POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Varför ställer ingen Pep till svars?

Ryktena om Zlatan Ibrahimovic och en eventuell flytt dör inte ut. Än är transferfönstret öppet ett par veckor till och det kan bli en ny klubb för honom. Tror trots det inte på en flytt för anfallaren sett i perspektivet att det vore en grym prestigeförlust för Zlatan att tvingas lämna den spanska storklubben mot sin vilja.

Trots allt har han fyra år kvar på kontraktet och både agenten Mino Raiola och Zlatan själv har sagt att han ska stanna oavsett. Känslan är att FC Barcelona på olika sätt ligger bakom kritiken mot sin anfallsstjärna i den spanska pressen och det sätter fart på rykteskarusellen.

Ändå är jag förvånad över att den spanska pressen inte går hårdare åt Pep Guardiola. Om det nu är så att Pep inte anser att Zlatan ska vara kvar så måste man ju undra hur Barcelona-tränaren tänkte när han lade över 700 miljoner kronor på att köpa anfallaren och gav honom runt 100 miljoner i årslön i fem år. Det är en förbannat stor investering att bara vilja skicka i väg efter en säsong.

För ingen kan säga att Zlatan under sin första säsong i Barcelona uppträtt på annat sätt än han gjort under hela karriären. Han är en spelare som står för spektakulära insatser och där emellan inte alltid jobbar livet ur sig och som vill vara den stora stjärnan i klubben. Zlatan tar dessutom inte alltid så många fångar i omklädningsrummet, och hans agent Raiola har aldrig tagit en fånge.

Sett i det perspektivet så verkar Pep Guardiola ha gjort förbannat dålig research inför en investering på 1,2 miljard, och som han nu ger upp efter bara en säsong. För han försvarar överhuvudtaget inte sitt dyraste spelarköp, utan snarare tvärtom med sina lama uttalanden och sitt sätt att markera avstånd.

Som jag skrivit hela tiden: jag hoppas att Zlatan stannar och visar Pep Guardiola vad han kan – och sedan drar på sina egna villkor. För den alltid så hyllade Pep Guardiola har i det här fallet gjort fel och verkar sedan bara vilja distansera sig från problemet. Svagt ledarskap.

*****

Ola Toivonen har onekligen fått en rivstart av säsongen och ser ju grymt vass ut. Ändå är jag skeptisk till Liverpool eller Tottenham i det här läget, särskilt sett till att han slagit sig in i landslaget. Lex Marcus Berg

*****

Matchen 15 september är nästan lika het som EM-kvalpremiären mot Ungern 3 september.

*****

Ekwall vs Lundh drar snart i gång för säsongen och premiärgästen som Ekwall fixat är blytung. BLYTUNG.

*****

Vill du praktisera på fotbollskanalen.se? Om d pluggar du till journalist på en Folkhögskola, Högskola eller Universitet, brinner för fotboll och söker en praktikplats i höst så kanske fotbollskanalen.se är rätt. hör av dig till olof.lundh@tv4.se

*****

Även om James Milner är fostrad i Leeds visar den löjliga prislappen på honom (308 miljoner kronor) att det inte går att värva engelsmän i England. För ingen kan påstå att han är värd det.

*****

Vad kul det vore om Elfsborg eller AIK kunde slå sig in i Europa League på allvar. Tror inte riktigt på AIK, men Elfsborg ska inte underskattas efter flera vändor i Europa och ett rutinerat lag. Ger laget 25 procents chans att skrälla mot Napoli.

*****

Leeds-Millwall i helgen och matchen går att köpas pay-per-view i en del länder men inte i Sverige. Än. Hoppas de löser det…men då är jag i Gävle och gör Tipslördag.

*****

Kul att Fredrik Ljungberg trivs i Chicago, men vad svårt jag har att intressera mig det minsta. Känns hetare att veta hur det går för hans polare Abbe Hintsa i Halmia eller deras gemensamma krog Gastons i Halmstad.

Publicerad 2010-08-18 kl 18:13

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto