Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Efter HIF-kollapsen - vinner MFF guldet nu?

Här ser ni premiären av Ekwall vs Lundh med Erik Hamrén – klart är att det inte håller att bara ducka mixed zone i den nye förbundskaptenens landslag och han ger även sin syn på en massa annat:

Dessutom kan ni vinna en fotbollsresa samt en landslagströja signerad av Hamrén. Dessutom kan ni hänga med i en hel del kring programmet på Facebook.

*****

Vilken överkörning av serieledande Helsingborg som Örebro SK stod för. Skakande för alla HIF:are framför tv:n och en underbar eftermiddag för de vit-svarta kubanerna på läktarna. Känslan vid sidlinjen var rätt lik torsdagens match mellan Elfsborg och Napoli, där det italienska bortalaget med speed, tempo, teknik och kreativitet spelade ut motståndet. Nu var Örebro som Napoli.

Visst gav Pär Hansson bort 1-0 men faktum är att en svag linjedomare räddade Helsingborg från 0-4 och 0-5 – vilken tur att det inte hade någon betydelse – och det var häftigt att se Gerzic, Porokara och de andra bara göra som de ville på Behrn Arena. Lekfullt, smart och vägvinnande. Klart att det kryllar av kvaliteter i Sixten Boströms lag, från Alvbåge och framåt. Det ska räcka till en plats ut i Europa, frågan är bara om man får behålla alla spelare till nästa år?

Det var förvånande att kollektivet HIF bara föll samman på det sättet som man gjorde. Trodde inte att det kunde ske, särskilt inte sett till att man bara hade släppt in 13 mål på 19 matcher tidigare och egentligen inte har några kollapser under året. Okej för att ÖSK i sina bästa stunder är ett allsvenskt topplag, men att serieledarna inte kan hålla ihop spelet bättre är överraskande. Samtidigt är det tydligt att klubben är på nergång jämfört med våren.

HD:s Walle Holmberg skriver att guldtåget gick. Jag vill inte gå så långt för klubben får en möjlighet att återhämta sig under landslagsuppehållet innan man först har Gefle hemma och Mjällby i en cupsemifinal före DERBYT mot Malmö FF. Samtidigt ska det bli intressant att se hur man hanterar den första genomklappningen för säsongen. Det blir avgörande för om man ska kunna haka på på upploppet eller ej.

I kväll är det Malmö-Elfsborg och Borås-laget har nu en sista möjlighet att blanda sig in i toppstriden. Man ska ju även möta HIF, samtidigt undrar jag om man lagt Napoli-matchen bakom sig. Ytterst tveksamt. Dessutom är MFF på en sällan skådad uppgång och har kraften att göra resultat. Mitt tips är att MFF rycker åt sig serieledningen och håller den när man går in för DERBYT 15 september, eftersom det är Åtvidaberg som väntar i den andra matchen före HIF.

Eftersom jag inte har några känslor inblandade så är det bara en skön känsla att toppstriden lever, finns ju inget bättre än kamp hela hösten, frågan är bara om den är vid liv även efter 15 september. Min känsla är att Malmö FF har kraften på sin sida just nu och för varje framgång blir den starkare. Växer den än mer i kväll?

*****

Ser verkligen fram emot en landslagssamling i med EM-kval i Stockholm och Malmö.

*****

Sägs att Marcus Lantz inte bara intresserar Landskrona, även en del allsvenska klubbar förhör sig om mittfältaren och möjligheter att flytta. En HIF-rival i Skåne, en klubb i 031-området och en i 08-land. Vi får väl se vad som händer, har ändå svårt att se honom rycka upp familjen och flytta.

*****

TV4 Sport tillhör också en av få vinnare i turerna kring Zlatans flytt från Barcelona till Milan. Kanalen ersatte flyktade La Liga med Serie A och nu har man den hetaste svensken i en toppklubb där. För egen del ser jag mest fram emot första derbyt mot Inter. 14 november är det dags.

Klart att även Milans möten med Juventus lockar: hemma 31 oktober och borta 6 mars.

*****

Imponerad av vad Henrik Larsson och Hans Eklund åstadkommit med en förbannat tunn trupp i Landskrona. Förstår alla allsvenska klubbar som gärna knyter upp dem, de har ju inget kontrakt över 2011 utan Larsson föredrar att jobba med ettårskontrakt.

*****

Publicerad 2010-08-29 kl 11:37

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons