Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Tänk om Inter snuvar Zlatan på Champions League

Lika oförklarligt som att FC Barcelona med Lionel Messi i spetsen kan leka bort Arsenal helt i en kvartsfinal, och där och då känns helt oslagbart, lika oförklarligt är det att Inter fullkomligt äger matchen mot det spanska storlaget i den första semifinalen i Champions League.

Okej för att 3-1 målet var offside, men egentligen ska Victor Valdes vara glad att han slapp hämta ut bollen fler gånger ur nätet. Herregud, det var otroligt hur taggat, tänt och tajt Inter var och inte ens ett tidigt baklängesmål fick laget ur spår. Istället så bara fortsatte man att ösa på framåt och slog inte av på takten.

José Mourinho såg med sin taktik till att varken Messi eller Xavi fick utrymme att skapa tillräckligt med skarpa chanser. Och när sedan Barcelona-spelarna bakåt visade sig mer än lovligt naiva (Dani Alves tokrusning i samband med 1-1, typ) så kunde SneijderMaicon och Milito se till att det är fördel Inter i kampen om en resa till Madrid.

Zlatan Ibrahimovic fick starta men det var ingen rolig match för svensken. Han var väldigt orörlig det kan väl inte ha varit Pep Guardiolas direktiv, eller? Han kommer inte att bli godkänd i de spanska blaskorna, Tänk om nu Zlatan blir snuvad på “den där jävla Champions”  av den klubb som han lämnade för att just vinna “den där jävla Champions”.

Bara tanken måste ge honom ångest. Att dessutom bli utbytt i Milano och då mot en back när Barcelona jagar mål…ja, ni fattar, det var ingen rolig kväll för “Ibra”.

Inter är nära final, och hade det inte varit Barcelona på andra sidan hade jag varit rätt säker på det italienska laget. Nu ser jag fram emot returen, då måste ju Messi o Co kliva fram och det brukar bli underhållande.

*****

Efter seger med 2-1 i derbyt mot Malmö FF har Helsingborgs IF nu ryckt till sig en rejäl serieledning. Fem pinnars fördel till MFF och Mjällby som skuggar närmast i tabellen. Hastigt och lustigt känns HIF post-Henke plötsligt en riktig guldkandidat.

Fascinerade att när en av svensk fotbolls giganter slutar så växer en hel del av de andra spelarna. De har väl blivit tvingade att ta ett större ansvar, och dessutom är spelare och tränare nog ense om att spela mer cyniskt och enkelt än man var under Larssons tid i klubben.

Ska erkänna att jag aldrig trodde på toppstrid för HIF. Att Marcus Lantz och Christoffer Andersson var vassa, det visste jag, men jag trodde inte att Erik Edman skulle komma upp i så hög klass direkt och inte heller att nyförvärv som Gashi och Lindström skulle ta så dominanta roller eller att ynglingar som Joel Ekstrand, Marcus Nilsson och Pär Hansson skulle spika igen. Och ett topplag med Erik Sundin på topp, nej, det lät inte troligt, men han gör det enormt bra.

Gamle Conny Karlsson, uppbackad av Reine Almqvist, har fått till ett ruskigt starkt lagbygge som visar upp en  imponerande effektivitet och det var nog få förutom Lars-Åke Lagrell som tippade HIF i toppen. Men det enkla och beprövade 4-4-2-receptet funkar än.

Visst, det har bara gått sju matcher, men sex segrar, en oavgjord och 11-2 i målskillnad kan man inte ta bort från ett HIF som kombinerar en säker defensiv med tillräcklig spets framåt. Just pressen som man utsätter motståndarna för är vinstgivande.
Mot Malmö var det egentligen inget snack. HIF reste sig efter tidigt underläge på en feldömd straff och bara skapade lägena som gav 1-1 och 2-1, och det var bud på 3-1 flera gånger. Man höll oftast MFF:arna under kontroll genom sin hårda press och de ljusblå hade sällan tid att vända upp och få till ett spel. De få gånger som man kom igenom så fanns Lantz, Ekstrand, Nilsson, Hansson på rätt platser.

Okej för att skadorna under första halvlek på Edward Ofere och Ricardinho skakade om Malmö FF och Roland Nilssons lag saknade bägge. Men det var en större skillnad på lagen än vad 2-1 visade. HIF årgång 2010 är långt från det lirande laget, man gör sällan mycket mer än vad som krävs för att ta ledning och sedan hålla den, och det kan räcka långt.

Givetvis kan man inte glömma att det återstår 23 omgångar och frågan är hur HIF klarar skador? Om exempelvis Lantz får problem och försvinner blir det ett enormt hål på mitten som ingen på bänken fyller ut, men det är knappast lönt att oroa sig om det nu för alla hoppfulla HIF:are – utan de ska bara njuta.

*****

Inte utan att jag lider med Åtvidaberg som äntligen gjorde mål i allsvenskan, och till slut fick in tre mål i matchen mot Djurgården. Tyvärr var det två självmål och det blev ny förlust för bruksgänget.

*****

Otroligt med närmare 8000 medlemmar i Fotbollskanalen Europas facebookgrupp. Även Ekwall vs Lundh med närmare 3000 och 3500 för Fotbollskanalen.se är grymt starkt.

*****

Bara att buga för Hammarbys superba publiksiffra. Över 11 000 åskådare i hemmapremiären mot Sundsvall trots förlust mot Ängelholm i premiären. Hög allsvensk klass på den siffran.

Linus Hallenius värvades för att hjälpa Bajen att hänga kvar i fjol, nu kanske den förra GIF-anfallaren istället hjälpa den tillbaka och mot sin gamla klubben fortsatte han att visa sitt kunnande framför mål.

*****

Vilken ruggig härva med minderåriga prostituerade som Franck Ribery är anklagad för att vara inblandad i.

*****

Under ett kort inhopp för BP visade John Guidetti att han kan mer än snacka. Gött. Svensk fotboll behöver den typen av profiler.

*****

Steven Gerrard gör nu som Torres och Benitez – han kräver tunga värvningar. Blir en rejäl utmaning för Liverpools nya ordförande att hitta investerare som är beredda att lägga in den typen av stålar.

*****

Kim Källström är näste svensk som kämpar för en plats i Madrid-finalen. Hoppas han får chansen från start mot Bayern och gör en starkare insats än Ibrahimovic.

Publicerad 2010-04-20 kl 22:50

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons