jag trodde och många i 031-området hoppades.

*****

Amerikanska ESPN ska revolutionera tv-sändningarna av den engelska FA-cupen. Man vill komma närmare spelare och ledare. Ryktas att de vill göra om TV4:s klassiska intervjuer av målskyttar…eller kanske inte.

Vill se hur Sir Alex reagerar på det förslaget. Mitt tips: han tänder eld på det med en trimmad hårtork.

ANNONS

*****

Liverpools ägare säljer klubben. Äntligen, säger nog de flesta fans sett till att jänkarna knappast varit en succé. Frågan är bara vad som kommer istället? Klubben behöver en hel del cash för att kunna hänga med i toppen med en ny arena på agendan.

*****

Kung Artur “Lilla Sportspegeln” Ringart tog hem ett Guldägg i natt. Grattis Kung Artur.

*****

Vulkanutbrottet på Island skrämmer mig på riktigt. Tänk om det är början på slutet? På apokalypsen? Tänk om vi aldrig får se Leeds i Premier League igen? Det är skakande.

*****

Så förbannat kul att få sådana här mejl:

Hej Patrick och Olof.
Vill bara tacka för ett helt makalöst bra Ekwall vs. Lundh med John Guidetti. Tänkvärt och intressant med en möjlig stjärna i sin linda…men kanske framför allt – fruktansvärt roligt. 00.41 är klockan och jag som ska upp tidigt. Har precis sett programet och extramaterialet. Fem plus. Minst.
ANNONS
Keep up the good work. David Bröms, Piteå.

Att döma av Ekwall vs Lundh på facebook är programmet minst sagt uppskattat. Missa inte John “Big Tasty” Guidetti på plats i studion:

*****

Måste damma av en klassiker från Resume sommaren 2007 som en läsare mejlade. Den piggar upp så här när det är helg.

*****

Det är först när man följer med sina barn till olika idrottsaktiviteter i Stockholm som man inser att det bästa är att flytta. Träningstiderna på det fåtalet anläggningar som finns är en parodi. Tror klubbarna att vi föräldrar bara rullar tummarna?

*****

Djurgårdens Stefan Alvén menade att det var okunnighet när folk inte fattade hur bra de nya finnarna var. Än så länge sedan har de knappast övertygat, finnarna då alltså.

*****

Conny Karlsson och Reine Almqvist. Är det guldduon i höst?

Publicerad 2010-04-16 13:13

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto