POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
10å

Missa inte chansen att lära känna Martin Olsson

Rätt länge sedan jag propagerade för att Martin Olsson skulle få chansen i A-landslaget. Trodde att han skulle få följa med mot Wales, men icke, och Marcus Allbäck kollade inte in honom förrän i säsongens sista ligamatch och sedan slank han in i truppen mot Bosnien.

Oerhört kul att se Blackburn-spelaren göra en så sjysst debut. Två mål och det kunde blivit ett tredje. Att han sedan “snodde” ett mål från Wernbloom är bara att köpa. Så är det när man är ung och sugen…även om en offsideavblåsning hade varit lite svår att förklara bort.

Olsson är dessutom en riktig artist – vilket ni kan se i torsdagens gästspel i Ekwall vs Lundh:

Otroligt att han var ute på plan i paus och sköt upp t-shirts till publiken. Sannolikt den första landslagsman som gjort något liknande. En artist helt enkelt.

*****

Jag vet att bengaler är farliga, men de är ju så häftiga att se på läktaren. Grym insats av de bosniska fansen på Råsunda. De gjorde att matchen fick känslan av en avgörande tävlingsmatch. Kan inte tro att det bara var 22 000 där. Det var ett mäktigt tryck.

Undrar hur många svenska fans där var? 4-5000 ? Svensk fotboll är i en nedåtgående spiral, en förbannad tur att landslaget vann på det sättet.

****

Kim Källström var inte hundra som släpande forward.

*****

Underligt att när fotbollskanalen.se häromveckan avslöjade att Hammarby var hotat av konkurs så viftade vd:n Åsa Sånemyr bort det. I lördagens DN säger samma person att man måste ta konkurshotet på allvar. Det svänger om Bajen.

Inser även att Hammarby är i riktig brygga när spelarna springer ärevarv på Söderstadion efter 2-0 mot Väsby.

*****

Snacka om att Marcus Berg behövde det inhoppet. Ett assist och ett mål på en kvart.

*****

Äntligen är John Guidetti i U21-landslaget. Ett steg på vägen. Även Jiloan Hamad, Ivo Pekalski och Linus Hallenius är med nu när återbuden duggar tätt.

*****

Såg Zlatan Ibrahimovic matchen? Hade varit intressant att höra hans analys av fajten, och även om han kunnat se sig i en roll som tia eller nia? Gärna även hört hans syn på relationen Marcus Allbäck. Om nu Zlatan läser och är sugen på att mejla…

Eller snackar Zlatan med Mino Raiola om agentens senaste utspel. Ja, ja, Raiola är ingen diplomat direkt och Pep Guardiola verkar inte ha uppskattat hans tidigare utspel. Får se om detta uttalande har någon effekt. Och om Zlatan backar det eller ej.

Zlatan fortsätter att kopplas ihop med klubbar, men jag kan inte förstå om han flyttar till Manchester City. Okej för att lönen blir astronomisk och att Roberto Mancini är en tränare han känner, men klubben spelar bara i Europa League. Frågan är också om hans kropp klarar spel i England?

Publicerad 2010-05-29 kl 22:24

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto