Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Klarar Team tiki-taka favorittrycket?

Lundhs blogg

Nytt Ekwall vs Lundh on Tour från en skakig balkong i Kapstaden (kolla in skräcken i Ekwalls ögon när det smäller i balkongdörren). Vi går igenom kvartsfinalerna, Paris Hiltons röka, den sydafrikanska attacken på Lagerbäcks kläder samt meddelar vinnaren av en Ekwall vs Lundh-vuvuzela och bjuder på en ny fråga. Kolla in programmet:

*****

Det är alltid en styrka att vinna när man inte spelar på topp och sett i det perspektivet var Spaniens triumf över Paraguay något som alla fans av tiki-taka-landslaget kan ta till hjärtat. Men, men, men, det var ingen övertygande insats och man kan lugnt säga att Team tiki-taka hade lite nödvändigt flyt med domsluten, och det har ju alla de stora lagen.

Paraguay borde fått göra 1-0 och även fått slå om sin straff, men det är sådan fotbollen är. Men det spanska segermålet satt långt inne via stolparna och bara ett svagt avslut på slutet av Santa Cruz förhindrade en förlängning. Återigen var det denna David Villa som högg när han fick chansen och fixade en plats i semifinalen. Imponerande.

Annons

Jag gillar ju tålamodet i Team tiki-takas possessionlirande men under gårdagen blev det väl trubbigt. Bollen gick runt och sedan försökte en av mini-killarna avgöra på egen hand. Att Fernando Torres fortfarande får starta matcher är en gåta, särskilt sett till att Llorente borde ha kunnat vinna en del av kamperna i luften mot de hårda backarna i Paraguay och öppnat för ett alternativt spel.

Nu väntar ett pånyttfött Tyskland i semifinal, ett lag som verkligen lyft “the Twenty Ten Fifa World Cup” med sitt härliga, frejdiga, löpvilliga och kollektiva spel. Men de som snackar om en moralisk final är snett på det, för det finns inga moraliska finaler. Både Spanien och Tyskland har faktiskt förlorat varsin match, till skillnad mot Holland, Uruguay och Nya Zeeland (!).

Ser verkligen fram emot returmatchen från EM-finalen och jag tror inte Team tiki-taka kan rulla runt bollen på det vanliga sättet när Bastian Schweinsteiger o Co kommer rusande i jakt på jabulanin. Sedan har inte Puyol och Piqué övertygat när man satt dem under mer tryck. Det kommer de att få uppleva på onsdag kväll och i dagsläget är tyskarna svaga favoriter, även utan Thomas Müller.

Annons

Oscar Cardozos tårar var förståeliga sett till den tama straffen.

*****

Zlatan Ibrahimovic till Milan på avbetalning. Skakande utveckling. How the mighty have fallen. Om han nu sett något av VM så kan det inte vara kul att se David Villas framfart.

*****

När vi käkade frukost ihop med de bakfulla (och rätt tystlåtna) argentinska fansen så kom TT:s Niclas Green släntrande till frukostbuffén. Han var lika chockad över att se oss på Fountain Hotels & Suites vid busstationen i Kapstaden som vi var överraskade över att inte vara ensamma på detta makalösa hotell.

Fast den värsta chocken fick vi: han betalar hälften mot vad vi slantar och kände sig ändå lurad. Många varnade för kriminaliteten i Sydafrika, men de enda som rånat oss hittills är hotell och flyg och Fountain Hotel är i klass med Boer-familjen som stuvade in oss hos grannarna.

Annons

*****

I dag är jag tacksam att jag inte tillhör det brasilianska landslaget som återvände till ett kaos:

[youtubeplay id=”j5OV5OzKLCE” size=”large”]

Felipe Melo var med och hans farsa hämtade honom. Julio Cesar blev hämtad av sin mamma och den gråtande målvakten i mammas famn är starka bilder.

*****

För 349 år sedan var holländaren Jan van Riebeeck den första europé att kliva i land i Sydafrika, och han grundade då Kapstaden. Holland kan alltså känna sig som hemma på tisdag kväll.

*****

En mellandag för oss VM-nomader och reseledare Ekwall styrde upp oss i vindistriktet utanför Kapstaden. Mäktig natur och staden ligger verkligen häftigt omringat av bergen och med havet som fond. Förstår alla som talat varmt om denna stad.

Hamnade till slut på en lummig vingård och förutom en best till hund, som hade slukat mig i två tuggor och Ekwall i en, så var det ett skönt break. Lunchade länge och väl och även om det gick mer än ett dagstraktamente på den trerättersorgien så var det bara att tugga i sig:

Annons

*****

I Sydafrika lever en massa pensionerade gamla varumärken ett härligt liv:

Publicerad 2010-07-04 18:50

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto