Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Värdig vinnare i magiskt derby

10å

Det hette ju att detta derbyt inte skulle avgöra allsvenskan. Säg det till MFF-spelarna och de runt 20 000 på läktarna som firade som galningar efter 2-0 till Malmö. Herregud, vad häftigt det var att se, känna och höra. Fotbollsmagi när det är som bäst och det var nära att jag också hoppade när alla som älskar MFF skulle hoppa.

ANNONS

Efter att Wilton Figueiredo till slut dödat Helsingborgs hopp med 2-0 på övertid så exploderade Swedbank Stadion i lycka och glädje värdigt ett SM-guld. När slutsignalen gick hade klacken och de ljusblå spelarna ett samspel som Malmö i perioder visat i derbyt mot HIF. Fast det är ju sju omgångar kvar…så MFF gör bäst i att hålla firandet kort.

Fast det var inget snack om att rätt lag vann detta furiösa, fantastiska, fullspäckade fyrverkeri till derby. Malmö chockstartade matchen och Helsingborg svarade upp och det var länge sedan jag upplevde en allsvensk match med en sådan hetta, intensitet och tempo. Wow, liksom. Fick spänna fast mig efter den första kvarten och det var en resa hela den första halvleken.

Chanserna avlöste varandra precis som tacklingar. Visst hjälper det till att matchen gick på Sveriges bästa fotbollsarena och där man nästan kan känna Marcus Lantz tacklingar eller man vill hoppa undan när Wilton kommer glidande eller Ivo Pekalski kommer med dobbarna hissade. Allt ackompanjerat av en kokande, jäsande och frustande och sjungande publikmassa som reagerar på minsta tveksamhet.

ANNONS

Jag vill tidigt ge domaren Jonas Eriksson beröm. Han missade en del, visst, som Mattias Lindströms tokspel som borde gett rött, men alla missar och Eriksson hade känsla och lät spelarna hållas och klev in med kort när det var dags. Ingen lätt match att döma och Eriksson gjorde den bättre genom att han styrde den rätt.

Publicerad 2010-09-15 kl 22:15

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto