Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Zlatans facit skojar man inte bort

10å

Zlatan Ibrahimovic har inte haft så stor del i de sista segrarna för Barcelona i ligaspelet men det är klart att han med sina 16 mål har del i ligatriumfen. Det var ett mäktigt firande på Camp Nou och sett till allt som var förberett i form av ljusspel, fyrverkerier och band så måste klubbens ledning varit rätt övertygad om att vinna ligan.

Zlatan har nu vunnit ligan sju säsonger i rad för Ajax, Juventus, Inter och Barcelona och det är ett facit som inte går att skoja bort. Han är en vinnare, men så ifrågasatt som han är i dagens Barcelona har han inte varit sedan första säsongerna i Ajax. Frågan är vad som händer?

ANNONS

Det bästa är naturligtvis att han biter ihop och hänger i och försöker kriga sig tillbaka in i laget och visar upp det jobb som han lade ner första månaderna i Barcelona. Ett skifte nu kan i princip bara bli ett steg ner, som exempelvis till Manchester City (bara Europa League) eller Juventus (inte ens Europa League). Dessutom vore det en prestigeförlust.

Fast om Pep Guardiola är rak om att Zlatan Ibrahimovic inte är den han kommer att satsa på och David Villa samtidigt är på ingång finns kanske inget val. Och då undrar jag hur många klubbar som är beredda att plocka upp hans lön 100 miljoner kronor i fyra-fem år? De är inte många. Sedan kan Mino Raiola säga vad han vill.

Mitt tips att detta blir en följetong den närmaste tiden, och sett till att det var länge sedan som Zlatan själv uttalade sig om framtiden så vore det kul att få ta del av en intervju med honom. För det måste svida att vara bänkad för en spelare som siktar på Ballon d’Or.

Det är inget lätt beslut för Zlatan, för han fyller 29 år i höst och han har inte så många år kvar på den yppersta toppen och chansen att vinna “den där djävla Champions” lär vara störst i Barcelona oavsett vilka klubbar som jagar honom. Fast om den spanska storklubben vill skicka honom kan han knappast välja att stanna kvar och det beslutet blir vägledande.

ANNONS

Men vad sa Zlatan till Pique?

*****

Tur för allsvenskan att Helsingborg förlorade i Kalmar. Försprånget hade kunnat bli för stort, åtminstone för alla som inte är HIF-fans.

Men målet, ja, stackars Holgersson.

*****

Inter vann som väntat serie A och kan nu gå för trippeln på lördag, precis som motståndarna Bayern München. Men det tyska storlaget har inte en lika nonchig tränare som José Mourinho. Han är bara för iskall och jag fattar att folk restar sig på honom.

Intervjun i bussen efter andra raka ligasegern är fantastisk. Bara sättet att nonchigt ligga i ett säte och låta sig intervjuas:

*****

Leeds United upp i Championship. Philadelphia Flyers nu i semifinal i Stanley Cup efter en makalös vändning mot Boston. Vad ska hända härnäst? Klimatkrisen löst?

Publicerad 2010-05-17 kl 00:45

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto